Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kérjük, add meg, hány másodpercenként változzanak a képek
Hozzávalók:
40 dkg darált háztartási keksz, 2 púpozott evőkanál kakaó, 20 dkg porcukor, kb. 5 ek sárgabarack lekvár,
kétszemélyes kávéfőzőben lefőzött feketekávé, rumaroma ízlés szerint és annyi tej, amivel gyúrható
állagú masszát készíthetünk. A szóráshoz kókuszreszelék.
Krém: 20 dkg vaj, 20 dkg porcukor, 15 dkg kókuszreszelék és 1 dl tejből 1 púpozott teáskanál keményítőből készitett besamel kihűtve.
A darált kekszet összegyúrjuk a hozzávalókkal, majd 4-5 részre osztjuk.
A vajat kihabosítjuk a porcukorral és a besamellel, majd belekeverjük a kókuszreszeléket is.
A kekszmasszát egyenként rátesszük egy megfelelő méretű, kókuszreszelékkel meghintett folpack fóliára és kinyújtjuk. A kókusz krémet is elosztjuk annyi felé, amennyi roládot akarunk készíteni.
A krémmel megkent keksztésztát szépen feltekerjük, fóliába becsomagoljuk, és hűtőben tároljuk.
Mindig annyit vágjunk le belőle, amennyi egyszerre elfogy.
Ezt a receptet 42 évvel ezelőtt néhai anyósomtól tanultam, és azóta is sokszor elkészítem.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!