Recept Blog: 2011. június

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8055 fő
  • Képek - 2019 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 269 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 631 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8055 fő
  • Képek - 2019 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 269 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 631 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8055 fő
  • Képek - 2019 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 269 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 631 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8055 fő
  • Képek - 2019 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 269 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 631 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

receptgyűjtés klub hírei - 2011. június

network.hu

 Bemutatunk három finom és ízletes házi lekvár is dzsem receptet, amelyet otthon is könnyedén ellehet készíteni.

A lekvár és a dzsem között annyi a különbség hogy a dzsem kissé darabos állagú a lekvárhoz képest. A lekvárhoz használhatunk kissé sérült alapanyagot is, nincs szükség első osztályú hibátlan gyümölcsre.

Mindig tiszta üvegbe töltsük a lekvárt, így akár két vagy három évig is eltartható a konyha hűvös sötét részén. A lekvár főzésénél vigyázzunk, mert a fortyogó lekvár vagy dzsem megégetheti kezünket.

Utolsó hozzászólás

kondorosi rozi üzente 7 éve

A ribizlilekvárt én összeturmikszolt fözött céklával kevertem össze az állaga is jo lett at ize is na és a szine gyönyörü!!

Tovább 

Nyári melegben a cukros italok helyett a legjobb alternatíva, ha gyümölcsturmixokat fogyasztunk. Lehetőségeinknek csak a fantáziánk szab határt.

 

Tavaly külön bejegyzést írtunk az általunk fogyasztott koktélokról. Ide kattintva elérheted őket.

 

Ribizlit és meggyet fele – fele arányban összeturmixolunk és már fogyaszthatjuk is. Hűsít, regenerál és a gyümölcsöknek köszönhetően jótékony hatást fejt ki az emésztésre.

 

Egészségre gyakorolt hatása:

 

Meggy: Magas az A-vitamin tartalma.

Tovább 

 

 afimdZdIKZbdUQ

7 éve | [Törölt felhasználó] | 7 hozzászólás

bXIUx8 http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Sziasztok! a k. az evőkanalat jelent.Bocsika a rövidítésért! Üdv.:Erika

Hogyan készüljünk a nyaralásra?

 

Mit vigyünk magunkkal?

 

Hogy oldjuk meg a vegán étkezést?

 

Hogyan védekezünk a Nap káros sugarai ellen?

 

Hogyan és mivel óvjuk bőrünket?

 

Mit fogyasszunk a nyári melegben?

 

Mire érdemes odafigyelni az utazás előtt és alatt?

 

Mi kerüljön az utazó pakkba?

 

Imádjuk a nyarat! Felpezsdít minket, és még jobban szeretjük a jól kiérdemelt nyaralásokat! Kizökkenünk a megszokott életritmusból, lakóhelyünktől, környezetünktől, és igyekszünk a megszokott komfort érzetet kialakítani a nyaralásunk alatt is.

 

Némi nehézségekbe is ütközhetünk ez miatt.

 

Például a megszokott reggeli zöldturmixunk, gyümölcseink nagyon tudnának hiányozni, vagy egy jó zöldséges piac.

Utolsó hozzászólás

Polgári Ferencné Jolika üzente 7 éve

Húúúúú,de nagy gondok!!!!!És aki nyaralni sem tud elmenni azzal mi lesz?

Tovább 

(mézes puszedli változatát is elkészítem majd!)

 

Nyers lekvárhoz (beáztatott aszalványok – füge, datolya, mazsola leturmixolva kevés vízzel) keverünk kakaóport, karobport, és annyi zabkorpát, hogy pépes állagot kapjunk. Ezt besűrítjük tápióka porral és hagyjuk állni pár órát a hűtőben. Ezután már egy formázható állagot kapunk, melyből készíthetünk karikákat, (lyukas fánk alakot) vagy téglalap alakot (ezt kézzel megformázzuk és becsomagoljuk alufóliába és úgy hűtjük le) és tetejét megszórhatjuk tápióka porral.

 

Egészségre gyakorolt hatása:

 

Tápióka: Más néven manióka gyökér.

Utolsó hozzászólás

Nagy Szaffina üzente 7 éve

Jó étvágyat hozzá! Üdvözlettel: Szaffina

Tovább 

Sárgarépa, fehérrépa, zellergumó, lilahagyma, fokhagyma apróra darálva. Magyaros fűszerekkel beízesítjük, fűszerpaprika, Himalája só, fehérbors. Dúsítjuk őrölt lenmaggal. Kevés olívaolajat csepegtethetünk bele, mert az állaga túl kemény lesz.

 

Az így kapott fasírozottunkat egy őzgerinc formába fogjuk belenyomkodni, még pedig a következőképpen:

 

Kevés olívaolajjal megkenjük a formát és megszórjuk őrölt arany lenmaggal. A fasírozott felét a formába nyomkodjuk.

Utolsó hozzászólás

OSVÁTH ILONA üzente 7 éve

Hát ez egy igazi vitamin bomba!Úgy a vegásoknak ,mint bárkinek nagyszerű ajánlat.Én is köszönöm.

Tovább 

 

Hozzávalók:

 

1 cs darált kókusz

0,5 citrom leve

1 db vaníliarúd

méz

eper

 

Egy csomag darált kókuszba keverünk fél citrom levét, vaníliarúd kikapart belsejét, 3 evőkanál mézet és darabokra szeletelt epret. Ezt őzgerinc formába nyomkodjuk, pár órára hűtőbe tesszük majd kiöntjük és tálaljuk.

 

Egészségre gyakorolt hatása:

 

A kókusz húsa gazdag telítetlen zsírsavakban, leve kiváló természetes üdítőital, és mindkettő alkalmas a fáradékonyság leküzdésére, és a tüdő erősítésére.

Utolsó hozzászólás

Perreyné Zsuzsa üzente 7 éve

Köszönöm szépen, megpróbálom!

Tovább 

network.hu

BARNA KENYÉR

/kenyérsütő géphez/

 

Hozzávalók:

2 ek. étolaj

400 ml langyos víz

25 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

35 dkg finom liszt

1 tk. cukor

1 ek. búzakorpa

1 ek. burgonyapehely

2 tk. búzakovász

2 tk sikér

1 csomag szárított élesztő /Dr Oetker/ ha francia

2 tk. só akkor 1,5 tk ./

 

Ebben a sorrendben rakom a kenyérsütő gépbe! Normál programon - BASIC - DARK szín és 3 óra a sütési id

Ez történt a közösségben:

Richárd Wolf írta 14 órája a(z) Gyors receptek fórumtémában:

Nekem ez a kedvenc receptem: Sütőtökös Mac...

Kőszeghy Anna 2 napja új képet töltött fel:

Almasmezes_cekla_salata_2083728_9330_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Almaspite_a_tepsimbol_2082217_9675_s

Kőszeghy Anna 3 hete új képet töltött fel:

Almaspite_szeletelve_2082216_6062_s

Kőszeghy Anna 1 hónapja új képet töltött fel:

Turos_nudli_2080991_6035_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu