Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Csomor Győrgyné Bea | 0 hozzászólás
Kapros-túrós lepény
Hozzávalók:
# A tésztához:
# 25 dkg liszt
# 1 tojás sárgája
# 1,5 dl tej
# 1 dkg élesztõ
# 3 dkg zsiradék
# 3 dkg cukor
# csipetnyi só
# A töltelékhez:
# 50 dkg túró
# 1 csokor friss vagy fagyasztott kapor
# 1 csomag vaníliás cukor
# 1 citrom reszelt héja
# 10 dkg cukor
# 3 tojás
Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelttésztát gyúrunk, 1 órát langyos helyen kelesztjük.
15 éve | Csomor Győrgyné Bea | 0 hozzászólás
Joghurtos pogácsa.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 pohár joghurt, 1 pohár tejföl, 1 csomag élesztõ, 3 egész tojás, 3 tojás sárgája a megkenéshez, 1 mokkáskanál só, 1 fõtt burgonya, 1 dl tej, 20 dkg sajt a tetejére.
A hozzávalókat összegyúrjuk az elõre felmelegített tejben felfuttatott élesztõvel. Kelni hagyjuk 30 percet és kinyújtjuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tojássárgájával megkenjük, végül sajttal megszórjuk.
|
|
15 éve | Csomor Győrgyné Bea | 1 hozzászólás
DONNÁRÓL hoztam.
Ahogy Kucora Ildikó készíti:
Leírok egy egyszerû jó kis hûsítõ ital receptjét, hátha más is szívesen elkészíti.
Hozzávalók: 2 dl rum vagy whisky, 15 dkg porcukor, 2 csomag vaníliacukor, 2 csomag ír vagy vaníliás cappuccino por, 3 dl habtejszín, 2 tojás sárgája.
A hozzávalókat a tejszín kivételével a mixelõbe öntjük és a cukor elolvadásáig rázzuk. Ezután öntjük hozzá a tejszínt, amivel szintén összerázzuk.
15 éve | Csomor Győrgyné Bea | 0 hozzászólás
Otthon hagyottak ebédje
Hozzávalók:
50 dkg csirke- vagy pulykamell
1 nagy fej lila hagyma
30 dkg juhtúró
pulykafûszer
10 dkg sajt
3 evõkanál tejföl
Elkészítés: A pulykamellet felszeleteljük, kiklopfoljuk és a pulykafûszerrel beszórva állni hagyjuk 10 percig, majd a pulykaszeletek mindkét oldalát hirtelen kisütjük. Egy kivajazott tepsibe helyezzük a hússzeleteket. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük, a lilahagymát vékony szeletekre vágjuk.
15 éve | Csomor Győrgyné Bea | 2 hozzászólás
Vitamin saláta.
Hozzávalók:
télen vermeléssel tartósítható zöldségek - én a vörös káposzta, karalábé, sárgarépa, póréhagyma és jégcsapretek keverékre esküszöm
2 pohár kefir vagy natúr joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
1 evõkanál olívaolaj
1 evõkanál citromlé
frissen õrölt fekete bors
ízlés szerint só
késhegynyi õrölt kömény
kevés morzsolt szárított kakukkfû
Elkészítés:
A vörös káposztát és a póréhagymát késsel csíkokra szelem, a többi zöldségfélét tökgyaluval vagy durva reszelõvel csíkozom fel.
15 éve | Csomor Győrgyné Bea | 3 hozzászólás
Gyors süti ! !
5, 4, 3, 2, 1, fél! (Süti)
Hozzávalók: 5 evõkanál liszt, 4 evõkanál cukor, 3 egész tojás, 2 evõkanál olaj, 1 evõkanál 10%-os ecet, fél csomag sütõpor.
A hozzávalókat összekeverjük, tortaformában vagy tepsiben sütjük. Vigyázat hamar elkészül! Amikor kész, tálcára borítjuk, bevonjuk mogyorókrémmel vagy tortabevonóval, a tetejét tetszés szerint gyümölccsel vagy befõttel kirakjuk.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás