Recept: Az ország tortája: Kecskeméti barackos kölestorta

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 

Hozzávalók:

A köles alapfőzethez:
290 g hántolt köles, 1100 ml tej, 260 g cukor, 1 db vaníliarúd kikapart belseje, 5 g só, 60 g vaj, 1 db citrom lereszelt héja.

A sütéshez:
980 g lefőzött köles alap, 3 egész tojás, 30 g mandulaliszt, 70 g őrölt lenmag vagy lenmagpehely, 60 g áttört túró.

A töltéshez:
100 g darabolt sárgabarack konzerv, 30 g sárgabarack koncentrátum, 150 g felvert tejszínhab, 100 g lefőzött zselatin (1 l forrásban lévő vízhez 160 g zselatinpor arányában).

Az összeállításhoz:
300 g házi sárgabarack lekvár, 40 g étcsokoládé, 150 g felezett sárgabarack konzerv, 20 g natúr zselé.

A sárgabarack öntethez:
230 g sárgabarack, 70 g cukor, 4,5 g pektin.

Elkészítés:

Kezdd először az öntet lefőzésével, amihez szezonálisan használhatsz friss, vagy fagyasztott sárgabarackot. A sárgabarackot turmixold le, majd folyamatos keverés mellett forrald fel. Ezután add hozzá a cukorban elkevert pektint, és folyamatos kevergetés mellett forrald újra. Tortába töltés előtt hűtsd vissza!

 

Most folytasd a köles alap lefőzésével! A hántolt kölest alaposan mosd meg forró vízben. Folyamatos keverés mellett főzd puhára a tejjel, a sóval és a vaníliarúd kikapart belsejével. Amikor puhára főtt, vedd le a gázról és add hozzá a cukrot, a vajat és a reszelt citromhéjat. A lefőtt alapból mérj ki 500 grammot és letakarva tedd félre a töltéshez!

Most pedig következzen a sütés! A tortaforma sütőkarikáját csomagold be sütőpapírral (érdemes szilikonos sütőpapírt is belehelyezni). A maradék lefőtt köles alaphoz add hozzá  a túrót, az egész tojásokat, a mandulalisztet és a lenmagpelyhet. Majd alaposan keverd össze, és töltsd a becsomagolt karikába. 180 C-os előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt süsd készre. Majd fordítsd rácsra, és azonnal vágd ki a sütőkarikából.

A betöltés: Egy Zila tortaformába helyezd bele a tortakarikát és fújd ki formaleválasztóval. A félretett és lehűtött 500 g köles alaphoz habverővel keverd hozzá a 100 g darabolt sárgabarack konzervet, az 50 g sárgabarack koncentrátumot, majd lazítsd 150 g felvert tejszínhabbal, és keverd hozzá a 100 g forró zselatint. A bekevert krémet töltsd az előkészített tortaformába! Ekkor nagyon fontos, hogy ügyelj a tömörítésre! A legbiztosabb módszer, ha kissé az asztalhoz ütögeted. Helyezd a tetejére a kihűlt kölespiskótát. A tortát tedd egy éjszakára mélyhűtőbe, majd ha keményre fagyott, válaszd le róla a szilikonformát.

Végül a torta üregeibe töltsd be a házi sárgabaracköntetet. Díszítsd csokoládélapból kivágott háromszögekkel és felezett sárgabarack konzervvel, amit a hosszabb eltarthatóság érdekében lekezelheted hideg zselével.

 


Forrás: maria.blog.hu

http://www.lfmagazin.hu/receptgyjtemeny/2613-az-orszag-tortaja-kecskemeti-barackos-koelestorta

Címkék: kecskeméti barackos kölestorta ország tortája recept sütemény

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

kis anna üzente 10 éve

Esetleg valaki le tudná majd írni az idei cukormentes torta receptjét is? Előre is köszönöm!
http://hu.wessling-group.com/hu/hirek-sajto/megvizsgaltuk-az-orszagtortat/

Válasz

Kovács Lajosné üzente 13 éve

A fiam kóstolta az ország tortáját, 08.20.-án. Nagyon dícsérte, meg fogom sütni a családnak! A képet nézve, incsiklandó látvány.!!

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon szép torta!!!

Válasz

Braunné Galsi Marianna üzente 13 éve

Én megkóstoltam az ország tortáját múlt évben és most is. De többet nem fogom. Mindkettő nagyon rossz volt. Nem értem, miért kell olyan tortát készíteni, amit valószínűleg csak egyszer fog az ember megkóstolni, azt is csak kíváncsiságból, és utána soha többé.... Sajnos!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu