Recept Blog: 2009. május

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei - 2009. május

Hozzávalók:20dkg vaj v.margarin

                   17dkg porcukor

                   1 db vaniliacukor

                   1/2 citrom reszelt héja

                   1/2 cs.sütőpor

                    4db tojás

                    1dl tej

                    25dkg liszt

A tojásfehérjét fölverjük,hűtőbe tesszük.A vajat v.margarint felovasztjuk,belekeverjük a porcukrot,a citrom reszelt héját,a vaniliacukrot,a tojássárgáját,majd a tejet.Lassan belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet,majd hozzákeverjük a tojásfehérjét.Az egészet állni hagyuk 5-10 percig,és gofri sütőben kisütjük.

Utolsó hozzászólás

Kissné Rádóczí Katalin üzente 15 éve

Szerintem ez szuper én is szokatm sütni de kifogom probálni! üdv kati

Tovább 

network.hu

Hozzávalók:30dkg liszt,1 cs.sütőpor,18dkg zsir v.22dkg vaj,10dkg cukor,1 tojás,1 citrom levével összegyúrjuk.1/3 részt félre teszünk rácsnak.A nagyobb részt tepsi nagyságura nyútjuk-baracklekvárral megkenjük.

Töltelék:15dkg örölt diót,20dkg cukor,3 tojás sárgáját,1/2 cs.vaniliacukor,3 tojás keményre vert habját összekeverjük,majd rákenjük a lekvár tetejére.A félre tett tésztából  csináljuk a rácsot a tetejére,tojással megkenjük és megsütjük.

Aránylag hamar megvan, csak a tetejére való sodorgatás az ami időigényes.

Utolsó hozzászólás

Hegedűs Ancika üzente 15 éve

Mártikám! Jól néz ki a süteményed, biztosan fincsi is. Nem kellene ám sodorgatni a rácsnak való tésztát, hanem egyszerűen vékonyra kinyújtanád és csörgemetélővel csíkokat hasítanál belőle, a kisebbeket a sarkokra, a nagyobbakat a közepe felé, illetve a nagyobból lehet kisebbet is csinálni.
Sokkal szebb és gyorsabban is elkészül. Ugyanúgy tojással megkenni és mehet a sütőbe.
Pussz! Ancika

Tovább 

 

Tészta:7 tojás sárgája,18dkg porcukor,8 kanál melegviz,20dkg liszt,1 cs.sütőpor ---zsirozott,lisztezet tepsiben sütjük.

Krém:7,5 dl viz,3 cs.vanilia pudingpor,1 cs.nagy zselatinnal(25g)sűrű krémé főzük.A 7 tojás fehérjéből 6-7 kanál cukorral kemény habot készitünk.Még melegen a pudingkrémhez keverjük.Ráöntjük a tésztára.Ha kihűlt a tetejére tejszinhabot simitunk(én habmesterből szoktam 0,5 l-ből)Reszelt csokoládéval megszórjuk.

Utolsó hozzászólás

Pernye Lászlóné üzente 15 éve

Nagyon jó a recept, én is ki fogom próbálni!

Hozzávalók:1Kg liszt,1/2Kg margarin,2db tömlös sajt,2dl tejföl,1 élesztő,1db tojás,izlés szerint só

Az élesztőt felfutatom,a lisztet elmorzsolom a margarinnal,sóval,majd hozzáadom a többi hozzávalót és összegyúrom.Elnyújtom a tésztát,meghajtom,majd elnyújtom a kivánt vastagságra.Pogácsa szagatóval kiszaggatom a tetejét megkenem tojással és kisütöm.Lehet a tetéjére tenni sajtot is,ezt mindenki izlésére bizom.1 óra alatt kész van.

A tésztába kell az egy tojás,egy másik kell a tetejére.

Utolsó hozzászólás

GAZDA KÁROLYNÉ üzente 15 éve

Tényleg gyorsan elkészül. És nagyon finom.

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu