Recept Blog: 2011. október

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei - 2011. október

Az egyik legfinomabb őszi termésünk. Ki ne szeretné a dióbélt süteményekbe, vagy csak úgy önmagában elfogyasztani?

 

A dió A-, B1-, B2-, és C-vitamin, és kiemelkedő mennyiségű káliumot, foszfort, és kalciumot tartalmaz, emellett nátrium és más fémek is találhatók benne, sőt antioxidánsokat és E-vitamint is nyerhet belőle, aki rendszeresen fogyasztja. Véd a szívbetegségek ellen, mivel telítetlen zsírsavakat tartalmaz és csökkenti a koleszterinszintet. Jó idegrendszer védő.

Utolsó hozzászólás

Fazekas Zoltánné üzente 12 éve

Nagyon szeretem a diót bármilyen formába. De az orvos eltiltott tőle mondván vastagbélgyulladásra nem jó. Akkor most mi az igazság? Jó vagy nem jó? Más miatt meg kellene enni. Ha ég a gyomrom mindig ettem egy fél marékkal és elmúlt /refluxos is vagyok / Mondja meg valaki hogy akkor mit csináljak?

Tovább 

Egy kedves barátunk, Jakab Ibolya (tőle már olvashattatok cikkeket.) a körte és dió fesztivál sütemény versenyén vett részt. Diós édességgel indult, melyet kreatívan megformázott körteformára, és igazi levéllel díszítette.

 

Nézzük a hozzávalókat, és hogy sikerült-e megnyernie a versenyt?

 

Hozzávalók:

 

20 dkg körte

20 dkg zabpehely

15 dkg dió (beáztatva)

2 ek. méz

1 citrom leve

2 ek. fahéj

 

Ebből gyúrjuk össze a ”tésztánkat”, és megformázzuk körte formára.

Utolsó hozzászólás

pintér etelka üzente 12 éve

Jól néz ki és elképzeltem az ízét is,szerintem más gyümölccsel is ki lehet próbálni és annak a gyümölcsnek az alakját megformázni
Még annyit tennék hozzá megjegyzésként,hogy akinek a gyomra nem bírja így a zabpelyhet ,kevés vízben sűrűre is lehet főzni és úgy elkészíteni.Ezt a módszert egy vegetáriánus főzőtanfolyamon tanították.

Tovább 

 

network.hu

 

hozzávalók 3 főre
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 0,5 dl olaj
  • 50 dkg csirkemáj
  • 1 db nagy fej hagyma
  • 4 db savanykás, kemény húsú alma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • liszt
  • bors
  • majoranna
elkészítés
  1. Az olajat egy magasfalú, fedős serpenyőbe öntjük, kisütjük benne a felkockázott szalonnát, majd kivesszük a zsiradékból a pörcöket.
  2. A májakat 3-4 db-ba vágjuk, megforgatjuk lisztben, majd a zsiradékban 1-2 perc alatt megpirítjuk (több adagban, nem baj, ha véres marad a közepe).

Utolsó hozzászólás

Kiss Zsuzsa üzente 12 éve

Köszi az ötletet. Ugyan nem vagyok oda a májért, de ezt tuti, hogy kipróbálom.

Tovább 

 

Ezt az ételt ajánlom kerti partikra, összejövetelkor, vagy egy gyertyafényes esti romantikus vacsorához édes kettesben. Gyors, gazdaságos és laktató.

 

 

Fasírozott: sárgarépát, lilahagymát, fokhagymát, kevés zeller zölddel ledarálunk aprítógépben, és adunk hozzá darált lenmagot, ízesítjük fűszerpaprikával, sóval, borssal. Kis gombócokat formázunk belőle, vagy pogácsákat, és meghempergetjük darált lenmagban.

 

A salátát fejes salátából, paprikából, uborkából, vöröshagymából és finom kerti sárgaparadicsomból, és piros paradicsomból készítettem.

Tovább 

network.hu

 

A szeptember a szőlő érésének és a szüretnek az ideje. Íme egy recept, amelyben a zöld gyümölcsé a főszerep.


 

Hozzávalók: 

  • 1 fürt szőlő
  • néhány levél saláta
  • 1/2 kígyóuborka apróra vágva
  • 1/4 lila hagyma apróra vágva
  • egy marék olajbogyó
  • 1 evőkanál szőlőmagolaj
  • 1 kiskanál balzsamecet

 

Elkészítés:

A szőlőt megmossuk, leszemezzük - ha nagyon nagy szemű, a szemeket félbevághatjuk -, a zöldségeket felszeleteljük, az olajbogyót félbevágjuk, aztán e hozzávalókat összekeverjük.

Utolsó hozzászólás

tunde becichi üzente 12 éve

nagyon finom amint kinez ,majd kiprobalom koszi

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu