Recept: Vegán körtés – diós finomság

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Egy kedves barátunk, Jakab Ibolya (tőle már olvashattatok cikkeket.) a körte és dió fesztivál sütemény versenyén vett részt. Diós édességgel indult, melyet kreatívan megformázott körteformára, és igazi levéllel díszítette.

 

Nézzük a hozzávalókat, és hogy sikerült-e megnyernie a versenyt?

 

Hozzávalók:

 

20 dkg körte

20 dkg zabpehely

15 dkg dió (beáztatva)

2 ek. méz

1 citrom leve

2 ek. fahéj

 

Ebből gyúrjuk össze a ”tésztánkat”, és megformázzuk körte formára. Könnyebb, ha először gombócot formázunk, és tetejét kicsit megnyújtjuk, ez lesz a felső része, majd ujjunkkal kicsit megnyomkodjuk, eligazítjuk körtévé.

 

Valóban nagyon finom lett! Mi is kaptunk egy kis kóstolót! Köszönjük szépen!

 

És hogy sikerült-e megnyernie a versenyt? Igen!

 

Kérem szépen, egy nyers finomság vitte a prímet, a többi sütemény mellett!

 

Vajon téged is megnyer a körtés – diós finomság?

 

Próbáld ki, és bűvöld el a családodat!

 

Ibolya korábbi cikkei:

 

Tisztító magocskák (lenmag, és útifűmag)

 

Diótejföllel töltött uborka kosár

 

Túró rudi

 

Hogyan készíts még több egészséges, gyógyító, energiát adó receptet?

 

Látogass el a weboldalamra,blogomra és segítek Neked!

 

network.hu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ha tetszik, oszd meg másokkal is Facebookon!

 

Oszd meg a Facebookon

Címkék: körte is dió fesztivál körtés diós finomság szaffina fuszerkonyhaja sütemény vegán sütemény vegán édesség élő finomságok

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

pintér etelka üzente 13 éve

Jól néz ki és elképzeltem az ízét is,szerintem más gyümölccsel is ki lehet próbálni és annak a gyümölcsnek az alakját megformázni
Még annyit tennék hozzá megjegyzésként,hogy akinek a gyomra nem bírja így a zabpelyhet ,kevés vízben sűrűre is lehet főzni és úgy elkészíteni.Ezt a módszert egy vegetáriánus főzőtanfolyamon tanították.

Válasz

Nagy Szaffina üzente 13 éve

Nagyon szívesen. Kedves Magdi.

Válasz

Kissné Magdi üzente 13 éve

Gratulálok és köszönöm a receptet, kifogom próbálni.
A Varázstea receptje a legjobbkor jutott hozzám,köszönöm.

Válasz

Mihalik Béláné Zsuzsi üzente 13 éve

Gratulálok - és köszönöm a receptet, nagyon megnyerő - és ízletes süti!
Még nem készítettem el, de a hozzávalók alapján biztosan finom!

Válasz

Nagy Szaffina üzente 13 éve

Kedves László és Attila!

A diót azért kell beáztatni, hogy az enzim gátlók kioldódjanak. Ez minden magra érvényes! Ezzel elkerülhetjük a kellemetlen puffadás, égő érzést a gyomorban, és megkíméljük a szervezetünket a felesleges munkától, amit az enzim gátlók okoznának. Majd miután megszáradt ledaráljuk.

A massza nem lesz túl lágy vagy túl sűrű, ha a fenti arányokat tartjuk. A körtét lereszelve annak leve ad elég „szaftot”, plusz a méz, amitől összeáll. Ha mégis túl sűrű, akkor körtével vagy vízzel lágyítható, de nem lesz rá szükség. Ha mégis túl lágy, akkor darált dió, vagy plusz zabpehely.

Az elején ragacsos massza pár óra pihentetés – hűtőben – után tökéletesen formálható vizes kézzel.

A körtét meghámozva és apró lyukú reszelőn (vagy mint a diódaráló reszelője) reszeltem le.

Darált dióba van beleforgatva. Ha nem tapad, vizes, kézzel simítsuk át a sütinket és tapadni fog. Amibe beleforgatom, az a, hozzávaló dión kívül kb. 5 ek darált dió.

Üdvözlettel: Jakab Ibolya

Válasz

Bonczos László üzente 13 éve

Az előzőhöz:
Továbbá a körte milyen állagban kerül a masszához ((apróra, durvára vágva, reszelve stb.)???
A kép alapján bele van forgatva valamibe, de ez sincs leírva! Lehet ez dió és zabpehely keverék??? De akkor milyen arányban kerülnek a masszába és a beforgatandó törmelékbe???

Válasz

Dányi Attila üzente 13 éve

Még Jó, hogy van a recepthez kép!?
Ugyanis nincs le írva, hogy a diót lekel darálni, és mibe kell beáztatni, le kel-e
csurgatni vagy szűrni és mennyi ideig ástatom???
Ha netán túl lágy a massza és nem áll meg mivel kell sűríteni, vagy ha túl sűrű mivel lágyítom???

Válasz

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu