Recept Blog: 2010. szeptember

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei - 2010. szeptember

network.hu

 A hagyományos szilvalekvárfőzésre, mely fél napot is igényel, nem sokunknak van ideje. De eme fahéjjal és mandulalikőrrel felturbózott finomság elkészítésére szánjuk egy órát.

 

Hozzávalók: 1,5 kg szilva, 0,5 kg cukor, 2 darab fahéjrúd, 1 dl mandulalikőr, 1 csomag lekvárzselésítő

 

Mossuk meg a szilvát, majd magozzuk ki, kockázzuk fel, és öntsük bele egy lábasba. Adjuk hozzá a fahéjrudakat és a lekvárzselésítőt. Ez utóbbiból érdemes a "kettő az egyben" változatot választani, mert ehhez csak fél kiló cukor kell, így a dzsem nem lesz túl édes és a gyümölcs íze is jobban érvényesül.

Tovább 

Nem kell főzni!

 

A paradicsomot megmosom kicsumázom összedarabolom, 5 kg-ként 2dkg szalicilt rászórok és kézzel jól összekeverem nyomkodom. Este javasolt csinálni, másnap reggel paszírozom üvegekbe töltöm lekötöm és a helyére rakom. Felhasználáskor úgy is főzöm és ízesítem így benne marad a friss íz.

Utolsó hozzászólás

Margit Sulmánné üzente 10 éve

Ez így nagyon egyszerű, de nem javasolnám senkinek! Szalicilt már ki is vonták a forgalomból majdnem minden üzletből, mivel a szervezetünkből nem ürül ki. Az orvosok eddig is ellenezték! Én a nátrium-benzoátot is csak az üveg tetejére helyezett celofán, és a kupak közé teszem! Évekig tartósan eláll minden befőttem, lekvárom,és a paradicsom is!!!

 

network.hu

 Hozzávalók 4 személyre:


- zsír
- őrölt bors
-
- 2 dl tejföl
- 2 vöröshagyma
- 1 kg burgonya
- 8 szelet sertéstarja
- 15 dkg paradicsom
- 20 dkg zöldpaprika
A zöldpaprikát kicsumázzuk, a paradicsomot lehéjazzuk, kimagozzuk, és mindkettőt feldaraboljuk (télen lecsóval
helyettesíthetjük). A burgonyát meghámozzuk, és vékonyra karikázzuk. Egy tűzálló tálat kikenünk zsírral.
Az alját kirakjuk krumplikarikákkal, megsózzuk. Rákerül egy sor zöldpaprika és paradicsom, majd ezt karikákra
vágott hagymával fedjük be.

Utolsó hozzászólás

Horváth Istvánné Jutka üzente 14 éve

Nagyon jól néz ki. Én is ki fogom próbálni!

Tovább 

A sok finomság után itt az ideje egy kis kikapcsolódásra. Mindenkit szeretettel várunk, a rendezők Hudák Ilona és Balogh Imre

network.hu

Utolsó hozzászólás

Kovács andrásné üzente 14 éve

Köszönöm szépen ,jó lenne ott lenni!

 Csirkés ravioli

14 éve | [Törölt felhasználó] | 2 hozzászólás

network.hu

 Csirkés ravioli

 

RAVIOLI DI POLLO

Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt
3 tojás
1 ek. olívaolaj
1 tojássárgája
A töltelékhez:
12 dkg darált csirkemellfilé
80 g ricotta vagy sovány tehéntúró
60 g csirkemáj
30 gr
sonka
1 vastag szelet szalámi
2 ek. reszelt parmezán sajt
1 tojás
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
A szószhoz:
2 ek. olívaolaj
1 fej v.hagyma
2 gerezd fokhagyma
800 g hámozott paradicsom(2 doboz konzerv)
3 ek. friss bazsalikom
1 tk.szárított provence-i fűszerkeverék
friss zöldfűszerágak-díszítéshez



A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lágy,rugalmas tésztává.

Utolsó hozzászólás

[Törölt felhasználó] üzente 14 éve

Kedves Icuska!
Nagyon finom,én is megkészítem hamarosan.
Köszönöm a hozzászólásod.
Üdv:Edit.

Tovább 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu