Recept: Bolognai palacsintatekercs

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Bolognai palacsintatekercs

13 éve | [Törölt felhasználó] | 6 hozzászólás

Hozzávalók:

8 db palacsintához:

2,5 dl tej

2 db tojás

2 ek. olaj

150 g finomliszt

3 szál petrezselyemzöld

Továbbá:

1 fej vörös hagyma finomra vágva

1 gerezd fokhagyma zúzva

40 g bacon szalonna apró kockákra vágva

1 ek. olaj

1 ek. paradicsompüré

400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)

200 g paradicsomsűrítmény

1 csipet cukor

1/2 tk. oregánó

bors

50 g reszelt parmezán sajt

4 db paradicsom

15-20 szem fekete olívabogyó

1 szál friss bazsalikom

 

Elkészítése:

A palacsinta tésztához valókat a petrezselyem kivételével csomómentesre kikeverjük.

Fél órát állni hagyjuk.

A petrezselymet megmossuk,leszárítjuk,a kis leveleket lecsipkedjük.

Az olajat felforrósítjuk,megpirítjuk benne a szalonnát,bele forgatjuk a húst,élénk tűzön fehéredésig,morzsásra pirítjuk.

Rádobjuk a hagymákat,a paradicsompürét,a paradicsomsűrítményt,a cukrot,az oregánót,ízlés szerint borsozzuk,sózzuk.

25-30 percig lassú tűzön főzzük-sűrítjük.

Az első palacsinta tészta sütésénél 1/2 tk. olajjal egy közepes serpenyőt kikenünk,felforrósítjuk.

Beleöntünk 1 kis merőkanál palacsinta masszát,még a folyós tészta tetejére nyomkodunk 3-4 petrezselyem levelet.

Mindkét oldalát megsütjük(a petrezselymes oldalnak néhány másodperc kell!).

Lapos tálra fordítjuk,melegen tartjuk.

A 7 db palacsintával ugyanígy járunk el.

Petrezselymes oldalukkal lefelé sorra terítjük a palacsintákat,megkenjük 1-2 evőkanál húsraguval,megszórjuk parmezán sajttal,szorosan feltekerjük és egy tűzálló tálra sorakoztatjuk.

Tálalás előtt 200 fokos sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk.

Gerezdekre-karikákra vágott paradicsommal,olívabogyóval és bazsalikommal díszítve mihamarább tálaljuk.

További reszelt parmezán sajtot kínálhatunk hozzá.

network.hu

Címkék: bacon bazsalikom darálthús olasz olívabogyó palacsinta paradicsom parmezán szalonna

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm szépen a hozzászólásokat Cipriánnak és Magdinak.
Üdv:Edit.

Válasz

Kissné Magdi üzente 13 éve

Nagyon szép,gusztusos és bíztosan finom,megéri kipróbálni.
Köszönöm,üdv.:Magdi

Válasz

Bergendi Ciprián Ferenc üzente 13 éve

Ez nekem nagyon bejön !!! Feltétlen ki fogom próbálni, pl. ha bolognai spagettit csinálok, onnan veszek el hozzávalókat !

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Köszönöm Joli és József a hozzászólásaitokat.
Szép napot:Edit.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 13 éve

Nagyon jó a leírás, máris kedvet kaptam az elkészítéshez, igaz darált husi helyett szójagranulátummal és finom liszt helyett graham liszttel fogom megcsinálni,mivel van egy vega is a családtagok között, de szerintem így is jó lesz, ilyen fűszerezés mellett fel sem fog tűnni a különbség!! Kösz

Válasz

Toller József üzente 13 éve

Finom lehet!

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu