Recept: Sütik

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

            Kapros-túrós lepény

 

Hozzávalók:

# A tésztához:

# 25 dkg liszt

# 1 tojás sárgája

# 1,5 dl tej

# 1 dkg élesztő

# 3 dkg zsiradék

# 3 dkg cukor

# csipetnyi só

# A töltelékhez:

# 50 dkg túró

# 1 csokor friss vagy fagyasztott kapor

# 1 csomag vaníliás cukor

# 1 citrom reszelt héja

# 10 dkg cukor

# 3 tojás

 

Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelttésztát gyúrunk, 1 órát langyos helyen kelesztjük. (Ha van kenyérsütő gépünk, azzal dagasztatjuk és kelesztjük.) Ha megkelt, közepes méretű kivajazott tepsibe tesszük, szétnyújtjuk a tésztát, hogy a szélekig érjen. 175 fokra lesz. Míg sül a tészta, elkészítjük a túrókeveréket: a kaprot apróra vágjuk, elkeverjük a túróval, cukorral és a tojások sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a túróba. Ha rózsaszínű a tésztánk, kivesszük a sütőből, gyorsan rákenjük a túrós keveréket. Visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre, amíg a túró elkezd színesedni.

 

Megjegyzés:

Mi nagyon szeretjük. Gulyás- vagy bableves mellé második fogásnak tökéletesen elegendő. Készíthető a kétszeres mennyiség is egy nagy tepsiben sütve.

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Házi csoki

 

 

Hozzávalók: 30 dkg dió, 15 dkg vaj, 25 ml tejpor, 10 dkg kakaó, 50 dkg cukor, 150 ml víz, 2 rumaroma.

 

A ledarált diót masszává keverjük a vajjal, a tejporral és a kakaóval. A cukorból, a vízből és a rumaromából szirupot főzünk. Ha kihűlt a szirup, a pasztához keverjük. Fóliával letakarjuk, és legalább 12 órán át a hűtőben tartjuk.

 

Tejszínhabbal különösen finom

 

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hamis gesztenyés

 

Hozzávalók:

 

Tésztához: 40dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg zsír, 15dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 citrom leve, egy kevés tej.

 

Töltelékhez: 45dkg héjában főtt, áttört burgonya, 25 dkg porcukor, fél dl. rum, 10 dkg dió, 3 tojás felvert habja. Ezeket jól összekeverjük.

 

                

 

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, az egyik felét kisodorjuk, tepsibe rakjuk, rátesszük a tölteléket majd a tészta másik felét, megsütjük.

 

Máz: a 2 tojásfehérjét 10 dkg cukorral gőzön felverjük a kisült tésztára kenjük, megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

Almás zserbó

 

 

Hozzávalók: Tészta: 3 db tojás, 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, csipetnyi só. Töltelék: 70 dkg alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 20 dkg sárgabaracklekvár. Máz: 10 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor.

 

Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük.

 

Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.

 

Végül a meleg vajban elkeverjük a porcukrot és a kakaóport, és az így kapott mázzal bevonjuk a sütemény tetejét.

 

 

 

 

 

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu