Recept Blog: 2009. április

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8053 fő
  • Képek - 2015 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 268 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 622 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8053 fő
  • Képek - 2015 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 268 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 622 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8053 fő
  • Képek - 2015 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 268 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 622 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8053 fő
  • Képek - 2015 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 268 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 622 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

receptgyűjtés klub hírei - 2009. április

Sziasztok Kedves receptgyüjtő Barátnőim!

 

Én itt most konkrétan nem receptet fogok Nektek közzétenni, hanem néhány konyhai praktikát osztok meg Veletek.

Legyen az kezdő-, vagy gyakorlott háziasszony, úgyszólván a "jó pap is holtig tanul" , ezekből a tippekből valamennyien találunk olyat, melyet még megszívlelhetünk idősebb korunkban is. 

 

Így plédául:

 

Hasznos konyhai tippek a konyhában:

 

Ha túl sok bors került az ételbe, sikerülhet még megmentenünk.

Utolsó hozzászólás

Andrásiné Novák Klára üzente 9 éve

Köszi a jó tippeket!
Jó egészséget és mindenjót Mindannyiotoknak!

Tovább 

 

network.hu

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Ez nagyon szép üdvözlő képeslapnak is.!!!!!!!!!!

Hozzávalók:
Piskóta: 6 db tojás, 12 dkg cukor, 15 dkg liszt, fél csomag sütőpor és 2 ek. kakaópor.
Fehér vajkrém: 20 dkg margarin és 20 dkg porcukor jó habosra kikeverve.
Párizsi krém: 2 dl habtejszín, 25 dkg cukor és 9 dkg kakaópor és 25 dkg margarin.

A tejszínt a cukorral felforralom, majd hozzáadom a kakaóport, de ekkor már leveszem a gázról. Ha kihűlt kikeverem a margarinnal jó habosra.
 
A piskótát hagyományos módon készítjük el csak maci formába sütjük meg 185 fokon és kb 40 percig.

Utolsó hozzászólás

Vári Lászlóné üzente 9 éve

Megsütöttem az unokám 1. születésnapjára. Nagyon mutatós és finom. A fehér vajkrémből maradt ki, szerintem elég 15 dkg vajból és 15 dkg cukorból is.
Marika mama

Tovább 

Hozzávalók:
6 tojás,  
1 margarin,  
31 dkg kristálycukor, 
31 dkg liszt, 
mandula aroma
1/2   szalakáli.
   

A cukrot a margarinnal habosra keverni, hozzáadni a 6 tojássárgáját, a lisztet, a szalakálit, és a   habot. A tésztát 3  részre osztjuk. Egyikbe az aromát, a másikba 2 evőkanál kakaót, a harmadik sárga  marad.

Krém: 20 dkg margarin, 20 dkg porcukor, 7 dl tej, 4 púpos kanál liszt.

Lisztet  a  tejjel megfőzzük,   a margarin a cukorral habosra keverni.

Utolsó hozzászólás

Szalai Tünde Ilona üzente 8 éve

Nagyon finom süti !!!!!!!! :P és ha megsül ugyanígy néz ki ahogy a képen :)

Tovább 

Hozzávalók:
50 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 teáskanál só,
1 dl tej,
5 dkg élesztő .
15 dkg reszelt sajt, /ez már a kinyújtott tésztára kell/.

A hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tejben felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk. Ezután kb. 20 percig pihentetjük. Kinyújtjuk vékonyra, majd a reszelt sajtot ráterítjük.

Feltekerjük mint a rétest, utána újra kinyújtjuk, (ettől lesz leveles a tészta).
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, tetejét tojással megkenjük, majd reszelt sajtot szórunk rá.

Utolsó hozzászólás

kulcsar jutka üzente 9 éve

nagyon jol nez ki !

Tovább 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu