Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2078 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 251 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 516 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2078 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 251 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 516 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2078 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 251 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 516 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8050 fő
  • Képek - 2078 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 251 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 516 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

receptgyűjtés klub hírei

network.hu

 Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása. Ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba.

Az intézkedés hatására egyesek a receptúrát, míg mások a termék megnevezését módosítják majd, így virsliés párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók - írja a magyaridok.hu

A gyártók attól tartanak, hogy a drága és bonyolult ellenőrzés miatt a hatóságok nem tudják kiszűrni az előírásoknak nem megfelelő termékeket, ezzel pedig a tisztességes vállalkozások kerülhetnek versenyhátrányba.

Tovább 

network.hu

 A legjobb krémlevesek a tavaszi, zsenge zöldségekből készülnek, amilyen a friss karalábé is.

 

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg karalábé | 2 szál újhagyma olívaolaj | só, frissen őrölt bors | 1,5 dl főzőtejszín | fél (kezeletlen) citrom héja | 10 dkg füstölt sonka | 1 kis csokor petrezselyem

1. A karalábét hámozzuk meg, kockázzuk fel, kevés zsenge karalábérészt tegyünk félre a levesbetéthez! Dinszteljük meg a karalábét a felkarikázott újhagymával együtt 2 evőkanál olívaolajon.

Tovább 

 

network.hu

 Mátyás, az igazságos, Mátyás, aki álruhába bújva járta az országot, Mátyás a jóságos – ezt mind megtanultuk a történelemkönyvekből és a mondákból, ahogy azt is onnan tudjuk, hogy a kenyeret is csak egy véletlen folytán fedezte fel és szerette meg. Utánanéztünk, mi mindent ettek az udvarban a kenyér mellé, és miért volt nagy dolog, hogy ő soha nem ette le magát.

 

Így lett a kenyér a király kedvence

Mátyás király egyszer nagyon megunta, hogy neki folyton-folyvást csirkepaprikást, vadpástétomokat, tortát, válogatott csemegéket kell ennie.

Tovább 

network.hu

 Ne dőlj be a receptekben megadott sütési paramétereknek, döntsd el te mikor van kész a sütőben a pite! Íme néhány "érzékletes jó tanács", amelyek segítenek neked.

 

Egy receptbe nem lehet minden egyes tanácsot leírni, amely megkönnyíti a főzés vagy a sütés menetét az étel elkészítője számára. Van pár olyan készség, amit neked kell elsajátítanod és fejlesztened ahhoz, hogy mindig tökéletes legyen az általad elkészített fogás.

 

Használd az összes érzékszerved a konyhában!
  • Ismerd meg a serpenyőből hallható megfelelő sütés hangját: az egyenletes sistergést.

Tovább 

network.hu

 A palacsinta már a középkorban is kedvelt finomságnak számított, nem csoda, hogy Angliában a böjti időszak előtti húshagyókedden még egyszer utoljára rendesen belakmároztak belőle minden évben. Egy 13. századi receptben azonban egészen meglepő dolgokkal is találkozhatunk.

 

A keresztény szokások szerint húsvét ünnepét a negyvennapos nagyböjt időszaka előzi meg, amelynek első napja minden évben a húsvét előtti hetedik hét szerdája, vagyis a hamvazószerda.

Tovább 

network.hu

 A belvárosi Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája kapta meg a diósgyőri törökmogyorófa legendájához köthető Miskolci mézes mogyorós tortájáért a Miskolc torta 2017 címet.

 

A versenyt a miskolci TDM, a MIDMAR Miskolci Idegenforgalmi Nonprofit Kft. hirdette meg négy évvel ezelőtt hagyományteremtő céllal a miskolci járásban működő cukrászatok számára. A pályázati feltételek között idén is szerepelt, hogy a torta magyaros ízvilágú legyen, természetes hozzávalókat tartalmazzon és kreatív, de mindennapos elkészítésre alkalmas saját receptúra szerint készüljön.

Tovább 

Hogyan tudod életre kelteni mindig fagyos végtagjaidat?

Kedvezz a vérkeringésednek!Katt ide:

www.kavezzokosan.egeszsegeskave.hu

network.hu

 Habár ezúttal nem teljesen cukormentes verziókat ajánlunk, rengeteg mesterséges adalékanyagtól megkíméljük magunkat, ha házilag készítjük el a szaloncukrokat. Mutatjuk is a kedvenc receptjeinket, amelyeknek mindenképpen megéri nekiállni az ünnepek előtt. Akár gasztroajándék is lehet belőlük!

 

Grillázsos étcsokoládé

  • 30 dkg nádcukor
  • 25 dkg török mogyoró
  • 15 dkg 80%-os étcsokoládé
  • 1 dl tejszín
  • 2 tk kardamom

A cukrot olvaszd meg egy edényben.

Tovább 

network.hu

 A 20. század egyik legnagyobb szexszimbólumáról kevesen tudják, hogy nagy szenvedélye volt a sütés-főzés. Első férje a konyhájából kikerülő különlegességek alapján még pocsék szakácsnak nevezte Marilyn Monroe-t (akkor még Norma Jeane), ám Joe DiMaggio édesanyja és húga sokat segített neki. 1943 és 1962 közötti időszakból több tucatnyi, kézzel írt feljegyzések, receptek, rövid ajánlások, tippek maradtak fenn Marilyn Monroe-tól, aki olykor szakácskönyveket látott el ötletekkel teli széljegyzetekkel.

Tovább 

network.hu

Dr. Andrási Nórát sokan ismerik, hiszen 2012 februárjában indította útnak a mindenmentes.hu weboldalt. Nóri minden rosszaságtól (cukor, glutén, tej, tojás) mentes recepteket kreál, mindezt óriási szaktudással, hiszen szakmáját tekintve gyógyszerész, kutató. Először csak saját betegsége miatt kezdte el a “mindenmentes” étkezést, de felfigyelt rá, hogy sokan élnek egyszerre többféle ételallergiával, ételintoleranciával, így arra gondolt, hogy segít ezeknek az embereknek mindennapjaik megegyszerűsítésében.

Tovább 

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu