Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók: 50 dkg marhahús (lábszár), 3 ek. olaj, 1 nagy fej vöröshagyma, 80 dkg burgonya, 1 cső zöldpaprika, 1 db paradicsom, köménymag, 2 kisebb babérlevél, pirospaprika, só, csipetkének; 10 dkg liszt, 1 db tojás.
Elkészítés: A húst úgy készítjük elő, mint a pörköltet. Amikor a hús majdnem puha, bőven felöntjük vízzel, beletesszük a többi hozzávalót, és csendes tűzön készre főzzük. Amikor majdnem kész, csipetkét főzünk bele.
A bográcsgulyás ősi magyar étel, aminek vidékenként igen sok változata van.
13 éve | Mihalik Béláné Zsuzsi | 1 hozzászólás
Rózsaszín álom!
3 dl tejszínt habverővel felverem
4 dl - 2 pohár natúr joghurttal és
2 dl - 1 pohár tejföllel tovább verem.
4 evőkanál mézet teszek bele ízesítésképpen.
/fakanállal dolgozom bele a mézet/
Fogyasztás előtt 2 órával 1 doboz - 40-45 dkg - fagyasztott
Erdei gyümölcsöt keverek bele és fogyasztásra annyira kiolvad
a gyümölcs, hogy ahogy tálalom, rózsaszínű lesz! - innen a neve!
Nagyon finom!
JÓ ÉTVÁGYAT
Ebben a nagymelegben, gyorsan elkészíthető - és
hűsítő finomság!
|
|
13 éve | Nagy Alexandra | 20 hozzászólás
Csíkos sütemény
~ Hozzávalók:
Az első laphoz: 1,5 dl ( kispohár) tejföl, 1 tojás, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, 5
evőkanál finomliszt, 5 evőkanál
kristálycukor, 5 evőkanál darált mák.
A második laphoz: ugyanezek a
hozzávalók, csak a mák helyett 5 evőkanál darált dió.
A harmadik laphoz: ugyanezek a
hozzávalók, csak dió helyett 5 evőkanál keserű kakaópor.
A krémhez: 1 liter tej, 8 evőkanál
búzadara, 2 csomag vaníliás cukor, 25dkg vaj vagy sütőmargarin, 2 csomag vaníliás cukor, 25 dkg porcukor.
Hozzávalók:
2 db citrom
25 dkg vaj
25 dkg cukor
2 csg vaníliás cukor
4 db tojás
25 dkg liszt
2 tk sütőpor
1,25 dl tej
2 ek. porcukor
10-10 dkg ét és tej bevonó
300 g tejszín
1 zacskó habfixáló
A szóráshoz kakaópor
A tepsi kikenéséhez margarin
Elkészítése:
Egy citrom héját lereszeljük és mindkettő levét kinyomjuk.
A vajat a cukorral,1 vaníliás cukorral és a citromhéjjal kikeverjük.
Egyenként bele dolgozzuk a tojásokat és beleszitáljuk a sütőporral elkevert lisztet.
13 éve | Mihalik Béláné Zsuzsi | 4 hozzászólás
1-másfél kg. gyalult tök
2-3 szem érett körte
2 citrom
50-60 dkg cukor - ízlés szerint
2 vaniliás cukor
1 kkanál citromsav
nátrium-benzonát tartósító
1-másfél deci vizet felforralok, egyik citromot belekarikázom, héjával
a másik citrom héhát lereszelem és a levét belecsavarom és beleteszem
a cukrot, szirupot forralok, /kiszedem a karikára szelt citromhéjat/ és
beleteszem a reszelt tököt, és a darabolt körtét, citromsavat, vaniliát,
és addig főzöm, míg a habját elforrja.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sárgabarackot megmossuk, leforrázzuk, héját lehúzzuk, kimagozzuk. A dinnyét kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát kivájjuk, és a barackkal együtt kisebb darabokra vagdaljuk.
A sárgabarackot és a dinnyét összekeverjük a cukorral, a citromlével, és kevergetve felforraljuk.
Hozzávalók:
10 dkg vaj vagy Rama
10 dkg étcsokoládé
4 db tojás
csipetnyi só
10 dkg + 2 ek cukor
8 dkg liszt
1 tk. sütőpor
10 dkg aprított mandula
1 tk. kakaópor
A bevonáshoz:
20 dkg ét tortabevonó
2 ek. cukor
5 dkg hámozott mandula
A forma kikenéséhez:
margarin
liszt
Elkészítése:
A vajat megolvasztjuk,rövid ideig hűlni hagyjuk.
Az étcsokoládét finomra reszeljük.
Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot.
Hozzávalók:
Elkészítés:
A megtisztított, feldarabolt paradicsomot fazékba tesszük, rárakjuk, a megtisztított és feldarabolt paprikát. Teljesen szétfőzzük, majd lepasszírozzuk, sózzuk. Visszarakjuk a tűzre, belekeverjük a nátrium-benzoátot, és újra felforraljuk. Kisebb üvegekbe adagoljuk, lezárjuk, szárazdunsztbam kidunsztoljuk.
Célszerű pl.
Palacsintatészta:
350 g liszt
4 db tojás
10 dkg porcukor
1,5 dl étolaj
6 dl tej
só
Töltelék:
500 g darált dió
50 g mazsola
300 g porcukor
2 dl tejszín
1,5 dl rum
Csokoládémártás:
250 g porcukor
200 g csokoládé
50 g kakaópor
5 db tojássárgája
5 dl tej
2 dl tejszín
1 dl rum
1/2 rúd vanília
Elkészítése:
A palacsintatészta hozzávalóit összekeverjük csomómentesre.
így sűrű palacsintatésztát kapunk,állandó kevergetés mellett szódavízet adunk hozzá.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Utolsó hozzászólás