Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Susan Loomis kedvenc recepje, mert a füge íze tökéletesen érvényesül benne és nincs túlédesítve. – Stahl Judit
Ínyenceknek ajánlom!
Hozzávalók kb. 4 liter dzsemhez: 2 kg részben meghámozott, nyolcadokba vágott füge, 75 dkg cukor, 125 ml víz, 2 citrom (jól megmosott) A citromok végeit levágom és a gyümölcsöket hosszában elnegyedelem. Ezután keresztben is elvágom a negyedeket, majd a darabokból eltávolítom a magokat. A fügét, a cukrot, a vizet meg a citromot egy nagy, vastag falú lábasba teszem és megkavarom, hogy jól elegyedjenek. Mérsékelt tűzön felforralom az egészet és kb. 25 percig főzöm, amíg a lé be nem sűrűsödik egy kicsit. Még ekkor is hígnak fog tűnni, de ha a dzsem kihűl, akkor a szirup tovább sűrűsödik. A dzsemet üvegekbe töltöm és előírás szerint lezárom. Megjegyzés: A fügét csak részben hámozom meg, mert a rajta hagyott héj kemény ugyan, de izgalmas állagot ad a dzsemnek. Ráadásul szép, sötét rózsaszín is lesz tőle. Az érett füge rendkívül édes, ezért csak minimális cukrot kell hozzáadni, hogy gazdag, finom dzsem legyen belőle. Viszont éppen az alacsony cukortartalom miatt jól le kell zárni, hogy sokáig eltartson. Ha kétségeink vannak a zárás biztonságát illetően, tegyük a dzsemet hideg helyre és minél hamarabb fogyasszuk el.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Deliné Mátyus Krisztina írta 1 hónapja a(z) Püspökkenyér képhez:
Szia! Még csak most bukkantam erre a receptre....
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!