Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 500g finomliszt
1 kávéskanál só
250g vaj vagy fözőmargarin
3 evőkanál langyos tej
1 kávéskanál cukor
3 dkg (30g) élesztő
2 db tojás
2 dl tejföl
500g finomlisztet, 1 kávéskanál sót 250g vajjal vagy fözőmargarinnal tálban elmorzsolunk. 3 evőkanál langyos tejbe teszünk 1 kávéskanálnyi cukrot és belemorzsolunk 3 dkg (30g) élesztőt. Megkelesztjük.
A tálban lévő lisztbe mélyedést csinálunk és a megkelt élesztőt, 2 db tojássárgáját, 2 dl tejfölt beleöntünk s a vajas, lisztes masszával összedolgozzuk. Sima lesz esetleg kicsit hólyagos is és a tészta a kezünkről s a táltól elválik. Csinálunk 1 cipót és deszkán kinyújtjuk. 1/2 óránként háromszor hajtogatjuk. (A hajtogatás mindig azonosan történjen!) - A tészta pihentetése hűtőben van. - (Ha a tészta esetleg ragad a hajtogatásnál, egy picit alá lisztezünk.)
Végül kb. 2 1/2-3 cm vastagra nyújtjuk. Késsel beírdaljuk, pogácsa formával kiszaggatjuk. Tetejét tojásfehérjével megkenjük. (A kenés csak a tetejét érje, mert különben nem jön fel!!) A tepsibe kb. 20 percet pihentetjük.
Előmelegített sütőben kb. 200 C fokon megsütjük. Lehet, hogy eldől, de az nem nagy baj.
Sütési idő kb. 20-25 perc.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!