Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A bögrés bejgli olyan karácsonyi sütemény, amit csak összedobsz, és szinte máris elkészültél vele. Próbáld ki ezt az elronthatatlan, mákos és diós töltelékkel készített receptet.A bögrés bejgli hozzávalói
A tésztához
A mákos töltelékhez
A diós töltelékhez
Keverd el az élesztőt a langyos vízben, és várj néhány percet, amíg felfut. A puha vajjal keverd habosra a cukrot, majd egyesével keverd hozzá a tojásokat. Add a masszához bögrénként a sóval elkevert lisztet, a felfuttatott élesztőt, és alaposan gyúrd össze, dagaszd néhány percig. A bögrés bejgli tésztája akkor jó, ha nem ragad a kezedhez. Konyharuhával letakarva vagy kelesztőedényben langyos helyen keleszd kb. két órán át.
A töltelékhez öntsd a cukrot és a darált mákot a tejbe, és lassú tűzön forrald fel. Add hozzá a mazsolát, és főzd a mákos bejgli tölteléket sűrűre. Keverd hozzá a citromhéjat, vedd le a tűzről és hűtsd ki. A diós tölteléket ugyanígy készítsd el.
Amikor a tészta megkelt, gyújtsd be sütőt, melegítsd elő 180 fokra. A tésztát vágd ketté, és nyújtsd vékonyra. Simítsd rá a tölteléket, majd a végeket visszahajtva tekerd föl. Helyezd az elkészült bejglit a sütőpapírral bélelt tepsire, és kend meg alaposan a felvert tojással. A bejglik tetejét villával szurkáld meg, told a sütőbe és süsd 45-50 percig vagy amíg szépen megpirul. Szeletelve, porcukorral meghintve tálald.
Forrás:http://www.nlcafe.hu
|
|
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Süteményre festett levendula csokor
Az ország tortája: Kecskeméti barackos kölestorta
Debreceni Gasztro
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?