Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bemutatunk három finom és ízletes házi lekvár is dzsem receptet, amelyet otthon is könnyedén ellehet készíteni.
A lekvár és a dzsem között annyi a különbség hogy a dzsem kissé darabos állagú a lekvárhoz képest. A lekvárhoz használhatunk kissé sérült alapanyagot is, nincs szükség első osztályú hibátlan gyümölcsre.
Mindig tiszta üvegbe töltsük a lekvárt, így akár két vagy három évig is eltartható a konyha hűvös sötét részén. A lekvár főzésénél vigyázzunk, mert a fortyogó lekvár vagy dzsem megégetheti kezünket.
13 éve | Nagy Szaffina | 0 hozzászólás
Nyári melegben a cukros italok helyett a legjobb alternatíva, ha gyümölcsturmixokat fogyasztunk. Lehetőségeinknek csak a fantáziánk szab határt.
Tavaly külön bejegyzést írtunk az általunk fogyasztott koktélokról. Ide kattintva elérheted őket.
Ribizlit és meggyet fele – fele arányban összeturmixolunk és már fogyaszthatjuk is. Hűsít, regenerál és a gyümölcsöknek köszönhetően jótékony hatást fejt ki az emésztésre.
Egészségre gyakorolt hatása:
Meggy: Magas az A-vitamin tartalma.
|
|
Hogyan készüljünk a nyaralásra?
Mit vigyünk magunkkal?
Hogy oldjuk meg a vegán étkezést?
Hogyan védekezünk a Nap káros sugarai ellen?
Hogyan és mivel óvjuk bőrünket?
Mit fogyasszunk a nyári melegben?
Mire érdemes odafigyelni az utazás előtt és alatt?
Mi kerüljön az utazó pakkba?
Imádjuk a nyarat! Felpezsdít minket, és még jobban szeretjük a jól kiérdemelt nyaralásokat! Kizökkenünk a megszokott életritmusból, lakóhelyünktől, környezetünktől, és igyekszünk a megszokott komfort érzetet kialakítani a nyaralásunk alatt is.
Némi nehézségekbe is ütközhetünk ez miatt.
Például a megszokott reggeli zöldturmixunk, gyümölcseink nagyon tudnának hiányozni, vagy egy jó zöldséges piac.
13 éve | Nagy Szaffina | 2 hozzászólás
(mézes puszedli változatát is elkészítem majd!)
Nyers lekvárhoz (beáztatott aszalványok – füge, datolya, mazsola leturmixolva kevés vízzel) keverünk kakaóport, karobport, és annyi zabkorpát, hogy pépes állagot kapjunk. Ezt besűrítjük tápióka porral és hagyjuk állni pár órát a hűtőben. Ezután már egy formázható állagot kapunk, melyből készíthetünk karikákat, (lyukas fánk alakot) vagy téglalap alakot (ezt kézzel megformázzuk és becsomagoljuk alufóliába és úgy hűtjük le) és tetejét megszórhatjuk tápióka porral.
Egészségre gyakorolt hatása:
Tápióka: Más néven manióka gyökér.
13 éve | Nagy Szaffina | 7 hozzászólás
Sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, lilahagyma, fokhagyma apróra darálva. Magyaros fűszerekkel beízesítjük, fűszerpaprika, Himalája só, fehérbors. Dúsítjuk őrölt lenmaggal. Kevés olívaolajat csepegtethetünk bele, mert az állaga túl kemény lesz.
Az így kapott fasírozottunkat egy őzgerinc formába fogjuk belenyomkodni, még pedig a következőképpen:
Kevés olívaolajjal megkenjük a formát és megszórjuk őrölt arany lenmaggal. A fasírozott felét a formába nyomkodjuk.
13 éve | Nagy Szaffina | 4 hozzászólás
Hozzávalók:
1 cs darált kókusz
0,5 citrom leve
1 db vaníliarúd
méz
eper
Egy csomag darált kókuszba keverünk fél citrom levét, vaníliarúd kikapart belsejét, 3 evőkanál mézet és darabokra szeletelt epret. Ezt őzgerinc formába nyomkodjuk, pár órára hűtőbe tesszük majd kiöntjük és tálaljuk.
Egészségre gyakorolt hatása:
A kókusz húsa gazdag telítetlen zsírsavakban, leve kiváló természetes üdítőital, és mindkettő alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, és a tüdő erősítésére.
/kenyérsütő géphez/
Hozzávalók:
2 ek. étolaj
400 ml langyos víz
25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
35 dkg finom liszt
1 tk. cukor
1 ek. búzakorpa
1 ek. burgonyapehely
2 tk. búzakovász
2 tk sikér
1 csomag szárított élesztő /Dr Oetker/ ha francia
2 tk. só akkor 1,5 tk ./
Ebben a sorrendben rakom a kenyérsütő gépbe! Normál programon - BASIC - DARK szín és 3 óra a sütési id
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás