Recept: Paradicsom befőzés ( nyersen )

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8060 fő
  • Képek - 2091 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Nem kell főzni!

 

A paradicsomot megmosom kicsumázom összedarabolom, 5 kg-ként 2dkg szalicilt rászórok és kézzel jól összekeverem nyomkodom. Este javasolt csinálni, másnap reggel paszírozom üvegekbe töltöm lekötöm és a helyére rakom. Felhasználáskor úgy is főzöm és ízesítem így benne marad a friss íz.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Margit Sulmánné üzente 9 éve

Ez így nagyon egyszerű, de nem javasolnám senkinek! Szalicilt már ki is vonták a forgalomból majdnem minden üzletből, mivel a szervezetünkből nem ürül ki. Az orvosok eddig is ellenezték! Én a nátrium-benzoátot is csak az üveg tetejére helyezett celofán, és a kupak közé teszem! Évekig tartósan eláll minden befőttem, lekvárom,és a paradicsom is!!!

Válasz

Horváth Istvánné Jutka üzente 13 éve

Érdekes ez a recept de kipróbálom, én mindig főzőm a paradicsomot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Mármint a főzött szalicil

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Bőrrel érintkezve, szembe kerülve maró hatású. Lenyelve vagy belélegezve mérgező. Ha felszívódik kábultságot, vesebántalmakat, légzés- és szívbénulást okozhat. A fenol koagulációra, (alvadásra, kicsapódásra) készteti a fehérjéket. Ezzel magyarázható fertőtlenítő és mérgező hatása. A szervezet D-glükuronsav-fenilglikoziddá alakítja, és így hatástalanítja. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Phenolum néven hivatalos.

Külső hivatkozások

Válasz

Őze Antalné üzente 13 éve

Én évek óta igy rakom el a paradicsomot semmi baja nincsneki. Nekem beválszt pl. az idén 2-éves paradicsomot öntöttem ki semmi baja nem volt. Csak volt sok paradicsomom és frisset akartam eltenni azért öntöttem ki.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 13 éve

Én mindig főzőm,de így is jó lehet,benne marad a vitamin!

Válasz

Farkas József üzente 13 éve

Jó lehet így is de mi maraduk a feleségem módszerénél,Ő megmossa és fel darabolja, én paradicsomdarálón nyersen ledarálom,megfőzzük,mikor már majdnem kész belekerül a szalicil ,forrón megy az üvegbe.

Válasz

Todorov EMILIA üzente 13 éve

KÖSZÖNÖM. KIFOGOM PRÓBÁLNI.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Kedves Magdi!
Ha van fagyasztód akkor abba tedd el kis margarinos vagy fagyis dobozokba a darabos paradicsomot vagy levet. Télen bármire használhatod és benne van minden friss íz. De még kipróbálhatod azt a módszert is, hogy félliteres kis üvegekbe teszed a levet. Lekötöd tartósító nem kel bele.Majd fazékba teszed és lassú tűzön a gyöngyözve forralod 20 percig. Másnap ezt megismétled. Így csíramentesíted és el áll.

Válasz

Kiss Zsuzsa üzente 13 éve

Jónak hangzik, de nem árt tudni, hogy a szalicil főzés hatására fenollá bomlik, ami nem éppen egészséges. Anyukám vegyész, ő mesélte valamikor nekem. Valószínűleg ezért nem használják a konzerviparban. Érdekesség, hogy nyersen viszont nem ártalmas, sőt gátolja a vérrögképződést. Persze ettől még nem alkalmas étrendkiegészítőként alkalmazni.

Válasz

További hozzászólások 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 4 napja új képet töltött fel:

Bakonyi_gombas_hus_2190949_7008_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu