Recept: Jóízűen a szabadban

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8055 fő
  • Képek - 2019 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 269 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 631 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8055 fő
  • Képek - 2019 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 269 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 631 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8055 fő
  • Képek - 2019 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 269 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 631 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8055 fő
  • Képek - 2019 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 269 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 631 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Itt a forró a nyár, a szabadtéri sütés-főzés ideje. A közös grillezés minden alkalommal különleges társasági esemény, amelyet érdemes jól előkészíteni, aztán mehetünk ki a szabadba.

Fedezd fel újra a sertéshúst!

A sertéshús az utóbbi időben egyre jobban kiszorul a mindennapok étkezéséből. Kár érte, mert valójában az egyik legízletesebb húsfajta. Annak a tévhitnek a kialakulásában, hogy a disznóhús egészségtelen, nagyban közrejátszik, hogy a legtöbben nem tudják megfelelően elkészíteni. Legyen tehát a közös grillezés egy ünnepnap, és ne hagyjuk ki a sertéshúst a kínálatból.


Fontos azonban, hogy már a vásárlásnál odafigyeljünk. Magyarországon az ellenőrzött összetételű sertéshúskészítményeket a Minőségi Magyar Sertéshús Védjegy teszi jól azonosíthatóvá.

A www.magyarsertes.hu honlapon pedig megtalálhatók a sertés húsrészeinek felhasználási lehetőségei, valamint az is, hogyan lehet megállapítani a hús frissességét, és mit érdemes figyelni a vásárlásnál.

Mit és hogyan?

Közvetlenül szeletben sütésre, grillezésre, nyárson sütésre a karaj, a tarja, és a szűzpecsenye a legalkalmasabb. Más részeket is lehet grillezni, de azokat párolással, vagy főzéssel készítsük elő. A sütésnél vigyázzunk, ha túl erős a tűz, akkor kívül megég, belül nyers marad a hús, ha túl lassú, akkor pedig könnyen kiszáradhat. Érdemes többször megforgatni őket sütés közben, hogy egyenletesen megsüljön mindkét oldaluk. A nyársakra felfűzött húsdarabok lehetőleg egyforma nagyságúra legyenek vágva, mert csak akkor sülnek egyenletesen. Fontos, hogy ne hagyjuk kiszáradni a sülő húst. A karajnál és a szűzpecsenyénél egyáltalán nem baj, ha kicsit rózsaszínűek maradnak. Törekedjünk arra, hogy a sütött hús mindig szaftos maradjon. Ugyanez igaz a különböző nyársakra is.

Dobjuk fel zöldségekkel!

Az elkészült grillhúsok mellé mindig adjunk salátát, vagy savanyúságot, mert a szabad tűz füstje egy kicsit elnehezíti az ételeket. A burgonyaköret mellett bátran süthetünk zöldségeket is. A kukorica, a cukkíni, a paprika, az új, a lila, vagy a póréhagyma, a patiszon, a paradicsom is nagyszerű grillezve.

Ne feledjétek! A legfontosabb, hogy jó társaságban jól érezzétek magatokat, és ehhez egy grillparti nagyszerű alkalom.

http://www.nlcafe.hu/gasztro/20100728/joizuen_a_szabadban/

Címkék: grilezés receptek szabadban

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Perreyné Zsuzsa üzente 8 éve

Ahogy Nálad is ott a paprike a hús mellett, én a grillzöldséget ajánlom, igaz ahoz tárcs akell, vagy grill fólia. A grillzöldség receptje: kell hozzá mindenféle létező zöldség egyenlő szeletekre (karikákra) vágva; tökfélék (cukkini, patisszin, uborka, padlizsán főzőtök), paradicsom, paprika, hagymák, gomba sárgarépa, gyökér, retek, srb, kinél mi van otthon. Sütés előtt lesózom, picit borsozom meghintem Worcestershire szósszal, balzsamecettel, és olíva olajjal; ez utóbbi 3-t kilehet váltani szójaszósszal, borecettel, saláta olajjal. Jól átforgatom, legalább 1 órát a hűtőben pihentetem, és megsütöm. Sütéskor jól le kell csepegtetni, a leve kitűnő mártogatós, vagy salátalé lesz. Mindenki úgy süti, ahogy szereti; puhán al dente, vagy roppanósra. Jó étvágyat!

Válasz

Kovács andrásné üzente 8 éve

Nagyon szeretünk a szabadban grillezni bográcsolni

Válasz

Vamos István üzente 8 éve

Elmúlt héten Lengyelországban egy 8 tagu család (dédi) 40 fős hozzátartozói gyültek össze egy grillpartira (nejem családja).Kolbász ,sertéshús ,stb. Minden évben megrendezésre kerül. Itthon grill ,tárcsa és bogrács felváltva.

Válasz

Németh Béláné Irén üzente 8 éve

A családommal mi tárcsán szoktunk sütögetni.Disznóhúst és csirkehúst nagyon finom szokott lenni,mellé hagymát,paprikát,paradicsomot,cukkinit,
káposztát,gombát szoktunk párolni,szintén a tárcsán.Majdnem minden zöldségféle megterem a kertben.Én különben is sok zöldségfélét fogyasztok,
nagyon szeretem.

Válasz

Németh László üzente 8 éve

A faszénen grillezés az menyei.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 8 éve

Köszönöm,én is szeretek grillezni!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Richárd Wolf írta 1 napja a(z) Gyors receptek fórumtémában:

Nekem ez a kedvenc receptem: Sütőtökös Mac...

Kőszeghy Anna 3 napja új képet töltött fel:

Almasmezes_cekla_salata_2083728_9330_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Almaspite_a_tepsimbol_2082217_9675_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Almaspite_szeletelve_2082216_6062_s

Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:

Turos_nudli_2080991_6035_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu