Recept Blog: 2010. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8053 fő
  • Képek - 2015 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 268 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 622 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8053 fő
  • Képek - 2015 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 268 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 622 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8053 fő
  • Képek - 2015 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 268 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 622 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8053 fő
  • Képek - 2015 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 268 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 622 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

receptgyűjtés klub hírei - 2010. augusztus

network.hu

 

A torta négy lépésben készül el. A szilvás pudingot és a ,,szilvagombócokat” célszerű, ha előző nap készítjük el, majd másnap állítjuk össze a tortát. A hozzávalók 6 db torta elkészítéséhez való mennyiségeket jelölnek.

 

Első lépés:

 

- 3 kg friss, vagy fagyasztott szilva

- 6 dl víz

- 6 kávéskanál fahéj

- 0,7 kg cukor

 

A hozzávalókat együtt felforraljuk.

 

- 5 dl víz

- 0,25 kg pudingpor

A hideg vízzel elkevert pudingporral besűrítjük a forrásban lévő szilvát, ha fakó a színe, utólag néhány csepp lila természetes ételfestékkel színezhetjük, majd lehűtjük.

Utolsó hozzászólás

Gulyás Adrienn üzente 7 éve

A húgom megsütötte, még hogy finom... isteni szerintem.
Lehet nem sok köze van a szilvásgombóchoz, de az íze az nagyon jó.
A marcipán rúd is finom és mutatós is.
1X én is megsütöm, de most megyek és vágok még egy szeletet belőle:)

Tovább 

network.hu

 Szinte egy óra alatt elkészíthető ez a remek nyár végi körtés szilvakompót, amely finom vörösborral van ízesítve!

Hozzávalók:

1 kg érett szilva, 1 kg vilmoskörte, 1 kg befőző cukor, 2 rúd fahéj, 10 szem szegfűszeg, 3 l vörösbor, 3 kanál vörösborecet.

A szilvát kimagozzuk, megmossuk, és négy részbe vágjuk. A vörösbort egy edénybe öntjük, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjat, a szegfűszeget, és a vörösborecetet majd az egészet felforraljuk. Beletesszük a gyümölcsöket és újra felforraljuk, majd a végén üvegekbe töltjük, lezárjuk és 15 percre 75 fokos dunsztba rakjuk.

Utolsó hozzászólás

Buchmüller Nándorné üzente 8 éve

Köszönöm,finom lehet,ki fogom próbálni!!!P,Ági

Tovább 

 

Akkor kérésre jöjjön, hogy mivel töltöttem mega  pitát. A csirkemell egészen egyszerű, görög fűszerkeverékben megforgattam a csirkedarabkákat, és olíva olajon megpirítottam. A tzatzikit ebben az esetben feta sajttal dúsítottam, mert mi így jobban szeretjük. Mellé friss saláta, paradicsom volt

A teljes recept itt olvasható: Csirkés gíros pitaban

network.hu

 

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 8 éve

Gyermekeim Görögország-i útjuk során szinte naponta ezt fogyasztották az elmondottak szerint.Boldog vagyok,hogy megkaphattam a recepjét,így legközelebbi jelzett látogatásuk alkalmával elkészíthetem és örömet szerzek segítségetekkel neki.Őszinte köszönő barátsággal.Ilike.

network.hu

 Hozzávalók 10 szelethez: 20-25 deka babapiskóta, negyed kiló mascarpone, 3 tojás, 6 evőkanál cukor, 2 és fél deci tej, 3 deci jó erős presszókávé, fél deci amaretto likőr, csipet só, kakaó a tálaláshoz.

  • Majdnem úgy készül, mint az egyszerű tiramisu, csak éppen főzünk hozzá fagyialapot úgy, hogy a tojássárgákat egy kis lábosban felhabosítjuk a cukorral, felöntjük tejjel, és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg be nem sűrűsödik.
  • Utolsó hozzászólás

    Pálffyné Erika üzente 8 éve

    Kipróbálom, de este, mert ha délelőtt csinálnám, nem lenne ideje bekerülni a mélyhűtőbe, talán még a sima részébe se:)

    Tovább 

    network.hu

     

    Itt a forró a nyár, a szabadtéri sütés-főzés ideje. A közös grillezés minden alkalommal különleges társasági esemény, amelyet érdemes jól előkészíteni, aztán mehetünk ki a szabadba.

    Fedezd fel újra a sertéshúst!

    A sertéshús az utóbbi időben egyre jobban kiszorul a mindennapok étkezéséből. Kár érte, mert valójában az egyik legízletesebb húsfajta. Annak a tévhitnek a kialakulásában, hogy a disznóhús egészségtelen, nagyban közrejátszik, hogy a legtöbben nem tudják megfelelően elkészíteni.

    Utolsó hozzászólás

    Perreyné Zsuzsa üzente 8 éve

    Ahogy Nálad is ott a paprike a hús mellett, én a grillzöldséget ajánlom, igaz ahoz tárcs akell, vagy grill fólia. A grillzöldség receptje: kell hozzá mindenféle létező zöldség egyenlő szeletekre (karikákra) vágva; tökfélék (cukkini, patisszin, uborka, padlizsán főzőtök), paradicsom, paprika, hagymák, gomba sárgarépa, gyökér, retek, srb, kinél mi van otthon. Sütés előtt lesózom, picit borsozom meghintem Worcestershire szósszal, balzsamecettel, és olíva olajjal; ez utóbbi 3-t kilehet váltani szójaszósszal, borecettel, saláta olajjal. Jól átforgatom, legalább 1 órát a hűtőben pihentetem, és megsütöm. Sütéskor jól le kell csepegtetni, a leve kitűnő mártogatós, vagy salátalé lesz. Mindenki úgy süti, ahogy szereti; puhán al dente, vagy roppanósra. Jó étvágyat!

    Tovább 

    Impresszum
    Network.hu Kft.

    E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu