Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
13 éve | Nagy Szaffina | 4 hozzászólás
Eredetileg citromtortának indult a dolog…aztán egy-két hozzávaló valahogy még is kimaradt még a precíz összeírások, és bevásárlások ellenére is. De jött az ötlet!! Készítsünk szilvás gombócot, ha már vettünk aszalt szilvát.
Egy csomag kókusz ledarálva, kétszer annyi zabkorpával, (lehet háromszor annyi is, nekem túl zsírosra sikerült, azért, persze finom volt…) nyers lekvárral összekeverve. Amit úgy készítünk, hogy a beáztatott aszalványokat kevés vízzel össze turmixoljuk.
13 éve | Nagy Szaffina | 1 hozzászólás
Brokkoli, karfiol, kápia paprika, paradicsom, lilahagyma összedarálva aprítógépben, leöntve kevés olajjal, ázsiai fűszerkeverékkel megfűszerezve, és kész is. Ebből gombócokat formázunk, a maradék lét pedig felhasználhatjuk a salátánkhoz.
Magtejföllel, és zöldsalátával, és medvehagyma pestóval tálaltam. Mert, hogy elkészítettem a hétvégén a saját medvehagyma pestómat is! Nagyon finomra sikerült.
A magtejfölt áztatott napraforgómagból készítettem, citromlé, és Himalája só ízesítésével, annyi vízzel amennyi ellepi, össze turmixoltam krémesre, és kész is lett a finom, friss tejföl!
|
|
13 éve | Nagy Szaffina | 1 hozzászólás
Készítettem avokádókrémet, de most máshogy, mint a múltkor, és burger krémet is.
Burgerkrém cukkini szeleteken
Avokádót, brokkoli szárát, fokhagymát, lilahagymát összeaprítottam, kevés citromlével, és Himalája sóval meghintettem, és kész is volt a finom töltelék.
A burger krémhez, pedig egy csésze áztatott diót, egy csésze sárgarépát ledaráltam aprítógépben, lilahagymával, és 2-3 gerezd fokhagymával. Fűszerpaprika, só, fehérbors, amivel ízesítettem és ezt töltöttem a medvehagymába.
A fele medvehagymás volt, ezt paprikával díszítettem, a másik fele burger krémes.
13 éve | Nagy Szaffina | 8 hozzászólás
Ez nagyon egyszerű recept, 5 – 10 perc alatt elkészíthető! Élő, nyers változat, gyors, ízletes, és enzimekben, vitaminokban gazdag.
Hozzávalók: paradicsom paprika vöröshagyma olívaolaj fűszerpaprika Himalája só kevés chili vagy csípős paprika adzuki bab csíra
Készítsünk egy lecsó alapot és hozzáadunk adzuki bab csírát és kevés chilit vagy csípős paprikát. (Ez utóbbi elhagyható, ha érzékeny a gyomrod.)
Egészségre gyakorolt hatása:
A paradicsom magas C vitamin tartalmú.
Gyömbéres-csokis kocka
Hozzávalók:
20 dkg mazsola
12,5 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 tasak vaníliás cukor
1 kk. őrölt gyömbér
4 db tojás
25 dkg finomliszt
1 tasak sütőpor
25 dkg darált étcsokoládé
A mázhoz:
15 dkg tortabevonó csokoládé
2 ek. étolaj
cukrozott cseresznye,gyömbér,aszalt sárgabarack,mogyoró
Elkészítése:
Egy 25×35 cm-es tepit kibélelünk sütőpapírral.
A sütőt bemelegítjük 180 fokra.
A mazsolát leöblítjük forró vízzel,lecepegtetjük,szárazra töröljük.
13 éve | Nagy Szaffina | 7 hozzászólás
Nagyon jól sikerült, azóta többször is készült az asztalra, és szerintem még a hétvégén is befigyel egy adag…
Előkészületek: Brokkolit megmossuk, (gyümölcsmosós vízzel) rózsáira szedjük. (Kisebb darabokra vágjuk szét.) A szárát levágjuk, ebből készítünk szószt. Karfiolból, vöröshagymából, és sárgapaprikából élő, nyers rizst készítünk, áztatott napraforgó magból tejfölt.
Szósz: brokkoli szára, paradicsom, paprika, lilahagyma, aprítógépben ledarálva, megfűszerezve Himalája sóval, fűszerpaprikával, és olívaolajjal.
Kicsit hasonlóan készítettem el, mint a rakott kelt.
Kakaós linzer
Hozzávalók:50 dkg liszt
1 csg. sütőpor
30 dkg zsír vagy vaj
20 dkg porcukor
8 dkg kakaópor
2 tojássárgája
1 csg vaníliás cukor
baracklekvár
Elkészítése:
A lisztet a zsírral vagy vajjal elmorzsoljuk,hozzáadjuk a cukrot,a tojást,a kakaót és a vaníliás cukrot,egy csipet sóval összedolgozzuk.
13 éve | Nagy Szaffina | 0 hozzászólás
Már kibújtak a medvehagyma levelek! Nagyon finom salátát lehet készíteni, vagy zöldlevet a medvehagymából, de önmagában elrágcsálva egy almával, vagy csak simán is ízletes!
Jó vértisztító, íze a fokhagymáéra emlékeztet, alakja pedig a gyöngyvirág leveleire.
Böjt kúránál kiváló, tisztító, méregtelenítő hatása miatt.
Azóta is, ha kibújnak a medvehagymák, ez az egyik kedvenc receptünk, amit az ebből az ízletes, pikáns tisztító növényből készíthetünk.
Medvehagymát, spenótot fele – fele arányban csíkokra szeletelünk, és hozzá pritaminpaprikát vágunk.
Olívaolajjal vagy Ligetszépe olajjal kicsit megcsöpögtetjük.
elkészítés
13 éve | Varga Zoltán | 1 hozzászólás
Az albán burek (byrek v. lakror) Ulcinjban népszerű étel. Rétestészta-szerű tésztával készül, kerek formájú, a szerb burekhez hasonló formájú, elsősorban sajttal, tojással és/vagy spenóttal töltik, de van húsos változata, illetve kedvelt a gyümölcsös változat is. Ha Montenegróban vagy Albániában járunk, feltétlenül meg kell kóstolni!
Az Interneten számos recept fellelhető, amik ugyan réteslappal vannak, de ez hasonlít a legjobban az igazi albán burekhez.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás