Recept: Süti receptek.

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gyors süti ! !

 

 

 

 5, 4, 3, 2, 1, fél! (Süti)

 

 

Hozzávalók: 5 evőkanál liszt, 4 evőkanál cukor, 3 egész tojás, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál 10%-os ecet, fél csomag sütőpor.

 

A hozzávalókat összekeverjük, tortaformában vagy tepsiben sütjük. Vigyázat hamar elkészül! Amikor kész, tálcára borítjuk, bevonjuk mogyorókrémmel vagy tortabevonóval, a tetejét tetszés szerint gyümölccsel vagy befőttel kirakjuk.

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ime a femina.hu-ról az 5 gyors süti hétköznapra:

 

 

 

 

Mandulabomba meggyel

 

Hozzávalók:

20 dkg mandula

10 dkg porcukor

1 csomag vaníliáscukor

1 kávéskanál citromlé

meggybefőtt

reszelt csokoládé

1 tojásfehérje

A hámozott mandulát, a porcukrot, a vaníliáscukrot és 1 citrom levét keverd össze a tojásfehérjéből felvert kemény habbal. A masszából formálj golyókat oly módon, hogy minden golyó közepébe tegyél 1 szem meggyet. Csokoládéreszelékbe hempergetve tálald.

 

 

 

Diós golyók

 

Hozzávalók:

25 dkg dió

20 dkg porcukor

1 tojásfehérje

3 evőkanál rum

A darált diót keverd el a porcukorral, a rummal és a tojásfehérjével. Porcukorral megszórt deszkán formálj belőle hengert. Vágd szeletekre, 1-1 fél dióbelet tegyél rá, formálj belőle golyókat, és darált dióban megforgatva tálald.

 

 

 

Egérke

 

Hozzávalók:

0,5 dl tej

50 dkg liszt

2-3 evőkanál cukor

6 tojás

olaj

A tejet csipetnyi sóval meg a cukorral ízesítsd, forrald fel, és állandóan kevergetve lassan öntsd bele a lisztet. Vedd le a tűzről, és tovább keverve egyenként dolgozd el benne a tojásokat. Olajban mártogatott kanállal a tésztából szaggass gömböket. Süsd ropogós pirosra a megforrósított olajban. Kakaós vagy fahéjas porcukorral meghintve tálald.

 

 

 

Epres omlett

 

Hozzávalók a tésztához:

6 tojás

5 evőkanál porcukor

5 dkg vaj

A töltelékhez:

50 dkg eper

5-10 dkg cukor

a tetejére porcukor

A tojások sárgáját a cukorral alaposan keverd ki, majd a tojások habbá vert fehérjéjét is add hozzá, a vajon süss belőle négy omlettet. Az epret csumázd le, ha nagy szemű, félbe vagy négyrészt vágd, és a cukorral 1-2 percig párold. Oszd négyfelé, mindegyik omlettre tegyél egy halommal, és a tésztát - félbe hajtva, tűzálló tálra egymás mellé fektetve - porcukorral szórd meg. A sütőben melegítsd át, de ne süsd meg.

 

 

 

Bögrés mákos

 

Hozzávalók:

1 tojás

1 bögre cukor

1 bögre tej

1 bögre darált mák

1 bögre rétesliszt

1 csomag sütőpor

1 citrom reszelt héja

a forma kikenéséhez zsír és liszt

a töltéshez gyümölcsíz

a tetejére porcukor

Az egész tojást a sütőporral meg a cukorral keverd ki, és egymás után add hozzá a többi hozzávalót. Alaposan kizsírozott, kilisztezett közepes nagyságú tepsibe töltsd bele, és előmelegített sütőben tűpróbáig süsd. Deszkára borítva hűtsd ki, majd vágd két lapra, és töltsd meg gyümölcsízzel, porcukorral szórd meg.

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V.L.P. azaz a világ legfinomabb sajtos pogácsája

 

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 25 dkg margarin, 1 kisdobozos tejföl, 15-25 dkg sajt ( ízlés szerint), 1 és fél deka só, 1/2 dl tej, csipet cukor.

 

Én kenyérsütőben pakolom a hozzávalókat és azzal dagasztatom meg, de akinek nincs az a következőképpen cselekedjen.

 

Az élesztőt, a pici cukros langyos tejben felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk, hozzáadjuk a reszelt sajtot. Közepébe fészket készítünk és belerakjuk a sót, a tejfölt és a felfuttatott élesztőt. Egy rugalmas, nem túl lágy tésztát kell, hogy kapjunk. ( A hozzávalók minőségétől függően korrigálhatunk egy kis plusz tejjel vagy liszttel)

 

1 óráig pihentetjük, majd 2 cm vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Tetejét tojássárgájával lekenjük, ízlés szerint szórhatunk akár rá még sajtot vagy különböző magokat. Tepsire téve még negyedóráig pihentetjük, végül nem túl forró sütőben aranybarnára sütjük.

 

 

 

network.hu

 

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 11 éve

kár,hogy elmentél

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Pogácsa imádó vagyok,természetesen megsütöttem,finom volt.
Üdv.Anna

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 15 éve

Nagyon jó kis receptek.A pogácsa receptet már ki is próbáltam, isteni.Köszönöm,nagyon örültem az újdonságoknak.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu