Recept: Meggyes zselés piskóta

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Meggyes zselés piskóta

2x5 tojásból piskóta

 

Zseléhez:

2 üveg meggybefőtt

2 cs. zselatin (50 g )

7 dl meggylé

 

Krém:

2 cs vaníliás pudingpor

½ l tej
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor

Elkészítés:

A két üveg meggyet leszűrjük. Amiben a piskótát sütöttük, azt a tepsit kibéleljük folcpakkal és elterítjük benne a meggyet. 7 dl meggylét, ha nincs annyi akkor vízzel pótoljuk 50 g zselatinnal felforralunk és a meggyre öntjük. Kb 2 órát állni hagyjuk amíg megköt. Közben a pudingporokat a tejben megfőzzük és kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a főzött krémmel összekeverjük. A gyümölcskocsonyára rákenjük a krém felét és ráhelyezzük az egyik piskóta lapot, majd kiborítjuk a tepsiből és lehúzzuk a folcpakkot. Rákenjük a krém másik felét, majd rátesszük a másik piskótalapot. Tetejére olvasztott csokoládét csorgatunk vagy porcukrot szórunk.

network.hu

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Goldstein Ágnes üzente 13 éve

Nagyon finom lehet mindenképpen el fogom készíteni

Válasz

Raffai Józsefné üzente 13 éve

Kedves Icu!

Köszönöm szépen a jókívánságodat.Kívánok Neked kellemes napot,hétvégét.
Jó sütögetést kívánok Neked!

Válasz

Raffai Józsefné üzente 13 éve

Kedves Zsófi!
A krémet NE keverd össze a meggyel,viszont úgy elkészítheted,hogy a zselés réteg felül legyen.Csak annyit csinálj,hogy a zselés rétegre rákened az összes krémet és erre teszed a piskótát.Így a krém vastagabb és még megspórolsz egy piskóta lapot.Természetesen a sütemény készítésének menete ugyanaz mint azt korábban leírtam.

Jó sütögetést kívánok!

Erzsike

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm szépen, biztos megcsinálom, már el is mentettem magamnak: Köszönöm a receptet! Szép estét kívánok: Szeretettel: Icus

Válasz

Jónak tűnik, ki fogom próbálni, de a krémet nem lehetne összekeverni a meggyel illetve annyit kihagyni belőle, hogy a poskóta tetejére maradjon? Akkor jobban összeálna a krém, mutatósabb lenne. Kérdés volt.! Légyszi válaszolj.Köszi!! Zsófi

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu