Recept Blog: 2010. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8052 fő
  • Képek - 2001 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 261 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 557 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8052 fő
  • Képek - 2001 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 261 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 557 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8052 fő
  • Képek - 2001 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 261 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 557 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8052 fő
  • Képek - 2001 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 261 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 557 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

receptgyűjtés klub hírei - 2010. szeptember

network.hu

 A hagyományos szilvalekvárfőzésre, mely fél napot is igényel, nem sokunknak van ideje. De eme fahéjjal és mandulalikőrrel felturbózott finomság elkészítésére szánjuk egy órát.

 

Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 0,5 kg cukor, 2 darab fahéjrúd, 1 dl mandulalikőr, 1 csomag lekvárzselésítő

 

Mossuk meg a szilvát, majd magozzuk ki, kockázzuk fel, és öntsük bele egy lábasba. Adjuk hozzá a fahéjrudakat és a lekvárzselésítőt. Ez utóbbiból érdemes a "kettő az egyben" változatot választani, mert ehhez csak fél kiló cukor kell, így a dzsem nem lesz túl édes és a gyümölcs íze is jobban érvényesül.

Tovább 

Nem kell főzni!

 

A paradicsomot megmosom kicsumázom összedarabolom, 5 kg-ként 2dkg szalicilt rászórok és kézzel jól összekeverem nyomkodom. Este javasolt csinálni, másnap reggel paszírozom üvegekbe töltöm lekötöm és a helyére rakom. Felhasználáskor úgy is főzöm és ízesítem így benne marad a friss íz.

Utolsó hozzászólás

Margit Sulmánné üzente 3 éve

Ez így nagyon egyszerű, de nem javasolnám senkinek! Szalicilt már ki is vonták a forgalomból majdnem minden üzletből, mivel a szervezetünkből nem ürül ki. Az orvosok eddig is ellenezték! Én a nátrium-benzoátot is csak az üveg tetejére helyezett celofán, és a kupak közé teszem! Évekig tartósan eláll minden befőttem, lekvárom,és a paradicsom is!!!

 

network.hu

 Hozzávalók 4 személyre:


- zsír
- őrölt bors
-
- 2 dl tejföl
- 2 vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- 8 szelet sertéstarja
- 15 dkg paradicsom
- 20 dkg zöldpaprika
A zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot lehéjazzuk, kimagozzuk, és mindkettőt feldaraboljuk (télen lecsóval
helyettesíthetjük). A burgonyát meghámozzuk, és vékonyra karikázzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral.
Az alját kirakjuk krumplikarikákkal, megsózzuk. Rákerül egy sor zöldpaprika és paradicsom, majd ezt karikákra
vágott hagymával fedjük be.

Utolsó hozzászólás

Horváth Istvánné Jutka üzente 7 éve

Nagyon jól néz ki. Én is ki fogom próbálni!

Tovább 

A sok finomság után itt az ideje egy kis kikapcsolódásra. Mindenkit szeretettel várunk, a rendezők Hudák Ilona és Balogh Imre

network.hu

Utolsó hozzászólás

Kovács andrásné üzente 7 éve

Köszönöm szépen ,jó lenne ott lenni!

 Csirkés ravioli

7 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

 Csirkés ravioli

 

RAVIOLI DI POLLO

Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt
3 tojás
1 ek. olívaolaj
1 tojássárgája
A töltelékhez:
12 dkg darált csirkemellfilé
80 g ricotta vagy sovány tehéntúró
60 g csirkemáj
30 gr
sonka
1 vastag szelet szalámi
2 ek. reszelt parmezán sajt
1 tojás
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
A szószhoz:
2 ek. olívaolaj
1 fej v.hagyma
2 gerezd fokhagyma
800 g hámozott paradicsom(2 doboz konzerv)
3 ek. friss bazsalikom
1 tk.szárított provence-i fűszerkeverék
friss zöldfűszerágak-díszítéshez



A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lágy,rugalmas tésztává.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 7 éve

Kedves Icuska!
Nagyon finom,én is megkészítem hamarosan.
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdv:Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 5 napja új képet töltött fel:

Dios_es_makos_zserbo_2058692_4608_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Husos_pirog_2058321_1436_s

Vass Lászlóné 1 hete új képet töltött fel:

Husgomboc_leves_2058320_7840_s

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Gyumolcssalata_2057869_1679_s

Vass Lászlóné 2 hete új képet töltött fel:

Puncsos-001_2057176_5535_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Beigli__szeletek_2057135_8058_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képgalériát töltött fel:

Anna ételei édességei

Dios_es_makos_zserbo_2058692_4608_t
Gyumolcssalata_2057869_1679_t
Beigli__szeletek_2057135_8058_t

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Bejgli_2056433_3696_s

Vass Lászlóné 3 hete új képet töltött fel:

Bejgli-001_2056432_5798_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu