Andrásiné Novák Klára üzente 14 éve

Köszi a jó tippeket!
Jó egészséget és mindenjót Mindannyiotoknak!

Válasz

Hegedűs Ancika üzente 14 éve

Szia Évike és Saci!

Köszönöm a konyhai praktikák kiegészítését. Ez mind nagyon hasznos dolog. Látjátok, ahányan vagyunk, annyiféleképpen "szagtalanítunk" mármint halra, vöröshagymára stb. gondolok. Ez így nagyon jó, az egymásnak adott ötletekből is sokat tanulunk.

Válasz

Nagyné Németh Éva üzente 14 éve

Még egy tipp eszembe jutott: a zöldségek, gyümölcsök barnulását is megelőzhetjük úgy, ha rájuk cseppentünk néhány citromlevet - lehetőleg
frisset, de ha nincs épp kéznél, erre a célra megfelel a gyári
citromlé-készítmény is (az előzőekben említett tippemnél csak a cukortartalma miatt nem jó).
Ha pl. pároljuk az almát, körtét, vagy hasonlóakat, akkor citromos,szegfűszeges,kevés cukorral ízesített vízben pároljuk. Jót tesz neki az is, ha kerül bele pár szem csillagánizs és/vagy kardamommag.
(Naturaboltokban, nagyobb élelmiszer-áruház-láncokban kapható). Éva

Válasz

Nagyné Németh Éva üzente 14 éve

Ancika! Ezek a tippek tényleg nagyon hasznosak, én is több újat találtam benne, pedig már sok éves gyakorlatom van ilyesmiben is, hiszen évek óta szinte naponta főzök.
Bár a tejnél nem biztos,hogy ez mindenkinek beválik - mi pl. nem is szeretjük cukrosan, ill. ez esetben meg gyakran leég(het). A leégés viszont megelőzhető azzal - ezt én is kipróbáltam, így soha nem égett még le sem a tej, sem a puding, sem a tejjel főzött sütikrémek - ha kissé átöblítjük hideg! vízzel azt az edényt, amiben a tejet forraljuk,öblítés után rögtön beleöntjük és felforraljuk a tejet.
Esetleg akinek van mikroja, abban is felforralhatja 6-700 W-on
kb.fél-1 perc/dl
A vajas megoldás itt nekem nem tetszik, mert szerintem ez elrontja a tej ízét (kivéve,ha krémet csinálsz,bár az sem biztos,hogy akkor teljesen jól sikerül), ill. megnehezítheti a mosogatást is, nem is beszélve arról, hogy ez így együtt az emésztésre sincs jó hatással általában.

A hal szagának eltávolítására van egy jobb és gyorsabb, illatosabb megoldás is (1. a konyharuhát ki kell mosni, az is beszívja az ecetszagot, 2. van akit zavar az ecetszag (talán még a halszagnál is
jobban). Egyébként én sem szeretem, ha ecetszag terjeng sokáig a lakásban - bár időnként használom mosogatáshoz, takarításhoz is fertőtlenítőnként, vízkőoldóként (ez is lehet újabb tipp is akár), egyéb
makacsabb foltok eltávolítására.
A halszagot - edényekről, vágódeszkáról, késről - nagyon jól eltávolíthatjuk ráfacsart citromlével is, de akár be is dörzsölhetjük egy-egy félbevágott citrommal. Ugyanolyan hatékony,mint az ecet és sokkal kellemesebb illat lesz tőle. Éva

Válasz

Becski Sarolta üzente 14 éve

Ancika!
Nagyon köszönöm a hasznos tanácsokat. Számomra is vannak benne megszívlelendő dolgok amire nem is gondoltam volna pl az alufóliával kapcsolatos ötlet. Igazad van tényleg igaz a közmondás. Én sem vagyok már mai "gyerek" hisz 10 unokám van de mindig van mi tanulni. Mégegyszer köszönöm neked. További jó egészséget kívánok. Várom a további finomságokat-ötleteket.
Saci

Válasz

bányai barnabásné üzente 14 éve

Vannak bene ujak köszönöm.

Válasz

Szentpéteri Erzsébet üzente 14 éve

Nagyon jó tippeket találtam, köszönöm!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

voltak benne számomra még újjak,köszönöm...).)

Válasz

oros kati üzente 14 éve

köszonet a tipekért .... nekem a tej mindég ki futot

Válasz

varga emma üzente 14 éve

volt olyan ami uj, ezért nagyon kössz

Válasz

Vargáné Szemők Éva üzente 14 éve

Köszönjük szépen, volt olyan ami nekem még új volt.

Válasz

Orbán Jánosné üzente 15 éve

Konyhai tippekhez:
Volt olyan amit még nem tudtam. Köszi.

Válasz

Csobán Ibolya üzente 15 éve

köszönet a tippekért.....:-)

Válasz