Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók 4 személyre:
• 60 dkg csirkemellfilé
• 40 dkg burgonya
• 1 darab cukkini
• 1 darab padlizsán
• 1 darab kaliforniai paprika
• 1 darab TV paprika
• 8 darab paradicsom
• 15 dkg reszelt sajt
• só, provence-i fűszerkeverék
A burgonyát héjában megfőzzük. Ha elkészült, lehúzzuk a héját, vékony szeletekre vágjuk, majd félretesszük. A csirkemellből vékony szeleteket vágunk. Sózzuk, és egy serpenyőben elősütjük őket. A paradicsomokat leforrázzuk, héjukat lehúzzuk, majd kis kockákra vágjuk.
14 éve | Czabány Ilonka | 5 hozzászólás
Hozzávalók 4 személyre:
4 tojás,só
200g liszt
3,75 dl tej
3 fej vöröshagyma
150g sertésmáj
2 evőkanál vaj
250g darált hús
4 evőkanál ketchup
fehér bors
étolaj a sütéshez
4 paradicsom és petrezselyem tálaláshoz
Elkészítés:
A tojást,a sót és a lisztet összekeverjük,majd a tejjel simára keverjük.A hagymát meghámozzuk és kockákra vágjuk.A májat egy deszkán apróra daraboljuk,vajat forrósítunk megpirítjuk benne a hagymát,hozzá adjuk a darált húst és megpirítjuk,beletesszük a májat a ketchupot,így 2 percig pároljuk megfűszerezzük és félretesszük,A tésztából vastag palacsintákat sütünk,megtöltjük,összetekerjük,és a sütőben melegen tartjuk.A töltött palacsintákat frissen,fűszerezett paradicsomszeletekkel és petrezselyemmel tálaljuk.
|
|
Hozzávalók:
40 dkg darált hús (lehet vagdalthúskonzerv is),
40 dkg sűrített paradicsom,
2 közepes hagyma,
10 dkg szalonna,
bors,
oregáno,
só,
5 ek. Cukor,
3 ek olaj,
20 dkg reszelt sajt,
5 dkg vaj,
fél kg lasagnetészta,
fél liter besamel.
Elkészítés:
A tésztalapokat kifőzöm és egy rétegben lefektetve félréteszem. A szalonnát apró kockára vágom és egy evőkanálnyi olajon kiolvasztom. Sárgára pirítom benne az apróra vágott hagymát, majd hozzáadom a darált húst.
1 kg lábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, köménymag, só.
A bogrács alján a zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom (fél deci viznél többet soha nem teszek bele).
Hozzávalók:
|
4 dl napraforgó olaj
1 dl olívaolaj
1 nagy fej vöröshagyma
1 nagy fej érett paradicsom
só
bors
oregano
bazsalikom
kakukkfű
1 csapott kávéskanál porcukor
Előkészítés:
A vöröshagymát megtisztítjuk, lereszeljük, vagy finomra aprítjuk, a paradicsomot egy pillanatra forró vízbe tesszük, héját lehúzzuk, villával, vagy botmixerrel pépesítjük.
Elkészítés:
A hozzávalókat egy tálban jól elkeverjük. Ha markánsabb ízt szeretnénk, akkor tegyünk bele több borsot, és adjunk hozzá chilit, vagy más erős fűszernövényt, illetve belőle készült szószt.
A húsvét sonka nélkül? Képtelenség! A hagyományos böjt utáni dínomdánomhoz hozzátartozott a finomra füstölt, gusztusos sonka is. Nem csak a hagyományos fõtt sonka kerülhet az asztalra, íme rendhagyó tippjeink!
Régen a főtt sonkát az összes húsvéti étellel együtt megszentelték, gondosan letakart kosárkában vitték az ünnepi misére. A megáldott étkeknek még a maradékát sem volt szabad kidobni, a sonka csontját például kiakasztották egy gyümölcsfára, a bőséges termés érdekében.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás