Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2061 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 290 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 756 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2061 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 290 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 756 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2061 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 290 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 756 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2061 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 290 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 756 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

network.hu

 A vegyi anyagokkal teli, rovarriasztók helyett inkább valami természeteset használnál? Hoztunk három szuper receptet, amit te is elkészíthetsz otthon.

 

Rovarriasztó bőrre

Ezt a természetes rovarriasztót a bőrödre kell fújni, távol tartja a szúnyogokat és más nyári rovarokat is.

Hozzávalók:

  • Citromos eukaliptuszolaj 
  • Levendulaolaj
  • Varázsmogyoró (hamamelisz) olaj
  • 1 evőkanál vodka
  • Desztillált víz

Így készül:

  • Egy szórófejes flakont tölts fel fél liter desztillált vízzel!

Tovább 

network.hu

Császár Eta, a Szlovákiában élő háziasszony süteményreceptjeit sokan követik a közöségi oldalon és az "Eta hagyományos tortái" oldalon egyaránt.

Most egy olyan finomságot választottunk tőle, amely könnyen a gyerekek kedvence lehet - meleg fagyit, vagy másképpen téli fagyit.

Ehhez legelőbb szükség lesz egy csomag tortaostyára. Ebből készülnek a tölcsérek. Eta leírása szerint így:

"Egyszerre 3-4 ostyalapot egy deszkára helyezek, szépen összefogom, és egy recés kést végighúzok rajta hosszában, majd keresztben.

Tovább 

 

network.hu

 A erős szagok pokollá tudják tenni a konyhai életünket. Íme néhány praktika, amihez minden rendelkezésünkre áll a konyhánkban, csak másként kell gondolnunk rájuk!

 

1. Gyertya

 

Hagyma szeletelése közben gyújtsunk meg egy gyertyát. A láng elégeti a hagymából áradó illóanyagok egy részét, így sokkal kisebb eséllyel lábad könnybe a szemünk.

2. Kávé

Ha valami megromlott a hűtőben, először takarítsuk ki alaposan, majd tegyünk bele egy frissen őrölt kávéval megtöltött széles, lapos edényt.

Tovább 

network.hu

Így tisztítsd a mikrót!
Ne csak az ételek melegítésénél használd ki a mikrohullámú sütő előnyeit! Íme egy ötlet, amivel a takarítást is megkönnyítheted.
Mielőtt nekikezdenél suvickolásának, nedvesíts be egy szivacsot, majd tedd be a mikróba melegedni egy percre (ezután óvatosan vedd ki, nagyon forró lesz!). Így sokkal könnyebben lejön majd minden odatapadt kosz.

Ez a módszer arra is tökéletes, ha fertőtleníteni akarsz egy szivacsot. Ehhez ecetbe és vízbe kell beáztatnod, mielőtt megmikróznád.

Tovább 

network.hu

 Csodákra legtöbbünk – valljuk be – valószínűleg nem képes, valamennyi szemét sajnos fog termelődni a konyhánkban. Ám ha odafigyelünk, és hajlandóak vagyunk apró változtatásokra a környezetünkért, máris minimalizálhatjuk a hulladékok mennyiségét. 

 

Mindig legyen nálunk saját szatyor! 

Akár célzottan indulunk bevásárolni, akár csak kimozdulunk otthonról, bevásárló szatyor mindig legyen nálunk! Így elkerülhetjük a felesleges plusz szatyor vagy szatyrok megvételét.

Tovább 

network.hu

Bár a legenda nem szól igazat, és a forralt bornak valójában marad alkoholtartalma, egy-egy adagból azért talán nem lehet gond, főleg ha sokféle, egészséges fűszer is kerül mellé. Ezt a forró téli italt a rómaiak finnyásságának köszönhetjük, akik szívesen megitták a bort, de azért volt egy szint, ami után már a fűszeres, gyümölcsös változat kellett ahhoz, hogy lecsússzon.

Ahogy a borral főzés esetében, a forralt borra is érvényes, hogy olyan fajtából készítsd, amit azért fűszerek nélkül is meginnál.

Tovább 

Ismerd meg ta Debreceni Gasztronómiát!

https://deko.blog.hu/

network.hu

 Bevásárláskor is vannak olyan illemszabályok, amelyeket a vásárlók általában betartanak. Vagy mégsem? Összegyűjtöttük azokat, amelyekre néhányan szeretnek fittyet hányni!

 

1. Figyelmen kívül hagyod a köszönést

A köszönés az egyik legalapvetőbb illemszabály, amit a boltokban is illik fogadni. Jólneveltség kérdése üdvözölni az eladót, amit sajnos egyre többen elfelejtenek. A bolti dolgozó is ember, ne nézd őt levegőnek! Viszonozd a köszönését! 

Tudjuk, néha előfordul az is, hogy az eladó nem köszön a vásárlónak.

Tovább 

network.hu

1. Nagyobb sütés-főzések idején a gáztűzhelyet védjük alufóliával, így megkímélhetjük magunkat a tűzhely súrolásától.

2. Ha valamilyen étel megfogja az edényt, áztassuk be citromos vízbe pár órára, szépen leoldja az elszíneződést.

3. A megfeketedett kés visszanyeri eredeti fényét, ha átdörzsöljük egy szelet krumplival.

4. Tegyünk egy kevés lisztet egy puha rongyra, és azzal fényesítsük a krómtárgyakat.

5. A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat.

Tovább 

network.hu

 Az ősz a raktározás ideje, fontos, hogy ilyenkor felkészítsük szervezetünket a hidegre, és bővítsük vitamintartalékainkat. Az alábbiakban Wossala Rozina séf, a sárvári Spirit Hotel gasztrokalandok sorozatának egyik háziasszonya ad néhány őszi étkezési tanácsot, valamint mutat egy izgalmas receptet, amivel elkápráztathatod vendégeidet egy családi vagy baráti összejövetel alkalmával.

 

Nassolnál? Csak egészségesen!

Amikor egy esős napon bekuckózol a kanapéba, hajlamos vagy édességet vagy chipset majszolni?

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu