Recept Blog: 2011. augusztus

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei - 2011. augusztus

network.hu

 Hozzávalók: 50 dkg marhahús (lábszár), 3 ek. olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 1 cső zöldpaprika, 1 db paradicsom, köménymag, 2 kisebb babérlevél, pirospaprika, só, csipetkének; 10 dkg liszt, 1 db tojás.

Elkészítés: A húst úgy készítjük elő, mint a pörköltet. Amikor a hús majdnem puha, bőven felöntjük vízzel, beletesszük a többi hozzávalót, és csendes tűzön készre főzzük. Amikor majdnem kész, csipetkét főzünk bele.

A bográcsgulyás ősi magyar étel, aminek vidékenként igen sok változata van.

Utolsó hozzászólás

Mihalecz Lászlo üzente 13 éve

Énis igykászitem anyi a kűlőmbség: azőldségek nagy darabokban, aburgonya hejet avégén, lebbencsel

Tovább 

 

Rózsaszín álom!

 

3 dl tejszínt habverővel felverem

4 dl - 2 pohár natúr joghurttal  és

2 dl - 1 pohár tejföllel tovább verem.

4 evőkanál mézet teszek bele ízesítésképpen.

/fakanállal dolgozom bele a mézet/

 

Fogyasztás előtt 2 órával 1 doboz - 40-45 dkg -  fagyasztott

Erdei gyümölcsöt keverek bele és fogyasztásra annyira kiolvad

a gyümölcs, hogy ahogy tálalom, rózsaszínű lesz! - innen a neve!

Nagyon finom!

JÓ ÉTVÁGYAT

Ebben a nagymelegben, gyorsan elkészíthető - és

hűsítő finomság!

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Már is összeszaladt a nyál a számban, csuda fin om lehet. Ki fogom próbálni.

Tovább 

 

Csíkos sütemény


~ Hozzávalók:

Az első laphoz:  1,5 dl ( kispohár) tejföl,  1 tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 5 evőkanál finomliszt,  5 evőkanál kristálycukor, 5 evőkanál darált mák.

A második laphoz: ugyanezek a hozzávalók, csak a mák helyett 5 evőkanál darált dió.

A harmadik laphoz: ugyanezek a hozzávalók, csak dió helyett 5 evőkanál keserű kakaópor.

A krémhez: 1 liter tej, 8 evőkanál búzadara, 2 csomag vaníliás cukor, 25dkg vaj vagy sütőmargarin, 2  csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor.

Utolsó hozzászólás

Takács Eszter üzente 10 éve

De jól néz, és biztos ilyen finom is!
Köszönöm a receptjét.:)
Eszter

Tovább 

 Csokimázas kocka

13 éve | [Törölt felhasználó] | 3 hozzászólás

Hozzávalók:

2 db citrom

25 dkg vaj

25 dkg cukor

2 csg vaníliás cukor

4 db tojás

25 dkg liszt

2 tk sütőpor

1,25 dl tej

2 ek. porcukor

10-10 dkg ét és tej bevonó

300 g tejszín

1 zacskó habfixáló

A szóráshoz kakaópor

A tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítése:

Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.

A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.

Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm a hozzászólásokat.Edit.

Tovább 

1-másfél kg. gyalult tök

2-3 szem érett körte

2 citrom

50-60 dkg cukor - ízlés szerint

2 vaniliás cukor

1 kkanál citromsav

nátrium-benzonát tartósító

 

1-másfél deci vizet felforralok, egyik citromot belekarikázom, héjával

a másik citrom héhát lereszelem és a levét belecsavarom és beleteszem

a cukrot, szirupot forralok, /kiszedem a karikára szelt citromhéjat/ és

beleteszem a reszelt tököt, és a darabolt körtét, citromsavat, vaniliát,

és addig főzöm, míg a habját elforrja.

Utolsó hozzászólás

Németh Béláné Irén üzente 13 éve

Köszi Zsuzsi!Még nem ettem tök lekvárt,de most kipróbálom,biztosan finom.
Katinak is köszi ,én csak frissen szoktam csinálni így a lecsót,de fogok eltenni
jó,hogy le írtad az elrakását.üdv nektek Irén.

Tovább 

network.hu

 

Hozzávalók:

  • kb. 6 db 2 dl-es üveghez:
  • 80 dkg sárgabarack (70 dkg gyümölcshús)
  • 50 dkg sárgadinnye (30 dkg gyümölcshús)
  • 50 dkg befőző cukor 2:1
  • 1 citrom leve
  • 1/2 dl barackpálinka

Elkészítés:

A sárgabarackot megmossuk, leforrázzuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk. A dinnyét kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát kivájjuk, és a barackkal együtt kisebb darabokra vagdaljuk.

A sárgabarackot és a dinnyét összekeverjük a cukorral, a citromlével, és kevergetve felforraljuk.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon finom lehet!
Köszönöm.Edit.

Tovább 

 Csokoládés-mandulás őzgerinc

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 Hozzávalók:

10 dkg vaj vagy Rama

10 dkg étcsokoládé

4 db tojás

csipetnyi só

10 dkg + 2 ek cukor

8 dkg liszt

1 tk. sütőpor

10 dkg aprított mandula

1 tk. kakaópor

A bevonáshoz:

20 dkg ét tortabevonó

2 ek. cukor

5 dkg hámozott mandula

A forma kikenéséhez:

margarin

liszt

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk,rövid ideig hűlni hagyjuk.

Az étcsokoládét finomra reszeljük.

Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot.

Utolsó hozzászólás

Suto Gizela üzente 13 éve

Tetszik a recept,köszönöm!

Tovább 

 SCgRPLTdeuj

13 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

FQgWUO http://www.FyLitCl7Pf7kjQdDUOLQOuaxTXbj5iNG.com

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

A recept egyébként roppant egyszerű(nek tűnik):

Hozzávalók:

500 g Ezékiel kenyérliszt (a Bionatura boltban lehet venni)

2 kiskanál só

0, 7-1 dl olívaolaj

3 dkg igazi élesztő (nem por)

langyos víz

pici méz (cukor, rizsszirup- mindegy csak édes legyen)



A lisztet tálba szitálom és a közepén egy lyukat gyártok. Ebbe belemorzsolom az élesztőt és ráöntök langyos vizet (hmmm. . . . mennyit??- nem tudom, szemre megy). Meleg helyre teszem, konyharuhával lefedem a lábost és várok kb. negyed órát (eddigre illik megindulnia az élesztőnek - kvázi habzik a teteje). Beleteszem a sót és úgy 0, 3 dl olajat majd elkezdem gyúrni (kb. 10 percig kellene gyúrni - én 5 percnél mindig feladom:-). Gombóccá gyúrom és megszórom a tetejét egy pici teljes liszttel. Visszateszem a lábosába, rá a konyharuha megint és pihenés negyed-fél óra újra. Akkor szépen elkezd kelni és megint az előbbi folyamat - átgyúrás, megszórás a tetején és egy olajozott kenyérsütő formába helyezzük (amibe sütni fogjuk) egy kicsit igazgatjuk, hogy az egész formát kitöltse és rátesszük a tetejére a konyharuhát (kelesztjük újabb kb. 20 percet).

A végén bekenjük a tetejét olívaolajjal és tehetjük a sütőbe 170C-ra kb. 50 percre (lehet akár egy óra is). Tűpróbával lehet nézni, hogy jó-e már.

Az Ezékiel kenyér azért érdekes, mert tartalmazza a komplett fehérjét (mivel gabona- és hüvelyeslisztet tartalmaz) vagyis teljes táplálékhoz jutunk általa és ami szerintem ennél is fontosabb: a gyerekeim megették pirítósként elkészítve!

network.hu

 

Hozzávalók:

  • 5 kg piros színű paprika (kápia paprika)
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát vagy szalicil
  • 2 evőkanál só

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt paradicsomot fazékba tesszük, rárakjuk, a megtisztított és feldarabolt paprikát. Teljesen szétfőzzük, majd lepasszírozzuk, sózzuk. Visszarakjuk a tűzre, belekeverjük a nátrium-benzoátot, és újra felforraljuk. Kisebb üvegekbe adagoljuk, lezárjuk, szárazdunsztbam kidunsztoljuk.

Célszerű pl.

Utolsó hozzászólás

Sárkány Andrásné Mara üzente 13 éve

Eddig boltban vettem a paprikakrémeket (Erős Pista, Édes Anna), de nem tartom bonyolultnak az elkészítését, így az idén megpróbálkozom vele. Bár nekem vásárolnom kell a piacon a hozzávalókat, így biztosan drágább lesz az előállítása. Köszönöm a receptet. Szép napot kívánok! Mara

Tovább 

 Gundel- palacsinta

13 éve | [Törölt felhasználó] | 0 hozzászólás

Palacsintatészta:

350 g liszt

4 db tojás

10 dkg porcukor

1,5 dl étolaj

6 dl tej

Töltelék:

500 g darált dió

50 g mazsola

300 g porcukor

2 dl tejszín

1,5 dl rum

Csokoládémártás:

250 g porcukor

200 g csokoládé

50 g kakaópor

5 db tojássárgája

5 dl tej

2 dl tejszín

1 dl rum

1/2 rúd vanília

Elkészítése:

A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.

így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu