Margit Sulmánné üzente 9 éve

Ez így nagyon egyszerű, de nem javasolnám senkinek! Szalicilt már ki is vonták a forgalomból majdnem minden üzletből, mivel a szervezetünkből nem ürül ki. Az orvosok eddig is ellenezték! Én a nátrium-benzoátot is csak az üveg tetejére helyezett celofán, és a kupak közé teszem! Évekig tartósan eláll minden befőttem, lekvárom,és a paradicsom is!!!

Válasz

Horváth Istvánné Jutka üzente 13 éve

Érdekes ez a recept de kipróbálom, én mindig főzőm a paradicsomot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mármint a főzött szalicil

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bőrrel érintkezve, szembe kerülve maró hatású. Lenyelve vagy belélegezve mérgező. Ha felszívódik kábultságot, vesebántalmakat, légzés- és szívbénulást okozhat. A fenol koagulációra, (alvadásra, kicsapódásra) készteti a fehérjéket. Ezzel magyarázható fertőtlenítő és mérgező hatása. A szervezet D-glükuronsav-fenilglikoziddá alakítja, és így hatástalanítja. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Phenolum néven hivatalos.

Külső hivatkozások

Válasz

Őze Antalné üzente 13 éve

Én évek óta igy rakom el a paradicsomot semmi baja nincsneki. Nekem beválszt pl. az idén 2-éves paradicsomot öntöttem ki semmi baja nem volt. Csak volt sok paradicsomom és frisset akartam eltenni azért öntöttem ki.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 13 éve

Én mindig főzőm,de így is jó lehet,benne marad a vitamin!

Válasz

Farkas József üzente 13 éve

Jó lehet így is de mi maraduk a feleségem módszerénél,Ő megmossa és fel darabolja, én paradicsomdarálón nyersen ledarálom,megfőzzük,mikor már majdnem kész belekerül a szalicil ,forrón megy az üvegbe.

Válasz

Todorov EMILIA üzente 13 éve

KÖSZÖNÖM. KIFOGOM PRÓBÁLNI.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Magdi!
Ha van fagyasztód akkor abba tedd el kis margarinos vagy fagyis dobozokba a darabos paradicsomot vagy levet. Télen bármire használhatod és benne van minden friss íz. De még kipróbálhatod azt a módszert is, hogy félliteres kis üvegekbe teszed a levet. Lekötöd tartósító nem kel bele.Majd fazékba teszed és lassú tűzön a gyöngyözve forralod 20 percig. Másnap ezt megismétled. Így csíramentesíted és el áll.

Válasz

Kiss Zsuzsa üzente 13 éve

Jónak hangzik, de nem árt tudni, hogy a szalicil főzés hatására fenollá bomlik, ami nem éppen egészséges. Anyukám vegyész, ő mesélte valamikor nekem. Valószínűleg ezért nem használják a konzerviparban. Érdekesség, hogy nyersen viszont nem ártalmas, sőt gátolja a vérrögképződést. Persze ettől még nem alkalmas étrendkiegészítőként alkalmazni.

Válasz

Badar Margit üzente 13 éve

Nekem ez a befózés tetszik, Így fogom csinálni.
Köszönet ért.

Válasz

Menyhárt Imréné üzente 13 éve

Nekem ez az eltevési mód új,de jó módszernek tűnik. Ki fogom próbálni .Köszi szépen a receptet.

Válasz

Pálffyné Erika üzente 13 éve

Ezt a variációt még én sem hallottam.
A passzírozást szerintem ki is lehetne hagyni, ha már úgyis összenyomkodod, sokkal sűrűbb lenne, ha nem is passzíroznád.
Én úgy tettem el idén (eddig máshogy), forró víz, héj le, összevág apróra, egy nagyon-nagyon pici rotty, szalicil és bele az üvegbe. Így darabos is, sűrű is, és tök olyan ízre, illatra, mintha most szedtem volna. Eddig mindig passzírozgattam, mostantól nem fogok.
Ezt a nyers-verziót jövőre kipróbálom, csak először kevés parival, mert nem biztos, hogy jól mutatna a konyha mennyezetén a néhány vörös absztrak minta. Bár ki tudja, elég egyedi lenne:)

Válasz

Kissné Magdi üzente 13 éve

Ezt még nem hallottam,nagyszerű de sajnos nekem érzékeny a gyomrom a
tartósító szerekre.Nyersen pedig benne marad minden vitamin.Köszönöm.

Válasz

Verbovszkiné Kati üzente 13 éve

Nagyon jónak tűnik, viszont vigyázni kell csak ép, egészséges paradicsomot tegyünk el, és nagyon tisztán kell dolgozni.Ezért erjedhetet meg Gyöngyi paradicsomja, valamit hibázott, vagy épp egy kis romlott került bele. Attól még a többi használható, nézd át az üvegeket és az erjedésnek indultakat öntsd ki.Nehogy a spájzot is meszelni keljen.

Válasz

Tóka Erzsébet Ágnes üzente 13 éve

Ez nagyon jónak tünik ki probálom

Válasz

Dallos Gyöngyi üzente 13 éve

Sajnos az enyém el kezdett erjedni. Kibontás közben lelőtte a kupakot, szinte felrobbant. Az egész konyhát beterítette a szép piros paradicsom. A mennyezeti freskó lett a legjobb. :):)

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon jó öttlet,kifogom probálni,kőszi!! Én sem hallottam még erröl a variációról.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Ezt még nem hallottam, de ki fogom probálni.

Válasz

Czabány Ilonka üzente 13 éve

Köszönöm szépen,kifogom próbálni!

Válasz

Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

Ezt ki kell próbálni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kár,hogy nem előbb tetted fel a receptet.
Ma végeztem el a paradicsomfőzést.
Köszönöm a receptet,jövőre én is ez alapján teszem el.
Üdv:Edit.

Válasz

Biró Icus üzente 13 éve

Igen én is így csinálom, anyósomtól tanultam, neki még két évi is van és még most is olyan mintha, most lett voltan eltéve.
Icus

Válasz