Recept: Tök lekvár

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

1-másfél kg. gyalult tök

2-3 szem érett körte

2 citrom

50-60 dkg cukor - ízlés szerint

2 vaniliás cukor

1 kkanál citromsav

nátrium-benzonát tartósító

 

1-másfél deci vizet felforralok, egyik citromot belekarikázom, héjával

a másik citrom héhát lereszelem és a levét belecsavarom és beleteszem

a cukrot, szirupot forralok, /kiszedem a karikára szelt citromhéjat/ és

beleteszem a reszelt tököt, és a darabolt körtét, citromsavat, vaniliát,

és addig főzöm, míg a habját elforrja. Botmixerrel áttöröm és üvegekbe

rakom - a tartósítóval, majd száraz dunsztba teszem.

Tegnap főztem, nagyon finom lett, a lényeg, hogy a levét is jól forrja el.

Jó étvágyat!

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Németh Béláné Irén üzente 13 éve

Köszi Zsuzsi!Még nem ettem tök lekvárt,de most kipróbálom,biztosan finom.
Katinak is köszi ,én csak frissen szoktam csinálni így a lecsót,de fogok eltenni
jó,hogy le írtad az elrakását.üdv nektek Irén.

Válasz

Mucsi Kati üzente 13 éve

Befőzés: olcsón, gyorsan, télire.
Lecsó másképpen, évek óta bevált recept.

Hozzávalók:

1/3 rész tök,cukkini,patisszon - esetleg vegyesen, meghámozva, kb. 1 cm-es kockákra felvágva.
1/3 rész paradicsom, héjastól apróra vágva
1/3 rész paprika, ízlés szerint vágva
esetleg egy kevés vöröshagyma felkarikázva
ízlés szerint erős paprika

szalicil

Elkészítés:

A tök-félét, paradicsomot, esetleg hagymát nagyom kevés vízzel sóval, felteszem főni amíg levet nem enged, kevergetem.

Amikor majdnem puha, beleteszem a paprikát, félpuhára főzőm.

A szalicillal csak nedvesen a befőttes üvegek belsejét kenem meg.

Forrón üvegekbe szedem a lecsót, lassan meleg helyen, ( ágyban, párnák közt) kb. 24 óra kihűtöm, száraz dunszt.

Ne feledjétek, hogy a teremtőnek hálával, magatoknak szeretettel tegyetek el mindent, mert néha, ezzel is maradandót alkottok, esetleg túl él titeket.

Válasz

Mucsi Kati üzente 13 éve

Nem csak tökkel, de cukiival, patisszonnal - esetleg vegyesen is működik a semleges ízű alap, más kemény húsú gyümölccsel is kiváló, átveszi a gyümölcs ízét, szaporítja, kocsonyásítja. Más gyümölcsnél másképp kell ízesíteni.

Válasz

Badar Margit üzente 13 éve

Még soha nem ettem tök lekvárt, de a recept jól hangzik. Kipróbálom. Köszönöm.

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu