Recept Blog: 2011. május

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei - 2011. május

 

Hogyan készítsünk gyorsan, egyszerűen, magyaros, nyers, vegán ételeket?

 

39 recept, 55 oldalon színes képekkel illusztrálva.

 

Elkészült receptes könyvem I. kötete, e-book formájában már kapható, hamarosan nyomtatott formában is a kezedbe veheted!

 

Most került a nyomdába, pár hét és a hagyományos könyv is elkészül!

 

Éppen ezért most születésnap alkalmából adok egy különleges lehetőséget!

 

Kattints a részletekhez!


 

Szeretnél még több egészséges, gyógyító, energiát adó receptet olvasni?

Tovább 

Püspökkenyér (maradék tojásfehérjéből)

 

Hozzávalók:

Ahány tojásfehérje, annyiszor 3 dkg porcukor,

 2 dkg rétesliszt,

 1 dkg margarin,

 mazsola, aszalt gyümölcsök, dióbél.

Elkészítés:

A tojásfehérjéből nagyon kemény habot verünk, folytonosan verve belekeverjük a cukrot,a lisztet és végül az olvasztott,langyos vajat (margarint). A diót és az aszalt gyümölcsöt apróra vágjuk. A lisztből mielőtt a habba keverjük, elveszünk egy keveset, és ebben forgatjuk meg az apróra vágott gyümölcsöt, mazsolát és a dióval együtt könnyedén a felvert tésztába tesszük.

Tovább 

 

Somlói galuska

(egyszerű és finom)

 

 

Hozzávalók:

8 tojásból piskótalap

10 dkg vaj vagy margarin

1 liter tej

1/2 cs. csokoládés pudingpor

16 dkg cukor

4 ek. keserű kakaópor

network.hu

3 ek. liszt

1 dl tej

1/2 dl rum

 

Elkészítése:

 

 A piskótát kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk. A száraz anyagokat összekeverjük, majd a tejjel sűrű krémmé főzzük. Amikor már csak langyos, belekeverjük a vajat vagy margarint. Ha kihűlt a krém rétegezzük a piskótával úgy, hogy a rumos tejjel meglocsoljuk a piskótát.

Utolsó hozzászólás

Szőts Istvánné Edit üzente 13 éve

Nagyon guszta! Köszi a receptet, elmentettem, s majd elkészítem. 5*

Tovább 

 Hideg eperkrémleves

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Hideg eperkrémleves

1 csomag főzés nélkül elkészíthető vaníliás pudingpor
7 dl tej
fél mokkáskanál őrölt fahéj
3 dl tejszín
40 dkg friss eper
4-5 evőkanál cukor
méz vagy ennek megfelelő édesítőszer.

A pudingport a tejjel pár perc alatt kikeverjük, ezalatt olyan lesz, mint egy híg mártás. A fahéjjal fűszerezzük. A tejszínt a megtisztított eperrel és a cukorral összeturmixoljuk, a pudingos mártásra szűrjük és jól elkeverjük vele. Jól behűtve, tejszínhabbal és friss eperszemekkel tálaljuk. 

Tovább 

Túrós kocka

 

Hozzávalók:

Túrókrém:

1 cs vaníliapuding

1 citrom reszelt héja

1 cs. vaníliacukor

25 dkg porcukor

25 dkg túró

25 dkg margarin vagy vaj vagy sütőmargarin

3 dl tej

2x5 tojásból piskóta (fehér)

Elkészítése:

 A margarint (vajat vagy sütőmargarint) habosra keverjük a porcukorral, vaníliacukorral. A túrót szitán átnyomjuk, belereszeljük a citrom héját és a margarinhoz adjuk. Jó simára keverjük. A pudingport a tejjel sűrű krémmé főzzük, kihűtjük, majd ezt is hozzáadjuk a túrós krémhez.

Utolsó hozzászólás

Raffai Józsefné üzente 13 éve

Szerintem nem jó ha a 10 db tojásból egyszerre készítjük a piskótát,mert sokkal nehezebb kikavarni és a sütési idő sokkal hosszabb lesz.
A tepsi mérete 40x29 cm-es,elég nagy. Ebben sütöm a 2x5 tojásból a piskótát.
Tanácsom : kisebb méretű tepsi,kevesebb tojással,vagy csak egy piskótalap középen kettévágva.
Kellemes sütögetést kívánok!

Tovább 

Meggyes zselés piskóta

2x5 tojásból piskóta

 

Zseléhez:

2 üveg meggybefőtt

2 cs. zselatin (50 g )

7 dl meggylé

 

Krém:

2 cs vaníliás pudingpor

½ l tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük folcpakkal és elterítjük benne a meggyet. 7 dl meggylét, ha nincs annyi akkor vízzel pótoljuk 50 g zselatinnal felforralunk és a meggyre öntjük.

Utolsó hozzászólás

Goldstein Ágnes üzente 13 éve

Nagyon finom lehet mindenképpen el fogom készíteni

Tovább 

                      Gyors sós sajtos rúd

 

Hozzávalók:

55 dkg liszt (ebből 20 dkg rétesliszt)

25 dkg margarin

2 dkg szalakáli

1,5 dkg só /2 tk. /

1 db tojás

2 dl tejföl

Tetejére:1 db tojás

20 dkg reszelt sajt

 

Elkészítés:

 

A kétféle lisztet,sót,szalakálit összekeverjük,majdelmorzsoljuk a margarinnal. Hozzáadjuk a tejfölt,tojást és alaposan összedolgozzuk. Vékonyra nyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk,és felvert tojással megkenjük,reszelt sajttal megszórjuk.180°-os sütőben sütjük.

network.hu

Utolsó hozzászólás

Mocsarine Margit üzente 13 éve

Már többször készítettem ilyen sajtos rudat.Nagyon finom, és sokáig friss marad lezárt dobozban.Érdemes megsütni!

Tovább 

Sajtos perec

 

Hozzávalók:

20 dkg reszelt sajt

1 dkg só

1 db tojás

1 dl tej

3 dkg élesztő

30 dkg vaj vagy margarin vagy sütőmargarin

50 dkg liszt

 

Elkészítése:

 Az élesztőt a tejben felfuttatjuk. A vajat vagy margarint vagy sütőmargarint elmorzsoljuk a sóval elkevert liszttel, majd hozzáadjuk a tojást, a felfuttatott élesztőt, és összedolgozzuk. Nyújtjuk, perecszaggatóval kiszúrjuk, tojással megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk. Szép világos színűre sütjük.

Tovább 

 

13 perces Ajándék Ételkészítői Videót küldünk ki VIP tagjainknak május 31-ig!

 

Adzuki babfőzelék és Tejföl készítés élőben.

 

Iratkozz fel és élj a VIP tagság előnyeivel!

 

Részletekhez kattints IDE!

 

Az alábbi tortát férjem (Karesz) készítette : )

 

Torta alap:

 

Egy csésze áztatott mandula és egy csésze áztatott aszalvány (datolya, mazsola keverék). Csipetnyi sót adtam hozzá. Aprítógépben vagy turmixgépben ledaráljuk. (Turmixgépnél kevés tisztított víz is szükséges.). Raktam hozzá egy kis zabkorpát.

 

Mákos töltelék:

 

Mák, zabkorpa, fahéj, citrom, karobpor, kis méz jól összekeverve. Töltelékre karobos krémet tettem (karobpor, áztatott datolya-mazsola lé, egy kevés méz, ha édesebb szájúak vagyunk).

Utolsó hozzászólás

Nagy Szaffina üzente 13 éve

Köszönöm József.

Ráadásul nagyon laktató és igazi energiabomba, ha fáradtabb az ember.

Tovább 

 Margarita -pizza

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

network.hu

Hozzávalók 4 személyre:

50 dkg liszt

1/2 dl + 1 ek olívaolaj

4 dkg élesztő

1 kis vöröshagyma

1 gerezd fokhagyma

2 dl passzírozott paradicsom

1 kg paradicsom

35 dkg mozzarella

sütőpapír

Elkészítése:

1. A lisztet 3 tk sóval keverőtálba szórjuk és 1/2 dl olajat öntünk rá.

Hozzáadjuk a 3,5 dl langyos vízben feloldott élesztőt,majd sima tésztává dolgozzuk.

Lefedve,30 percig kelesztjük.

2. A maradék,felhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra aprított vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát.

Tovább 

Hozzávalók (egy közepes méretű, érett padlizsánhoz):

 

4 – 5 db paradicsom

1 vöröshagyma

fűszerpaprika

Himalája só

olívaolaj

bazsalikom

oregánó

rozmaring, zsálya (vagy egyszerűbben Pizza fűszerkeverék)

 

Pizza fűszerkeverék alatt a csak természetes alapanyagokból készült, szárított fűszert értem. Oregánó, bazsalikom, rozmaring, zsálya, vöröshagyma, fokhagyma, bors.

 

A padlizsánt meghámozzuk, eltávolítjuk a magokat, és aprítógépben a paradicsommal és a hagymával ledaráljuk krémesre.

Utolsó hozzászólás

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 13 éve

Bizonyára nagyon finom ez a padlizsánkrém is...én egy kicsit bolgárosan készítem...két db közepesen nagy padlizsánt és 4-6 db zöld vagy piros paprikát meg kell sütni sütőben...ha kihűlt, könnyebb hámozni... fakanállal összetörjük, olívaolajjal, bazsalikommal, sóval, borssal, fokhagymával, egy kis kakukkfűvel, rozmaringgal krémesre keverjük...jó pirítósra kenve is, meg akárhogy, ki hogyan szereti...érdemes kipróbálni, még akkor is, ha macerás egy kicsit az elkészítése...

Tovább 

 Cassata Alla Siciliana

13 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Cassata Alla Siciliana

 

HOZZÁVALÓK:

4 tojás
0.5 bögre cukor
3/4 bögre átszitált fínomliszt
3/4 teáskanál sütőpor
1/3 bögre brandy
A töltelékhez:
1/2 bögre cukor
4 teáskanál cukor
370 g rikotta sajt
1/2 bögre sűrű tejszín felverve
1/4 bögre feldarabolt kandírozott vegyes gyümölcshéj
100 g finomra aprított étcsokoládé
1/4 bögre kandírozott cseresznye, negyedelve
50g feldarabolt, sózatlan pisztácia
A csokoládé bevonathoz:
300 g étcsokoládé
90 g vaj

ELKÉSZÍTÉS:

A tojásokat verjük fel egy nagy keverőtálba, míg könnyű habos nem lesz.Fokozatosan adagoljuk bele a cukrot, krémes állag eléréséig verjük.Keverjük bele a lisztet.Egy sütő papírral bélelt 25- 30 cm- es piskótarolád formába.10-12 percig süssük, majd vegyük ki egy sütőrácsra kihűlni.A töltelékhez egy lábosba tegyük a cukrot, a vizet, és addig főzzük lassan amíg a cukor el nem olvad.Majd hagyjuk kihűlni.A rikotta sajtot tegyük a turmix gépbe vagy aprítóba, míg egyenletes állagú lesz.Tegyük át másik edénybe, öntsük hozzá a cukorszirupot, tejszínt, kandírozott gyümölcshéjat, csokoládét, cseresznyét és a pisztáciát.Béleljünk ki celofánnal egy 10x20 cm- es magas falu edényt.Szeleteljük fel a piskótát, locsoljuk le a brandyvel.Az edény alját- oldalát béleljük ki a piskótával,kanalazzuk bele a tölteléket, a tetejére tegyük az utolsó piskóta szeletet.Fedjük le és szilárdulásig fagyasszuk.A bevonathoz tegyük egy lábosba a csokoládét, a vajat, és olvadásig főzzük míg massza nem lesz belőle.kicsit hűtsük, majd vegyük ki a cassatát és öntsük rá a csokibevonatot.Újból vissza a fagyasztóba a csokoládé dermedéséig.

network.hu

Utolsó hozzászólás

Pongrácz Lászlóné üzente 13 éve

Isteni finom lehet.

Tovább 

 Bolognai palacsintatekercs

13 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hozzávalók:

8 db palacsintához:

2,5 dl tej

2 db tojás

2 ek. olaj

150 g finomliszt

3 szál petrezselyemzöld

Továbbá:

1 fej vörös hagyma finomra vágva

1 gerezd fokhagyma zúzva

40 g bacon szalonna apró kockákra vágva

1 ek. olaj

1 ek. paradicsompüré

400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)

200 g paradicsomsűrítmény

1 csipet cukor

1/2 tk. oregánó

bors

50 g reszelt parmezán sajt

4 db paradicsom

15-20 szem fekete olívabogyó

1 szál friss bazsalikom

 

Elkészítése:

A palacsinta tésztához valókat a petrezselyem kivételével csomómentesre kikeverjük.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm szépen a hozzászólásokat Cipriánnak és Magdinak.
Üdv:Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu