Recept: Csokoládés-mandulás őzgerinc

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Csokoládés-mandulás őzgerinc

13 éve | [Törölt felhasználó] | 1 hozzászólás

 Hozzávalók:

10 dkg vaj vagy Rama

10 dkg étcsokoládé

4 db tojás

csipetnyi só

10 dkg + 2 ek cukor

8 dkg liszt

1 tk. sütőpor

10 dkg aprított mandula

1 tk. kakaópor

A bevonáshoz:

20 dkg ét tortabevonó

2 ek. cukor

5 dkg hámozott mandula

A forma kikenéséhez:

margarin

liszt

Elkészítése:

A vajat megolvasztjuk,rövid ideig hűlni hagyjuk.

Az étcsokoládét finomra reszeljük.

Robotgép segítségével a tojásokat meg a csipetnyi sót habosra keverjük és apránként beledolgozzuk a 10 dkg cukrot.

Óvatosan beleforgatjuk a sütőporral,az aprított mandulával,a kakaóporral meg a csokoládéval elvegyített lisztet,majd hozzáadjuk a folyékony vajat.

30 cm-es őzgerincformába simítjuk,amit kikentünk margarinnal és liszttel megszórtunk.

Előmelegített sütőben megsütjük.

A durvára vágott bevonót vízfürdőben megolvasztjuk és a kihűlt őzgerincet egyenletesen bevonjuk.

A serpenyőben a maradék cukrot,2 dkg-ot megolvasztjuk és karamellizáljuk.

Tűzhelyről levéve beleforgatjuk a hámozott mandulát és egyesével sütőpapírra tesszük.

Őzgerincet a kihűlt mandulával díszítjük és száradni hagyjuk.

 

Megjegyzés:

mandula helyett használhatunk diót vagy mogyorót is.

network.hu

 


Címkék: csokoládé kakaó kevert tészta mandula sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Suto Gizela üzente 13 éve

Tetszik a recept,köszönöm!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu