Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Hozzávalók:
8 db palacsintához:
2,5 dl tej
2 db tojás
só
2 ek. olaj
150 g finomliszt
3 szál petrezselyemzöld
Továbbá:
1 fej vörös hagyma finomra vágva
1 gerezd fokhagyma zúzva
40 g bacon szalonna apró kockákra vágva
1 ek. olaj
1 ek. paradicsompüré
400 g darált hús(sertés és marha vegyesen)
200 g paradicsomsűrítmény
1 csipet cukor
1/2 tk. oregánó
só
bors
50 g reszelt parmezán sajt
4 db paradicsom
15-20 szem fekete olívabogyó
1 szál friss bazsalikom
Elkészítése:
A palacsinta tésztához valókat a petrezselyem kivételével csomómentesre kikeverjük.
Fél órát állni hagyjuk.
A petrezselymet megmossuk,leszárítjuk,a kis leveleket lecsipkedjük.
Az olajat felforrósítjuk,megpirítjuk benne a szalonnát,bele forgatjuk a húst,élénk tűzön fehéredésig,morzsásra pirítjuk.
Rádobjuk a hagymákat,a paradicsompürét,a paradicsomsűrítményt,a cukrot,az oregánót,ízlés szerint borsozzuk,sózzuk.
25-30 percig lassú tűzön főzzük-sűrítjük.
Az első palacsinta tészta sütésénél 1/2 tk. olajjal egy közepes serpenyőt kikenünk,felforrósítjuk.
Beleöntünk 1 kis merőkanál palacsinta masszát,még a folyós tészta tetejére nyomkodunk 3-4 petrezselyem levelet.
Mindkét oldalát megsütjük(a petrezselymes oldalnak néhány másodperc kell!).
Lapos tálra fordítjuk,melegen tartjuk.
A 7 db palacsintával ugyanígy járunk el.
Petrezselymes oldalukkal lefelé sorra terítjük a palacsintákat,megkenjük 1-2 evőkanál húsraguval,megszórjuk parmezán sajttal,szorosan feltekerjük és egy tűzálló tálra sorakoztatjuk.
Tálalás előtt 200 fokos sütőben néhány perc alatt átforrósítjuk.
Gerezdekre-karikákra vágott paradicsommal,olívabogyóval és bazsalikommal díszítve mihamarább tálaljuk.
További reszelt parmezán sajtot kínálhatunk hozzá.
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Csirkés ravioli
Hogyan készítették a palacsintát a középkori Angliában?
Paradicsom dzsem
Gundel- palacsinta