Recept: Jóízűen a szabadban

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2090 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2090 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2090 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8061 fő
  • Képek - 2090 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Itt a forró a nyár, a szabadtéri sütés-főzés ideje. A közös grillezés minden alkalommal különleges társasági esemény, amelyet érdemes jól előkészíteni, aztán mehetünk ki a szabadba.

Fedezd fel újra a sertéshúst!

A sertéshús az utóbbi időben egyre jobban kiszorul a mindennapok étkezéséből. Kár érte, mert valójában az egyik legízletesebb húsfajta. Annak a tévhitnek a kialakulásában, hogy a disznóhús egészségtelen, nagyban közrejátszik, hogy a legtöbben nem tudják megfelelően elkészíteni. Legyen tehát a közös grillezés egy ünnepnap, és ne hagyjuk ki a sertéshúst a kínálatból.


Fontos azonban, hogy már a vásárlásnál odafigyeljünk. Magyarországon az ellenőrzött összetételű sertéshúskészítményeket a Minőségi Magyar Sertéshús Védjegy teszi jól azonosíthatóvá.

A www.magyarsertes.hu honlapon pedig megtalálhatók a sertés húsrészeinek felhasználási lehetőségei, valamint az is, hogyan lehet megállapítani a hús frissességét, és mit érdemes figyelni a vásárlásnál.

Mit és hogyan?

Közvetlenül szeletben sütésre, grillezésre, nyárson sütésre a karaj, a tarja, és a szűzpecsenye a legalkalmasabb. Más részeket is lehet grillezni, de azokat párolással, vagy főzéssel készítsük elő. A sütésnél vigyázzunk, ha túl erős a tűz, akkor kívül megég, belül nyers marad a hús, ha túl lassú, akkor pedig könnyen kiszáradhat. Érdemes többször megforgatni őket sütés közben, hogy egyenletesen megsüljön mindkét oldaluk. A nyársakra felfűzött húsdarabok lehetőleg egyforma nagyságúra legyenek vágva, mert csak akkor sülnek egyenletesen. Fontos, hogy ne hagyjuk kiszáradni a sülő húst. A karajnál és a szűzpecsenyénél egyáltalán nem baj, ha kicsit rózsaszínűek maradnak. Törekedjünk arra, hogy a sütött hús mindig szaftos maradjon. Ugyanez igaz a különböző nyársakra is.

Dobjuk fel zöldségekkel!

Az elkészült grillhúsok mellé mindig adjunk salátát, vagy savanyúságot, mert a szabad tűz füstje egy kicsit elnehezíti az ételeket. A burgonyaköret mellett bátran süthetünk zöldségeket is. A kukorica, a cukkíni, a paprika, az új, a lila, vagy a póréhagyma, a patiszon, a paradicsom is nagyszerű grillezve.

Ne feledjétek! A legfontosabb, hogy jó társaságban jól érezzétek magatokat, és ehhez egy grillparti nagyszerű alkalom.

http://www.nlcafe.hu/gasztro/20100728/joizuen_a_szabadban/

Címkék: grilezés receptek szabadban

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Perreyné Zsuzsa üzente 13 éve

Ahogy Nálad is ott a paprike a hús mellett, én a grillzöldséget ajánlom, igaz ahoz tárcs akell, vagy grill fólia. A grillzöldség receptje: kell hozzá mindenféle létező zöldség egyenlő szeletekre (karikákra) vágva; tökfélék (cukkini, patisszin, uborka, padlizsán főzőtök), paradicsom, paprika, hagymák, gomba sárgarépa, gyökér, retek, srb, kinél mi van otthon. Sütés előtt lesózom, picit borsozom meghintem Worcestershire szósszal, balzsamecettel, és olíva olajjal; ez utóbbi 3-t kilehet váltani szójaszósszal, borecettel, saláta olajjal. Jól átforgatom, legalább 1 órát a hűtőben pihentetem, és megsütöm. Sütéskor jól le kell csepegtetni, a leve kitűnő mártogatós, vagy salátalé lesz. Mindenki úgy süti, ahogy szereti; puhán al dente, vagy roppanósra. Jó étvágyat!

Válasz

Kovács andrásné üzente 13 éve

Nagyon szeretünk a szabadban grillezni bográcsolni

Válasz

Vamos István üzente 13 éve

Elmúlt héten Lengyelországban egy 8 tagu család (dédi) 40 fős hozzátartozói gyültek össze egy grillpartira (nejem családja).Kolbász ,sertéshús ,stb. Minden évben megrendezésre kerül. Itthon grill ,tárcsa és bogrács felváltva.

Válasz

Németh Béláné Irén üzente 13 éve

A családommal mi tárcsán szoktunk sütögetni.Disznóhúst és csirkehúst nagyon finom szokott lenni,mellé hagymát,paprikát,paradicsomot,cukkinit,
káposztát,gombát szoktunk párolni,szintén a tárcsán.Majdnem minden zöldségféle megterem a kertben.Én különben is sok zöldségfélét fogyasztok,
nagyon szeretem.

Válasz

Németh László üzente 13 éve

A faszénen grillezés az menyei.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 13 éve

Köszönöm,én is szeretek grillezni!!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu