Recept: Nyers Babgulyás

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

 

Ez nagyon egyszerű recept, 5 – 10 perc alatt elkészíthető! Élő, nyers változat, gyors, ízletes, és enzimekben, vitaminokban gazdag.

 

Hozzávalók: paradicsom paprika vöröshagyma olívaolaj fűszerpaprika Himalája só kevés chili vagy csípős paprika adzuki bab csíra

 

Készítsünk egy lecsó alapot és hozzáadunk adzuki bab csírát és kevés chilit vagy csípős paprikát. (Ez utóbbi elhagyható, ha érzékeny a gyomrod.)

 

Egészségre gyakorolt hatása:

 

A paradicsom magas C vitamin tartalmú. Káliumot, magnéziumot, kálciumot, nátriumot, és E vitamint tartalmaz. Almasav, citromsav, borostyánkősav is található benne. Antioxidáns (likopén miatt), és mikrobaölő (tomatin vegyület miatt). Erősíti az immunrendszert, és segít az emésztésben. Vér és vesetisztító.

 

A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P -vitamin, valamint folsav. A C-vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban. Gazdag káliumban. A kapszaicin nevű alkaloida adja a csípős ízét. Gyulladás csökkentő, antioxidáns. Fokozza a nyálképződést, és elősegítheti a nyugtató neuropeptidek (enkefalinok, endorfinok) kibocsátását az agyban. Étvágyjavító, emésztést elősegítő. Csökkenti a vérnyomást.

 

A vöröshagyma megfázásra, fülfájásra, és gégegyulladásra, és rovar csípésre is használatos. Magyaros ételeink alap ízesítője. Illóolajat, B, C-vitamint, tartalmaz. Csípős ízét az allilszulfid vegyület adja, melynek baktérium ölő hatása van. Bélféregűzésre, vizelethajtásra, vércukorszint csökkentésére is jól bevált „gyógyszer”.

 

Az olívaolaj antioxidánsokban gazdag. E-vitaminja szinte megfelel a bőr alatt található zsír szövetének. Belsőleg csökkenti az LDL koleszterin szintet, szív, és érrendszer védő, antioxidánsokban gazdag, jót tesz a májnak, a bélrendszernek, és izmoknak.

 

A Himalája só 250 millió éves, őstengeri só, mely 84 féle ásványi anyagot tartalmaz. Kitermelése kézzel történik. A világ legegészségesebb sója. Adzuki bab: Jó minőségű fehérje, kiváló vas és C-vitamin forrás.

 

Szeretnél még több egészséges, gyógyító, energiát adó receptet olvasni?

 

Akkor látogass el blogomra az alábbi linkre kattintva:

 

http://szaffinafuszerkonyhaja.blogspot.com/

 

Címkék: adzuki bab babgulyás fűszerpaprika himalája só nyers olívaolaj paprika paradicsom szaffina fűszerkonyhája szaffinafuszerkonyhaja vegán vöröshagyma élő étel

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Hát én inkább az eredeti változatát kedvelem.

Válasz

Nagy Szaffina üzente 13 éve

Üdv mindenkinek!

Ez egy nyers vegán recept, le van írva részletesen a receptben!!!!! Tehát nem főzzük, vagy pároljuk, így a c-vitamin tartalom megmarad! A blogon sok ilyen ételt lehet találni! Mivel vegán, így nem tartalmaz húst. A bab csíra, és a hozzávaló magot bioboltokban lehet beszerezni. Pl: biorganik, én ott veszem.
Nem állítottam hogy a parajdi só nem jó, ezt már Te fundáltad hozzá kedves Baba! De ha kóstoltad a Himaláját, akkor tudod milyen értékes. De ez nem jelenti azt, hogy kizárólag csak az a legjobb!

Köszönöm mindenkinek a hozzászólást!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

:) én is köszi!

Válasz

Varga llona Baba üzente 13 éve

Ne viccelj!!! A parajdi só miért nem jó? Pont Himalájából kéne hozni? Azt csak lámpáknak használják erre fele.......De maga a recept szuper!
Köszi!

Válasz

Havasi Sándor üzente 13 éve

A paradicsom magas C vitamin tartalmú. Káliumot, magnéziumot, kálciumot, nátriumot, és E vitamint tartalmaz. Almasav, citromsav, borostyánkősav is található benne. Antioxidáns (likopén miatt), és mikrobaölő (tomatin vegyület miatt). Erősíti az immunrendszert, és segít az emésztésben. Vér és vesetisztító.



A paprikában megtalálható: A-provitamin (karotin), B1-, B2-, C- és B6, P -vitamin, valamint folsav. A C-vitamintartalma jelentős. Étvágygerjesztő, izzasztó, és vizelethajtó. A hegyes, zöldpaprikák gazdagabbak C-vitaminban.

Válasz

Havasi Sándor üzente 13 éve

KÉRDÉSEM LENNE :

köztudott,hogy a C vitamin 70fok felett , főzés hatására megsemmísül
akkor a lecsóban ( paprika , paradicsom ) hogyan marad meg ??

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Pardon, sok az elutes a gepelesben, de nem latok lehetoseget a javitasra. Bocs.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Azt hiszem, hogy meglehetosen gyakorlott receptolvaso vagyok, de en ebbol a receptbol egy szot sem ertek.
Most hidegen kell osserakni, vagy fozni kell? Paradocsompaprika, vagy paradicso es paproka kell bele.
Elhiszem, hogy nagyon egeszseges az adzuki bab, de most babot, vagy a csirajat kell beletenni? Es hol lehet ilyet venni? En meg nem is hallottam rola.
Tulajdonkeppen egy lecsfuszeres olivaolajon fozott lecsorol van szo, amibe babaot, vagy babcsirat fozunk?
Altalaban a gulyas hust tartalmazo etel szerintem, igy nem ertem, hogy miert gulyas a neve?
Azert hideg, mert hidegen is fogyaszthato? Tele vagyok kerdessel, es izgatotottan varom a valaszokat.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu