Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Stahl gyors édességes könyvében olvastam ezt a receptet.
Hozzávalók (egy fél focilabda méretű – na, jó, ez túlzás – de egy jó
nagy félgömbhöz):
20 dkg étcsoki (minél jobb minőségű, annál jobb, de minimum 70%-os)
10 dkg vaj,
10 dkg cukor,
3 db tojás,
3,5 dl tejszín,
1 zacskó zselatin fix (Ebből evőkanálnyi kell),
0,5 kg málna,
rum
A málnákat meglocsolom egy kis rummal és úgy hagyom, hadd fürdőzzenek és szívják magukba az aromákat.
Gőz fölött összeolvasztom a csokit meg a vaj felét. Belekeverem a zselatin fixet. Mostantól három másik tálkára lesz szükség. Az egyikben keményre verjük a tojásfehérjéket. A másikban a tejszínt. A harmadikban a vaj másik felét habosra verjük a tojássárgával meg a cukorral. Belekeverjük a csokis masszát, majd fakanállal óvatosan beleforgatjuk a tejszínhabot meg a tojáshabot. A végén mehet bele a rumos málna.
Fóliával kibélelt tálba öntjük és mehet be a hűtőbe. Itt is él az 1 éjszaka szabály, de 4-5 óra a feltekert teljesítményű hűtőben is megteszi. Ha nagyon lelkesek vagyunk adhatunk mellé tejszínhabot, málnapürét, vagy a friss málnaszemeket. Az utóbbi kellékek azonban nem feltételei a sikernek!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!