Recept: Paprikakrém ételízesítőnek

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8056 fő
  • Képek - 2041 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 279 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8056 fő
  • Képek - 2041 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 279 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8056 fő
  • Képek - 2041 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 279 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8056 fő
  • Képek - 2041 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 279 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 686 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Hozzávalók:

  • 5 kg piros színű paprika (kápia paprika)
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát vagy szalicil
  • 2 evőkanál só

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt paradicsomot fazékba tesszük, rárakjuk, a megtisztított és feldarabolt paprikát. Teljesen szétfőzzük, majd lepasszírozzuk, sózzuk. Visszarakjuk a tűzre, belekeverjük a nátrium-benzoátot, és újra felforraljuk. Kisebb üvegekbe adagoljuk, lezárjuk, szárazdunsztbam kidunsztoljuk.

Célszerű pl. tormás üvegeket felhasználni, mivel egyszerre csak 1, esetleg 2 evőkanállal használunk el belőle. Pörköltszerű ételek ízesítésére ajánlom. Ha extra erős chiliport keverünk hozzá, húslevesbe erős paprika helyett is kiváló.

Megjegyzés:

Ha ízesítésre használjuk, a paprikakrém sótartalmával is kalkulálni kell!

 

http://www.mindmegette.hu/paprikakrem-etelizesitonek.recept

Címkék: paprikakrém recept ételízesítő

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sárkány Andrásné Mara üzente 7 éve

Eddig boltban vettem a paprikakrémeket (Erős Pista, Édes Anna), de nem tartom bonyolultnak az elkészítését, így az idén megpróbálkozom vele. Bár nekem vásárolnom kell a piacon a hozzávalókat, így biztosan drágább lesz az előállítása. Köszönöm a receptet. Szép napot kívánok! Mara

Válasz

skripek rita üzente 7 éve

tetszik a recept,de szerintem sem kell bele tartosito,csak tobb so

Válasz

kapusi maria üzente 7 éve

En is szoktam eltenni paprikat .Minden kilo ledaralt paprikahoz 20 dkg sot kavarok ,mikor elolvadt a so uvegekbe rakom es kesz is van.Hasznalatkor az etelt nem kell megsozni mert a paprika nagyon sos !

Válasz

Prohászka Béláné üzente 7 éve

Magam is így is csinálom, mikor még élt apukám, volt veteményesem, s amit kiegyelt ici-pici darabokat, is megdaráltam, s jobb volt mint a delikát.

Válasz

Prohászka Béláné üzente 7 éve

Soha nem tettem bele semmiféle tartósítót, csak paprikát, paradicsomot és a pici sárgarépát és petrezselymet, ezt húsdarálón ledaráltam és sóval összekevertem. Évekig elállt kis üvegekben.

Válasz

Badar Margit üzente 7 éve

Régebben minden évben készítettem paprika krémet, de lehet, hogy újra fogok. Kedvet kaptam hozzá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Köszönöm a receptet, meg fogom csinálni, mindenem van hozzá itt vidéken. Szép napot kívánok! Icuska

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Én csak sóval teszem el,tartósítószer nélkül.
Még a múlt éviből még egy picike most is van.
Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu