Recept: Paradicsom befőzés ( nyersen )

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Nem kell főzni!

 

A paradicsomot megmosom kicsumázom összedarabolom, 5 kg-ként 2dkg szalicilt rászórok és kézzel jól összekeverem nyomkodom. Este javasolt csinálni, másnap reggel paszírozom üvegekbe töltöm lekötöm és a helyére rakom. Felhasználáskor úgy is főzöm és ízesítem így benne marad a friss íz.

Címkék:

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Margit Sulmánné üzente 5 éve

Ez így nagyon egyszerű, de nem javasolnám senkinek! Szalicilt már ki is vonták a forgalomból majdnem minden üzletből, mivel a szervezetünkből nem ürül ki. Az orvosok eddig is ellenezték! Én a nátrium-benzoátot is csak az üveg tetejére helyezett celofán, és a kupak közé teszem! Évekig tartósan eláll minden befőttem, lekvárom,és a paradicsom is!!!

Válasz

Horváth Istvánné Jutka üzente 9 éve

Érdekes ez a recept de kipróbálom, én mindig főzőm a paradicsomot.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Mármint a főzött szalicil

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Bőrrel érintkezve, szembe kerülve maró hatású. Lenyelve vagy belélegezve mérgező. Ha felszívódik kábultságot, vesebántalmakat, légzés- és szívbénulást okozhat. A fenol koagulációra, (alvadásra, kicsapódásra) készteti a fehérjéket. Ezzel magyarázható fertőtlenítő és mérgező hatása. A szervezet D-glükuronsav-fenilglikoziddá alakítja, és így hatástalanítja. A VIII. Magyar Gyógyszerkönyvben Phenolum néven hivatalos.

Külső hivatkozások

Válasz

Őze Antalné üzente 9 éve

Én évek óta igy rakom el a paradicsomot semmi baja nincsneki. Nekem beválszt pl. az idén 2-éves paradicsomot öntöttem ki semmi baja nem volt. Csak volt sok paradicsomom és frisset akartam eltenni azért öntöttem ki.

Válasz

Buchmüller Nándorné üzente 9 éve

Én mindig főzőm,de így is jó lehet,benne marad a vitamin!

Válasz

Farkas József üzente 9 éve

Jó lehet így is de mi maraduk a feleségem módszerénél,Ő megmossa és fel darabolja, én paradicsomdarálón nyersen ledarálom,megfőzzük,mikor már majdnem kész belekerül a szalicil ,forrón megy az üvegbe.

Válasz

Todorov EMILIA üzente 9 éve

KÖSZÖNÖM. KIFOGOM PRÓBÁLNI.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 9 éve

Kedves Magdi!
Ha van fagyasztód akkor abba tedd el kis margarinos vagy fagyis dobozokba a darabos paradicsomot vagy levet. Télen bármire használhatod és benne van minden friss íz. De még kipróbálhatod azt a módszert is, hogy félliteres kis üvegekbe teszed a levet. Lekötöd tartósító nem kel bele.Majd fazékba teszed és lassú tűzön a gyöngyözve forralod 20 percig. Másnap ezt megismétled. Így csíramentesíted és el áll.

Válasz

Kiss Zsuzsa üzente 9 éve

Jónak hangzik, de nem árt tudni, hogy a szalicil főzés hatására fenollá bomlik, ami nem éppen egészséges. Anyukám vegyész, ő mesélte valamikor nekem. Valószínűleg ezért nem használják a konzerviparban. Érdekesség, hogy nyersen viszont nem ártalmas, sőt gátolja a vérrögképződést. Persze ettől még nem alkalmas étrendkiegészítőként alkalmazni.

Válasz

További hozzászólások 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu