Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Kapros-túrós lepény
Hozzávalók:
# A tésztához:
# 25 dkg liszt
# 1 tojás sárgája
# 1,5 dl tej
# 1 dkg élesztő
# 3 dkg zsiradék
# 3 dkg cukor
# csipetnyi só
# A töltelékhez:
# 50 dkg túró
# 1 csokor friss vagy fagyasztott kapor
# 1 csomag vaníliás cukor
# 1 citrom reszelt héja
# 10 dkg cukor
# 3 tojás
Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelttésztát gyúrunk, 1 órát langyos helyen kelesztjük. (Ha van kenyérsütő gépünk, azzal dagasztatjuk és kelesztjük.) Ha megkelt, közepes méretű kivajazott tepsibe tesszük, szétnyújtjuk a tésztát, hogy a szélekig érjen. 175 fokra lesz. Míg sül a tészta, elkészítjük a túrókeveréket: a kaprot apróra vágjuk, elkeverjük a túróval, cukorral és a tojások sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a túróba. Ha rózsaszínű a tésztánk, kivesszük a sütőből, gyorsan rákenjük a túrós keveréket. Visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre, amíg a túró elkezd színesedni.
Megjegyzés:
Mi nagyon szeretjük. Gulyás- vagy bableves mellé második fogásnak tökéletesen elegendő. Készíthető a kétszeres mennyiség is egy nagy tepsiben sütve.
Házi csoki
Hozzávalók: 30 dkg dió, 15 dkg vaj, 25 ml tejpor, 10 dkg kakaó, 50 dkg cukor, 150 ml víz, 2 rumaroma.
A ledarált diót masszává keverjük a vajjal, a tejporral és a kakaóval. A cukorból, a vízből és a rumaromából szirupot főzünk. Ha kihűlt a szirup, a pasztához keverjük. Fóliával letakarjuk, és legalább 12 órán át a hűtőben tartjuk.
Tejszínhabbal különösen finom
Hamis gesztenyés
Hozzávalók:
Tésztához: 40dkg liszt, 3 tojás sárgája, 15 dkg zsír, 15dkg cukor, fél csomag sütőpor, 1 citrom leve, egy kevés tej.
Töltelékhez: 45dkg héjában főtt, áttört burgonya, 25 dkg porcukor, fél dl. rum, 10 dkg dió, 3 tojás felvert habja. Ezeket jól összekeverjük.
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két részre osztjuk, az egyik felét kisodorjuk, tepsibe rakjuk, rátesszük a tölteléket majd a tészta másik felét, megsütjük.
Máz: a 2 tojásfehérjét 10 dkg cukorral gőzön felverjük a kisült tésztára kenjük, megszórjuk tortadarával vagy reszelt csokival.
Almás zserbó
Hozzávalók: Tészta: 3 db tojás, 50 dkg liszt, 20 dkg vaj, 10 dkg porcukor, 1,5 dl tej, 3 dkg élesztő, csipetnyi só. Töltelék: 70 dkg alma, 25 dkg darált dió, 15 dkg porcukor, 20 dkg sárgabaracklekvár. Máz: 10 dkg vaj, 3 evőkanál kakaópor, 2 evőkanál porcukor.
Az élesztőt kevés langyos tejben a cukorral és 1 evőkanál liszttel megfuttatjuk. A sóval elkevert lisztet a vajjal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a felvert tojást, a megfuttatott élesztőt, majd a maradék tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. A tésztából három cipót formálunk, és egy órán át pihentetjük.
Az almát megmossuk, meghámozzuk, és lereszeljük. Hozzáadjuk a porcukorral elkevert darált diót. Az egyik cipót tepsi nagyságúra nyújtjuk, és kikent, kilisztezett tepsibe tesszük. Megkenjük a lekvár felével, ráhalmozzuk a töltelék felét, elegyengetjük, ráhelyezzük a másik kinyújtott lapot, és ezt is megkenjük a maradék lekvárral, majd a töltelékkel. Ráfektetjük a harmadik lapot, enyhén lenyomkodjuk, villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőbe téve közepes hőmérsékleten megsütjük.
Végül a meleg vajban elkeverjük a porcukrot és a kakaóport, és az így kapott mázzal bevonjuk a sütemény tetejét.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!