Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
A köles alapfőzethez: 290 g hántolt köles, 1100 ml tej, 260 g cukor, 1 db vaníliarúd kikapart belseje, 5 g só, 60 g vaj, 1 db citrom lereszelt héja.
A sütéshez: 980 g lefőzött köles alap, 3 egész tojás, 30 g mandulaliszt, 70 g őrölt lenmag vagy lenmagpehely, 60 g áttört túró.
A töltéshez: 100 g darabolt sárgabarack konzerv, 30 g sárgabarack koncentrátum, 150 g felvert tejszínhab, 100 g lefőzött zselatin (1 l forrásban lévő vízhez 160 g zselatinpor arányában).
Az összeállításhoz: 300 g házi sárgabarack lekvár, 40 g étcsokoládé, 150 g felezett sárgabarack konzerv, 20 g natúr zselé.
A sárgabarack öntethez: 230 g sárgabarack, 70 g cukor, 4,5 g pektin.
Elkészítés:
Kezdd először az öntet lefőzésével, amihez szezonálisan használhatsz friss, vagy fagyasztott sárgabarackot. A sárgabarackot turmixold le, majd folyamatos keverés mellett forrald fel. Ezután add hozzá a cukorban elkevert pektint, és folyamatos kevergetés mellett forrald újra. Tortába töltés előtt hűtsd vissza!
Most folytasd a köles alap lefőzésével! A hántolt kölest alaposan mosd meg forró vízben. Folyamatos keverés mellett főzd puhára a tejjel, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével. Amikor puhára főtt, vedd le a gázról és add hozzá a cukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. A lefőtt alapból mérj ki 500 grammot és letakarva tedd félre a töltéshez!
Most pedig következzen a sütés! A tortaforma sütőkarikáját csomagold be sütőpapírral (érdemes szilikonos sütőpapírt is belehelyezni). A maradék lefőtt köles alaphoz add hozzá a túrót, az egész tojásokat, a mandulalisztet és a lenmagpelyhet. Majd alaposan keverd össze, és töltsd a becsomagolt karikába. 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt süsd készre. Majd fordítsd rácsra, és azonnal vágd ki a sütőkarikából.
A betöltés: Egy Zila tortaformába helyezd bele a tortakarikát és fújd ki formaleválasztóval. A félretett és lehűtött 500 g köles alaphoz habverővel keverd hozzá a 100 g darabolt sárgabarack konzervet, az 50 g sárgabarack koncentrátumot, majd lazítsd 150 g felvert tejszínhabbal, és keverd hozzá a 100 g forró zselatint. A bekevert krémet töltsd az előkészített tortaformába! Ekkor nagyon fontos, hogy ügyelj a tömörítésre! A legbiztosabb módszer, ha kissé az asztalhoz ütögeted. Helyezd a tetejére a kihűlt kölespiskótát. A tortát tedd egy éjszakára mélyhűtőbe, majd ha keményre fagyott, válaszd le róla a szilikonformát. Végül a torta üregeibe töltsd be a házi sárgabaracköntetet. Díszítsd csokoládélapból kivágott háromszögekkel és felezett sárgabarack konzervvel, amit a hosszabb eltarthatóság érdekében lekezelheted hideg zselével.
Forrás: maria.blog.hu
http://www.lfmagazin.hu/receptgyjtemeny/2613-az-orszag-tortaja-kecskemeti-barackos-koelestorta
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bögrés bejgli, az elronthatatlan recept
Süteményre festett levendula csokor
Debreceni Gasztro
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?