Recept: Marhapörkölt bográcsban

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 1 kg lábszár, 5 dkg zsír, vagy olaj, 2-3 nagy fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2-3 ek házipaprika, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, köménymag, só.
A bogrács alján a zsírban aranysárgára pirítom az apróra vágott hagymát, majd beleforgatom a felkockázott húst. Sózom, majd időnként kevergetve saját levében pörkölöm. Mikor zsírjára sült rászórom a paprikát és egy kevés vizet. Rászórom a köménymagot és állandóan ügyelve arra, hogy le ne égjen, félpuhára párolom (fél deci viznél többet soha nem teszek bele). Ekkor belekarikázom a paprikát, a paradicsomot és beleteszem a zúzott fokhagymát.

http://grocceni.com/recept/marhaporkoltbogracsban.html

Címkék: bogrács marhapörkölt receptek

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Buruzs Pálné Erzsike üzente 9 éve

Így meg egész jó prima ízű!!!!

Válasz

Buruzs Pálné Erzsike üzente 9 éve

Vörösborral meg még egy kis borsal az igazi!!!

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 9 éve

Köszönöm,ép most vasárnap akarok bográcsozni!!!

Válasz

Vamos István üzente 9 éve

Ha engedné az idő már neki is fognék. Minden megvan ,kékfrankos vörös kihagyhatatlan pláne ,ha házi.De ha tovább szemerkél az eső marad a pince és a Net.Pedig így olvasás közben jól meghoztátok az étvágyamat.
Köszönöm

Válasz

Hajnal László üzente 9 éve

Ja és a bors ki nem hagyható!

Válasz

Hajnal László üzente 9 éve

Régi, bevált alaprecept, a hozzávalók mennyiségének arányos bővítésével bármilyen nagyságban elkészíthető. Az ízek további fokozásának érdekében esetlleg tehető hozzá Piros Arany, ételízesítő, vörösbor.
A vadhúsok (őz, szarvas) is hasonló módon készülhet, de abba még a főzés elején a hús 1 kg-jához 1 dl. vörösbor szükséges!

Válasz

Bozsó Szilvia üzente 9 éve

kedves Marika! Én is így készítem a marhapörit, és tényleg legjobb bográcsban csinálni.

Válasz

Balog Mária üzente 9 éve

Ahogy már János írta is a vöröshagymával kipattogtatom a köménymagot erre a csemege fűszerpaprika és hozzá egy kis csípős fűszerpaprika is jöhet erre rá a marhahús.Mikor zsírjáig le pirult ekkor én már öntök rá kb 1 dl száraz egri bikavért.

Válasz

szabo gina üzente 9 éve

isteni bogracsban a porkolt.en is ugyanigy keszitem csak bivaly borju husbol es vorosborral persze.

Válasz

Szemkeő Péter üzente 9 éve

A marhahúsból készülő ételekbe, különösen a pörköltbe teszek majorannát is

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu