Recept Blog: 2010. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei - 2010. augusztus

network.hu

 

A torta négy lépésben készül el. A szilvás pudingot és a ,,szilvagombócokat” célszerű, ha előző nap készítjük el, majd másnap állítjuk össze a tortát. A hozzávalók 6 db torta elkészítéséhez való mennyiségeket jelölnek.

 

Első lépés:

 

- 3 kg friss, vagy fagyasztott szilva

- 6 dl víz

- 6 kávéskanál fahéj

- 0,7 kg cukor

 

A hozzávalókat együtt felforraljuk.

 

- 5 dl víz

- 0,25 kg pudingpor

A hideg vízzel elkevert pudingporral besűrítjük a forrásban lévő szilvát, ha fakó a színe, utólag néhány csepp lila természetes ételfestékkel színezhetjük, majd lehűtjük.

Utolsó hozzászólás

Gulyás Adrienn üzente 13 éve

A húgom megsütötte, még hogy finom... isteni szerintem.
Lehet nem sok köze van a szilvásgombóchoz, de az íze az nagyon jó.
A marcipán rúd is finom és mutatós is.
1X én is megsütöm, de most megyek és vágok még egy szeletet belőle:)

Tovább 

network.hu

 Szinte egy óra alatt elkészíthető ez a remek nyár végi körtés szilvakompót, amely finom vörösborral van ízesítve!

Hozzávalók:

1 kg érett szilva, 1 kg vilmoskörte, 1 kg befőző cukor, 2 rúd fahéj, 10 szem szegfűszeg, 3 l vörösbor, 3 kanál vörösborecet.

A szilvát kimagozzuk, megmossuk, és négy részbe vágjuk. A vörösbort egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és a vörösborecetet majd az egészet felforraljuk. Beletesszük a gyümölcsöket és újra felforraljuk, majd a végén üvegekbe töltjük, lezárjuk és 15 percre 75 fokos dunsztba rakjuk.

Utolsó hozzászólás

Buchmüller Nándorné üzente 13 éve

Köszönöm,finom lehet,ki fogom próbálni!!!P,Ági

Tovább 

 

Akkor kérésre jöjjön, hogy mivel töltöttem mega  pitát. A csirkemell egészen egyszerű, görög fűszerkeverékben megforgattam a csirkedarabkákat, és olíva olajon megpirítottam. A tzatzikit ebben az esetben feta sajttal dúsítottam, mert mi így jobban szeretjük. Mellé friss saláta, paradicsom volt

A teljes recept itt olvasható: Csirkés gíros pitaban

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 13 éve

Gyermekeim Görögország-i útjuk során szinte naponta ezt fogyasztották az elmondottak szerint.Boldog vagyok,hogy megkaphattam a recepjét,így legközelebbi jelzett látogatásuk alkalmával elkészíthetem és örömet szerzek segítségetekkel neki.Őszinte köszönő barátsággal.Ilike.

network.hu

 Hozzávalók 10 szelethez: 20-25 deka babapiskóta, negyed kiló mascarpone, 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 2 és fél deci tej, 3 deci jó erős presszókávé, fél deci amaretto likőr, csipet só, kakaó a tálaláshoz.

  • Majdnem úgy készül, mint az egyszerű tiramisu, csak éppen főzünk hozzá fagyialapot úgy, hogy a tojássárgákat egy kis lábosban felhabosítjuk a cukorral, felöntjük tejjel, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.
  • Utolsó hozzászólás

    Pálffyné Erika üzente 13 éve

    Kipróbálom, de este, mert ha délelőtt csinálnám, nem lenne ideje bekerülni a mélyhűtőbe, talán még a sima részébe se:)

    Tovább 

    network.hu

     

    Itt a forró a nyár, a szabadtéri sütés-főzés ideje. A közös grillezés minden alkalommal különleges társasági esemény, amelyet érdemes jól előkészíteni, aztán mehetünk ki a szabadba.

    Fedezd fel újra a sertéshúst!

    A sertéshús az utóbbi időben egyre jobban kiszorul a mindennapok étkezéséből. Kár érte, mert valójában az egyik legízletesebb húsfajta. Annak a tévhitnek a kialakulásában, hogy a disznóhús egészségtelen, nagyban közrejátszik, hogy a legtöbben nem tudják megfelelően elkészíteni.

    Utolsó hozzászólás

    Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

    Ahogy Nálad is ott a paprike a hús mellett, én a grillzöldséget ajánlom, igaz ahoz tárcs akell, vagy grill fólia. A grillzöldség receptje: kell hozzá mindenféle létező zöldség egyenlő szeletekre (karikákra) vágva; tökfélék (cukkini, patisszin, uborka, padlizsán főzőtök), paradicsom, paprika, hagymák, gomba sárgarépa, gyökér, retek, srb, kinél mi van otthon. Sütés előtt lesózom, picit borsozom meghintem Worcestershire szósszal, balzsamecettel, és olíva olajjal; ez utóbbi 3-t kilehet váltani szójaszósszal, borecettel, saláta olajjal. Jól átforgatom, legalább 1 órát a hűtőben pihentetem, és megsütöm. Sütéskor jól le kell csepegtetni, a leve kitűnő mártogatós, vagy salátalé lesz. Mindenki úgy süti, ahogy szereti; puhán al dente, vagy roppanósra. Jó étvágyat!

    Tovább 

    Ez történt a közösségben:

    Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

    Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

    Szólj hozzá te is!

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu