Recept: 3 szuper lekvár recept

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Bemutatunk három finom és ízletes házi lekvár is dzsem receptet, amelyet otthon is könnyedén ellehet készíteni.

A lekvár és a dzsem között annyi a különbség hogy a dzsem kissé darabos állagú a lekvárhoz képest. A lekvárhoz használhatunk kissé sérült alapanyagot is, nincs szükség első osztályú hibátlan gyümölcsre.

Mindig tiszta üvegbe töltsük a lekvárt, így akár két vagy három évig is eltartható a konyha hűvös sötét részén. A lekvár főzésénél vigyázzunk, mert a fortyogó lekvár vagy dzsem megégetheti kezünket.

Íme, három szuper lekvár recept nyárra:

Eperlekvár citromfűvel:

Hozzávalók: 500 g eper, 6 evőkanál citromlé, fél zacskó zselésítő por, 4-5 kanál édesítőszer, 1 kanál citromfű, és tartósítószer.

Az epreket megmossuk és megtisztítjuk. A felét összevagdossuk nagyobb darabokra, a másik felét pedig turmixgépbe összeturmixoljuk. Az összeturmixolt eperbe keverjük bele az pere másik felét is, a zselésítő port, és a citromlevet, majd forraljuk fel állandó kevergetés mellet pár percig, ezután húzzuk le a tűzről. A végén adjuk hozzá az édesítőszert, és az apróra vágott vagy szárított citromfüvet is. Keverjük bele a tartósítószert, és töltsük bele az üvegekbe, majd rögtön zárjuk le a tetejüket. Cukorbetegek is fogyaszthatják, de fogyókúra mellé is ajánlott.

Meggylekvár:

Hozzávalók: 1 kg megy, 1 kg zselésítő cukor, fél citrom héja, 2 cl meggylikőr.

A meggyet jó alaposan mossuk meg, és magozzuk ki, vagdaljuk össze, és tegyük bele egy nagyobb lábosba. Adjuk hozzá a zselésítő cukrot, és a citromhéjat. Hagyjuk így kb. 3 órát állni, majd utána forraljuk fel, és főzzük 4 percig. Vegyük le a tűzről, szedjük ki belőle a citromhéjat, és keverjük bele a meggylikőrt. Töltsük bele még forrón az üvegekbe, és azonnal zárjuk le a tetejüket.

Körtelekvár curacao bleuban

Hozzávalók: 1 kg érett szép sárga körte, 3 szem szegfűszeg, 100 ml narancslé, 4 kanál citromlé, 50 ml curacao, 15 dkg zselésítő por, 2 kiskanál citromsav, 4 cl körtelikőr, 6 kanál édesítőszer, citromfű, tartósítószer, 1 l fehérbor.

A körtét meghámozzuk, és feldaraboljuk, majd összekeverjük a szegfűszeggel, a narancslével, citromlével, curacaóval, zselésítő porral, citromsavval, és a fehérborral. 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A végén ízesítjük édesítőszerrel és a körtelikőrrel, adjuk hozzá a citromfüvet, és a tartósítószert. Töltsük üvegekbe és zárjuk le a tetejüket.

http://www.noinetcafe.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=283:3-szuper-lekvar-recept&catid=6:receptek&Itemid=9

Címkék: lekvár nyár recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kondorosi rozi üzente 12 éve

A ribizlilekvárt én összeturmikszolt fözött céklával kevertem össze az állaga is jo lett at ize is na és a szine gyönyörü!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Nagyon klasszak a receptek,én sem szoktam sokáig főzni,de így még kevesebbet kell kőszi a tippet Kissné Marika :) És további szép napot :)

Válasz

santha drahomira üzente 12 éve

nagyon finom lehet sajnos én nem tettem bele zselésítő port,a ribizlibe sajnos
kicsikét híg lét.

Válasz

Horváth Istvánné Jutka üzente 12 éve

Ki fogom próbálni a recepteket, nagyon jól néznek ki!

Válasz

Nagy Enikő üzente 12 éve

Dióbefőtt receptett szeretnék kérni segitséget Köszönöm szépen Enikő

Válasz

OSVÁTH ILONA üzente 12 éve

Tőled mindig tanulhat az ember.Köszönöm a recepteket.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm Piroska e remek recepteket.
Üdvözöllek,kellemes hétvégét kívánok:Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu