Recept: Paprikakrém ételízesítőnek

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Hozzávalók:

  • 5 kg piros színű paprika (kápia paprika)
  • 1 kg paradicsom
  • 1 kávéskanál nátrium-benzoát vagy szalicil
  • 2 evőkanál só

Elkészítés:

A megtisztított, feldarabolt paradicsomot fazékba tesszük, rárakjuk, a megtisztított és feldarabolt paprikát. Teljesen szétfőzzük, majd lepasszírozzuk, sózzuk. Visszarakjuk a tűzre, belekeverjük a nátrium-benzoátot, és újra felforraljuk. Kisebb üvegekbe adagoljuk, lezárjuk, szárazdunsztbam kidunsztoljuk.

Célszerű pl. tormás üvegeket felhasználni, mivel egyszerre csak 1, esetleg 2 evőkanállal használunk el belőle. Pörköltszerű ételek ízesítésére ajánlom. Ha extra erős chiliport keverünk hozzá, húslevesbe erős paprika helyett is kiváló.

Megjegyzés:

Ha ízesítésre használjuk, a paprikakrém sótartalmával is kalkulálni kell!

 

http://www.mindmegette.hu/paprikakrem-etelizesitonek.recept

Címkék: paprikakrém recept ételízesítő

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Sárkány Andrásné Mara üzente 12 éve

Eddig boltban vettem a paprikakrémeket (Erős Pista, Édes Anna), de nem tartom bonyolultnak az elkészítését, így az idén megpróbálkozom vele. Bár nekem vásárolnom kell a piacon a hozzávalókat, így biztosan drágább lesz az előállítása. Köszönöm a receptet. Szép napot kívánok! Mara

Válasz

skripek rita üzente 12 éve

tetszik a recept,de szerintem sem kell bele tartosito,csak tobb so

Válasz

kapusi maria üzente 12 éve

En is szoktam eltenni paprikat .Minden kilo ledaralt paprikahoz 20 dkg sot kavarok ,mikor elolvadt a so uvegekbe rakom es kesz is van.Hasznalatkor az etelt nem kell megsozni mert a paprika nagyon sos !

Válasz

Prohászka Béláné üzente 12 éve

Magam is így is csinálom, mikor még élt apukám, volt veteményesem, s amit kiegyelt ici-pici darabokat, is megdaráltam, s jobb volt mint a delikát.

Válasz

Prohászka Béláné üzente 12 éve

Soha nem tettem bele semmiféle tartósítót, csak paprikát, paradicsomot és a pici sárgarépát és petrezselymet, ezt húsdarálón ledaráltam és sóval összekevertem. Évekig elállt kis üvegekben.

Válasz

Badar Margit üzente 12 éve

Régebben minden évben készítettem paprika krémet, de lehet, hogy újra fogok. Kedvet kaptam hozzá.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Köszönöm a receptet, meg fogom csinálni, mindenem van hozzá itt vidéken. Szép napot kívánok! Icuska

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 12 éve

Én csak sóval teszem el,tartósítószer nélkül.
Még a múlt éviből még egy picike most is van.
Edit.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu