Recept: Paradicsom dzsem

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Elkészítése: 1 kg érett, megmosott almaparadicsomot szűrőbe téve forrásban lévő vízbe mártjuk, és az újraforrástól számított fél percig benne hagyjuk, majd lecsöpögtetjük. Éles késsel meghámozzuk, és 6-8 gerezdre vágjuk. A csumáját kiszedjük. A paradicsomhúst lábosba tesszük, rászórunk 50 dkg kristálycukrot, 1 citrom reszelt héját, 1 rúd apróra tört vaníliát. Az egészet összekeverjük, és lefedve 90-120 percig állni hagyjuk. Addig a cukor elolvad, és a paradicsom, levet enged.

Ekkor belecsavarunk 1 citrom levét, majd kis lángon, folyton keverve sűrűre főzzük. Végül kiforrázott, tiszta üvegekbe töltjük. Mindegyik üveg tetejére 1-2 ek. rumot öntünk, és azonnal lekötjük.

Forrás:Nőinetcafe.hu

Címkék: befőzés dzsem paradicsom recept

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Bakos Irén üzente 8 éve

Sziasztok! Érdekesnek találom a receptet. Éppen van paradicsom itthon, amivel nem tudok mit kezdeni, de nem tudom mihez lehet ezt fogyasztani.
Aki készített már paradicsom dzsemet, kérem a véleményeket.
Előre is köszönöm. Ircsi

Válasz

Pásztor Istvánné üzente 8 éve

A szegfűszeget és a fahéjat azt üvegbe mérése előtt kivesszük és eldobjuk.

Válasz

Pásztor Istvánné üzente 8 éve

Ezt Én is ki próbálom !!!
Már zöld pariból csináltam dzsemet az nagyon finom lett.
Össze darabolod a zöld parit 1kg-hoz 50 dk cukor és állnihagyjuk kb 1-2 órát.
Utána felfőzzük, majd leturmixoljuk, majd 1cs. van cukor, 2-3 db szegfűszeg, 1-2 db fahéj társaságában feltesszük főzniés a vége felé egy citrom reszelt héjját és levét tegyük bele. Ezzel már csak 3-4perc a főzési idő, utána mehet az üvegekbe, fejre fordítani, majd száraz duntsztba tenni legalább 2-napig !! Mehet a kamrába, vagy a vajas kenyérre, pirítósra, palacsintába.
Jó étvágyat hozzá !!

Válasz

Apu Béla üzente 8 éve

Édes-savanya?? - Unclebens Magyarul?? Mi lenne ez?? Aztán,, ez hogy néz ki?? ,ill. mivel kell enni!?!? Lehet butus vagyok,,, de akkor-sem értem!!!! kösz a választ!! (bárkitől))

Válasz

Horváth Istvánné Jutka üzente 8 éve

Nagyon örülök a receptnek, jövő héten ki is próbálom! Köszönöm

Válasz

Vincze Sándorné Klári üzente 8 éve

Sziasztok! Ez egy érdekes recept ,ilyet még nem hallottam . Lehet ,hogy jó is .Üdv mindekinek Klári.

Válasz

[Törölt felhasználó] üzente 8 éve

Köszönöm a receptet,nagyon tetszik.
Már csak jövő évben lesz esedékes,mivel a paradicsom már nincs nálunk.Edit.

Válasz

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu