Bergendi Ciprián Ferenc üzente 9 éve

Lehet, hogy ki fogom próbálni...én 3 kg szalonnából, 7 kg húsból (10%-a marha), 23-25 dkg sóval, 3-4dkg tört fokhagymával, 2-3 dkg fekete őrölt borssal, 2-3 dkg őrölt köménnyel, 10 dkg piros paprikával szoktam csinálni....talán, később szárad ki...

Válasz

DEÁK MÁRIA üzente 13 éve

Kipróbálom a receptedet biztos jó lesz.Amit most mondok lehet hogy butaság de egyszer úgy hallottam valakitől hogy cukrot azért tesznek a kolbászba mert az késlelteti a kolbász avasodását. hogy valóban így van e nem tudom csak ezt hallottam.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Ferenc!
Köszönöm,már mi is itt a klubban erre a döntésre jutottunk.
Nagyon jó,hogy meg tudjuk beszélni ami teljesen nem érthető.
Szép napot kívánok:EDit.

Válasz

Komáromi Ferenc üzente 13 éve

Kedves Edit!

A cukor azért kell a kolbászba mert elindítja az érési folyamatot ami ahozz kell hogy a kolbász íz világa kialakuljon

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Gyula!
Ha sokallod a sót,akkor teszel bele kevesebbet,a cukor?
Ahogy az előtted lévő hozzászólók írják,Mária és B Jánosné,fényessé teszi és az ízek jól összeérnek.
A kolbász nem sós,sok éve e szerint készítjük,egy Hentes Úrtól való a recept.
Kívánok szép hétvégét:Edit.

Válasz

kóger gyula üzente 13 éve

A recept( ek ) nagyon jók , de miért kell bele ennyi só ? ( 21- 24 dkg , elég ! ) ill.-ve a cukor ? üdv !

Válasz

bartha mária üzente 13 éve

hát lehet azért hogy a többi fűszert jobban ki adja már mint íz szempontjából szerintem

Válasz

Bánszky Jánosné üzente 13 éve

Úgy tudom a porcukrot azért teszik bele,mert szép fényes lesz a vágási felület,azaz dekoratív!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Erre a kérdésre nem tudok választ adni,majd megkérdezem a hentes urat,akitől a recept van.
Mi e szerint készítjük és jó.
Üdv:Edit.

Válasz

Éva Mária Bartók üzente 13 éve

Miért kell beletenni cukrot?

Válasz

Molnár Jutka üzente 13 éve

Örülök ennek a receptnek,mert kolbászt akarunk tölteni,és én szivesen kipróbálom az ujakat is,és hát az Editnek,remekei vannak a konyhában!!
Mi is hasonlóan szoktuk,csak a szerecsendiót nem szoktuk,de most azt is teszek bele. Teljesen a recept szerint. Köszi Edit!!
Puszillak!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szívesen Katalin.
Üdv:Edit.

Válasz

Kissné Rádóczí Katalin üzente 13 éve

Köszi ezte kipróbálom,jónak tünik!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Zoltán!
Én csak a receptet szerettem volna megosztani,akinek tetszik e szerint készíti vagy marad a saját megszokott formánál.
Szép hétvégét kívánok mindenkinek:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves József!
Hát igen,már a zsíros dolgokat nem mindenki szervezete fogadja szívesen,persze a koleszterin-re is oda kell figyelni.
kb 30 éve e szerint töltjük a kolbászt,már disznót nem vágunk,de kolbászt töltünk.
A sót mennyiségére térve,ez az arány jó,ahogy leírtam,nem sós.
Üdvözlettel:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Szívesen Lídia!
Üdvözlettel:Edit.

Válasz

Czikora Zoltán üzente 13 éve

A húst és szalonnát én összedarálom és csak őrölt pirospaprikát ,darált köménymagot, őrölt borsot, fokhagymát használok.

Válasz

Dobos József üzente 13 éve

Dobos József vagyok! Szerintem sóbol 1,8-2% elég a többi összetevő igéretes annak aiki a sovány dolgokat szereti.

Válasz

Kovacsne Lídia üzente 13 éve

Kösz ez az infó jól jött.

Válasz