Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Császár Eta, a Szlovákiában élő háziasszony süteményreceptjeit sokan követik a közöségi oldalon és az "Eta hagyományos tortái" oldalon egyaránt.
Most egy olyan finomságot választottunk tőle, amely könnyen a gyerekek kedvence lehet - meleg fagyit, vagy másképpen téli fagyit.
Ehhez legelőbb szükség lesz egy csomag tortaostyára. Ebből készülnek a tölcsérek. Eta leírása szerint így:
"Egyszerre 3-4 ostyalapot egy deszkára helyezek, szépen összefogom, és egy recés kést végighúzok rajta hosszában, majd keresztben. 4 részre vágom a lapot. Óvatosan húzom a kést, így nem törnek a lapok. Kb. 7x7 centis négyzeteket kapok - írja.
Egy nagy lábosba teszek vizet, és a tetejére fogatok erősebb gumival egy ritkább szövésű konyharuhát.
Mikor forr a víz , tulajdonképen gőzön puhulnak meg az ostyakockák. Rárakok a gőzre 4 ostyát és amikor már puhul csavarok belőle tölcsért, amit jól összenyomok. Pillanat alatt kiihűl és már készen is van a tölcsér. "
Hozzávalók a krémhez:
9 deci tej
20 deka liszt
2 vaníliás cukor
30 deka kristálycukor
45 deka teavaj
A tej felét felrakom főni, beleteszem a cukrot és a vaníliás cukrot, a tej másik felével kikeverem a lisztet. Pépet főzök. Ha lisztes pépet használok egy picit tovább forralom, álandó keverés mellett, így nem lesz annyira liszt ízű. Hagyom teljesen kihűlni, majd kihabosítom a teavajjal.
A krémet habzsákba rakom, és megtöltöm a tolcséreket, melyeket tepsikre rakok, majd a hűtőbe teszem, hogy dermedjen a krém. Mikor a krém meg szilárdult, minden tolcsért belemártok olvasztott csokiba, és alufóliával bélelt tepsibe teszem, mert az alufóliáról szépen lejön a csoki.
Jó étvágyat kíván: Eta
Forrás:https://civishir.hu/
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Debreceni Gasztro
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?
Készülhetnek a tortaimádók – megvan az ország tortája
A LEGJOBB FORRALTBOR-RECEPTEK A VILÁG MINDEN TÁJÁRÓL