Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Bemutatunk három finom és ízletes házi lekvár is dzsem receptet, amelyet otthon is könnyedén ellehet készíteni.
A lekvár és a dzsem között annyi a különbség hogy a dzsem kissé darabos állagú a lekvárhoz képest. A lekvárhoz használhatunk kissé sérült alapanyagot is, nincs szükség első osztályú hibátlan gyümölcsre.
Mindig tiszta üvegbe töltsük a lekvárt, így akár két vagy három évig is eltartható a konyha hűvös sötét részén. A lekvár főzésénél vigyázzunk, mert a fortyogó lekvár vagy dzsem megégetheti kezünket.
Íme, három szuper lekvár recept nyárra:
Eperlekvár citromfűvel:
Hozzávalók: 500 g eper, 6 evőkanál citromlé, fél zacskó zselésítő por, 4-5 kanál édesítőszer, 1 kanál citromfű, és tartósítószer.
Az epreket megmossuk és megtisztítjuk. A felét összevagdossuk nagyobb darabokra, a másik felét pedig turmixgépbe összeturmixoljuk. Az összeturmixolt eperbe keverjük bele az pere másik felét is, a zselésítő port, és a citromlevet, majd forraljuk fel állandó kevergetés mellet pár percig, ezután húzzuk le a tűzről. A végén adjuk hozzá az édesítőszert, és az apróra vágott vagy szárított citromfüvet is. Keverjük bele a tartósítószert, és töltsük bele az üvegekbe, majd rögtön zárjuk le a tetejüket. Cukorbetegek is fogyaszthatják, de fogyókúra mellé is ajánlott.
Meggylekvár:
Hozzávalók: 1 kg megy, 1 kg zselésítő cukor, fél citrom héja, 2 cl meggylikőr.
A meggyet jó alaposan mossuk meg, és magozzuk ki, vagdaljuk össze, és tegyük bele egy nagyobb lábosba. Adjuk hozzá a zselésítő cukrot, és a citromhéjat. Hagyjuk így kb. 3 órát állni, majd utána forraljuk fel, és főzzük 4 percig. Vegyük le a tűzről, szedjük ki belőle a citromhéjat, és keverjük bele a meggylikőrt. Töltsük bele még forrón az üvegekbe, és azonnal zárjuk le a tetejüket.
Körtelekvár curacao bleuban
Hozzávalók: 1 kg érett szép sárga körte, 3 szem szegfűszeg, 100 ml narancslé, 4 kanál citromlé, 50 ml curacao, 15 dkg zselésítő por, 2 kiskanál citromsav, 4 cl körtelikőr, 6 kanál édesítőszer, citromfű, tartósítószer, 1 l fehérbor.
A körtét meghámozzuk, és feldaraboljuk, majd összekeverjük a szegfűszeggel, a narancslével, citromlével, curacaóval, zselésítő porral, citromsavval, és a fehérborral. 2 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A végén ízesítjük édesítőszerrel és a körtelikőrrel, adjuk hozzá a citromfüvet, és a tartósítószert. Töltsük üvegekbe és zárjuk le a tetejüket.
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Barack-dinnye lekvár
Debreceni Gasztro
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?
Készülhetnek a tortaimádók – megvan az ország tortája