Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Csirkés ravioli
RAVIOLI DI POLLO
Hozzávalók a tésztához:
250 g liszt
3 tojás
1 ek. olívaolaj
1 tojássárgája
A töltelékhez:
12 dkg darált csirkemellfilé
80 g ricotta vagy sovány tehéntúró
60 g csirkemáj
30 gr
sonka
1 vastag szelet szalámi
2 ek. reszelt parmezán sajt
1 tojás
1 ek. apróra vágott petrezselyemzöld
1 gerezd fokhagyma
A szószhoz:
2 ek. olívaolaj
1 fej v.hagyma
2 gerezd fokhagyma
800 g hámozott paradicsom(2 doboz konzerv)
3 ek. friss bazsalikom
1 tk.szárított provence-i fűszerkeverék
friss zöldfűszerágak-díszítéshez
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk lágy,rugalmas tésztává.
Ezután egy olajjal kikent edénybe tesszük a tésztagombócot,ezt fóliával lefedjük és hűtőbe tesszük.
Elkészítjük a tölteléket.
A darált csirkehúst,a májat,sonkát,szalámit ,összedolgozzuk a krémes ricottával,a parmezánnal,felvert tojással,petrezselyemmel,sóval,borssal.
Egy serpenyőben olajat felforrósítunk,ebben megpirítjuk az apróra vágott örös és fokhagymát,hozzáadjuk a paradicsomot,a bazsalikomot,sóval,borssal és a többi fűszerrel ízesítjük.
Felforraljuk és sűrűre főzzük a szószt.
A friss tésztát kinyújtjuk,tésztavágóval 10 cm széles csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkok közepére 1-1 tk. tölteléket teszünk.
A különálló tojássárgáját 3 ek. vízzel kikeverjük és ezzel körben megkenjük a tésztacsíkok szélét.
A tésztadarabkákat összehajtjuk és a benedvesített széleinél enyhén összenyomjuk.
Forrásban lévő vízbe tesszük a raviolikat és 10 percig főzzük.
A kifőtt raviolikat a melegen tartott szószba tesszük.
Tálaljuk.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Bolognai palacsintatekercs
Íme 2015 tíz legkedveltebb étele
Almás serpenyős csirkemáj
Paradicsom dzsem