Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Ezt a témát [Törölt felhasználó] indította 14 éve
Babtorta
-50 dkg. tarkabab
-4 tojás
-18. dkg cukor vagy 4 kanál édesítő szer
-3 kanál zsemlemorzsa
-3 avőkanál liszt (durum)
- 1 sütőpor
-4dl tejszín
-2 evőkanál porcukor vagy 3 kanál édesítőszer
-2 habfikszáló
Előző este beáztatott babot puhára főzzük, kb.10 dekányit
Félreteszűk a díszítéshez, a többit krumplinyomón áttörjük.
Az így nyert bab pépet kétfelé választjuk.
4 tojás sárgáját a porcukorral habosra keverjük, beletesszük
az átpasszírozott bab felét. Hozzáadjuk a zsemlemorzsát, a
sütőporral elkevert lisztet. Végül a tojások fehérjéből felvert
kemény habot is lazán elkeverjük benne. A tortaforma aljába
sütőpapírt teszünk beleöntjük a masszát, és előmelegített
sütőben átsütjük.
A krémhez a tejszínhabot keményre felverjük, 2 evőkanál
Porcukorral vagy (édesítőszerrel ) édesítjük. Végül a apránként
a kemény elkeverjük. A kemény tejszínbe belekeverjük az
az áttört bab másik felét.
A megsült tortát középen keresztben elvágjuk, a babkrém
Felével megkenjük, visszahelyezzünk a felső tortalapot.
Végül a külsejét is bekenjük a krémmel. Félretett
tejszínhabbal díszítjük.
Hozzászólások eddig: 1
Karko Irén üzente 14 éve
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Új hozzászólás