Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Vitamin saláta.
Hozzávalók:
télen vermeléssel tartósítható zöldségek - én a vörös káposzta, karalábé, sárgarépa, póréhagyma és jégcsapretek keverékre esküszöm
2 pohár kefir vagy natúr joghurt
1-2 gerezd fokhagyma
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál citromlé
frissen őrölt fekete bors
ízlés szerint só
késhegynyi őrölt kömény
kevés morzsolt szárított kakukkfű
Elkészítés:
A vörös káposztát és a póréhagymát késsel csíkokra szelem, a többi zöldségfélét tökgyaluval vagy durva reszelővel csíkozom fel.
Az öntethez a két kefirt vagy natúr joghurtot összekeverem az olajjal, citromlével, borssal, őrölt köménnyel, passzírozott fokhagymával és sóval. A szárított kakukkfüvet a tenyeremben elmorzsolom, és az öntethez adom.
Tálaláskor a zöldség halomra egy-két kanál öntetet merek, ha kell, utána sózom.
Megjegyzés:
Nagyon egyszerű és fantasztikusan finom saláta. Az öntet görögös beütésű. Leggyakrabban akkor készítem, ha a vacsora egyéb részei kevésbé fantáziadúsak, például gyorsfagyasztott húspogácsát készítek rizzsel. Az ilyen hirtelen kajákat is az egekig emeli a finom, savanykás, csípős-fűszeres saláta és a ropogós friss zöldség. A zöldségkeverék színe is étvágygerjesztő.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!