Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
50 dkg vaj
25 dkg + 3 ek. cukor
1 zacskó vaníliás cukor
csipetnyi só
6 db tojás
35 dkg liszt
1 csg. sütőpor
45 dkg meggy
5 dkg kakaópor
2-3 ek. tejszín
1 zacskó vaníliás pudingpor(főzős)
5 dl tej
30 dkg fehér csokoládé
7-8 dkg kókuszzsír
a díszítéshez:
színes cukor és tengeri állatkák marcipánból vagy gumicukorból
A tepsi kikenéséhez:
margarin és liszt
Elkészítése:
1.
Robotgép segítségével a vaj felét 25 dkg cukorral,a vaníliás cukorral és a sóval krémesre keverjük.
Beledolgozzuk a tojásokat és bele forgatjuk a sütőporral elvegyített lisztet.
A felét margarinnal kikent ,liszttel meghintett 32×39 cm-es tepsibe simítjuk.
Rákenjük a kakaóporral ízesített maradék tésztát és elosztjuk rajta a kimagozott meggyet.
175 fokon 30-35 percig sütjük.
2.
Közben a pudingport 3 ek. cukorral és kb 8 ek. tejjel csomómentesre keverjük.
A maradék tejet felforraljuk,hozzáadjuk a feloldott pudingport és felfőzzük,majd kihűtjük.
3.
A szoba hőmérsékletű maradék vajat kikeverjük,majd kanalanként beledolgozzuk a kihűlt pudingot és a süteményre kenjük.
Hűvös helyen 3-4 órát pihentetjük.
Forró vízfürdőben a durvára vágott csokoládét a kókuszzsírral(olajjal is jó) együtt megolvasztjuk és 30 percnyi hűtés után a süteményre simítjuk.
Tortavillával hullámos csíkokat húzunk bele és szilárdulásig hűtőbe állítjuk.
Végül tetszés szerint díszítjük.
Forrás:
|
|
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csokoládés-mandulás őzgerinc
Hideg eperkrémleves
Itt a világ öt legdrágább süteménye
Bögrés bejgli, az elronthatatlan recept