Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
15 éve | Székely Katalin | 13 hozzászólás
Hozzávalók: 500g finomliszt
1 kávéskanál só
250g vaj vagy fözőmargarin
3 evőkanál langyos tej
1 kávéskanál cukor
3 dkg (30g) élesztő
2 db tojás
2 dl tejföl
500g finomlisztet, 1 kávéskanál sót 250g vajjal vagy fözőmargarinnal tálban elmorzsolunk.
15 éve | Székely Katalin | 1 hozzászólás
Susan Loomis kedvenc recepje, mert a füge íze tökéletesen érvényesül benne és nincs túlédesítve. – Stahl Judit
Ínyenceknek ajánlom!
Hozzávalók kb. 4 liter dzsemhez: 2 kg részben meghámozott, nyolcadokba vágott füge, 75 dkg cukor, 125 ml víz, 2 citrom (jól megmosott) A citromok végeit levágom és a gyümölcsöket hosszában elnegyedelem.
|
|
15 éve | Székely Katalin | 0 hozzászólás
Természetesen ez is Stahl Judittól származik.
Gyorsan elkészíthető és incsi – fincsi. Nyamiiiiii!!!!!!!!
Hozzávalók: 10 dkg finomliszt,
10 dkg teljes kiőrlésű liszt,
1 ½ kávéskanál sütőpor,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
5 dkg apróra vágott étcsoki,
1 db tojás,
1 kávéskanál vaníliaaroma,
10 dkg barna cukor,
½ dl olaj,
2 dl 1.5%-os zsírtartalmú tej
Bemelegítem a sütőt 200 fokra (gázsütőnél 6-os fokozat) és a muffintepsi horpadásaiba beleteszek egy-egy papírkapszlit.
15 éve | Székely Katalin | 0 hozzászólás
Stahl gyors édességes könyvében olvastam ezt a receptet.
Hozzávalók (egy fél focilabda méretű – na, jó, ez túlzás – de egy jó
nagy félgömbhöz):
20 dkg étcsoki (minél jobb minőségű, annál jobb, de minimum 70%-os)
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
3 db tojás,
3,5 dl tejszín,
1 zacskó zselatin fix (Ebből evőkanálnyi kell),
0,5 kg málna,
rum
A málnákat meglocsolom egy kis rummal és úgy hagyom, hadd fürdőzzenek és szívják magukba az aromákat.
15 éve | Székely Katalin | 0 hozzászólás
A csokitorták királynőjének receptje – Stahl Judit módra. – (Liszt nem kell bele,
csoki annál több.)
Szigorúan csak különleges alkalmakra!
Hozzávalók: 3 tábla (30 deka) étcsoki minél magasabb a kakaótartalom, annál jobb,
15 deka vaj,
2 evőkanál tejszín,
5 db tojás,
20 dkg cukor,
vanília,
1 csipet só,
2-3 evőkanál tej,
1 evőkanál kakaó,
10 dkg mandula vagy dió megpirítva és durvára darálva
a mázhoz: 10 dkg étcsoki,
5 dkg vaj,
rum
A diót vagy mandulát megpirítjuk, és ha már kihűlt, durvára daráljuk.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás