Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Joghurtos pogácsa.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 1 pohár joghurt, 1 pohár tejföl, 1 csomag élesztő, 3 egész tojás, 3 tojás sárgája a megkenéshez, 1 mokkáskanál só, 1 főtt burgonya, 1 dl tej, 20 dkg sajt a tetejére.
A hozzávalókat összegyúrjuk az előre felmelegített tejben felfuttatott élesztővel. Kelni hagyjuk 30 percet és kinyújtjuk.
Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és tojássárgájával megkenjük, végül sajttal megszórjuk. Forró sütőben sütjük.
Kapros-túrós lepény
Hozzávalók:
# A tésztához:
# 25 dkg liszt
# 1 tojás sárgája
# 1,5 dl tej
# 1 dkg élesztő
# 3 dkg zsiradék
# 3 dkg cukor
# csipetnyi só
# A töltelékhez:
# 50 dkg túró
# 1 csokor friss vagy fagyasztott kapor
# 1 csomag vaníliás cukor
# 1 citrom reszelt héja
# 10 dkg cukor
# 3 tojás
Elkészítés: A tésztához valókból a szokásos módon kelttésztát gyúrunk, 1 órát langyos helyen kelesztjük. (Ha van kenyérsütő gépünk, azzal dagasztatjuk és kelesztjük.) Ha megkelt, közepes méretű kivajazott tepsibe tesszük, szétnyújtjuk a tésztát, hogy a szélekig érjen. 175 fokra lesz. Míg sül a tészta, elkészítjük a túrókeveréket: a kaprot apróra vágjuk, elkeverjük a túróval, cukorral és a tojások sárgájával. A fehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a túróba. Ha rózsaszínű a tésztánk, kivesszük a sütőből, gyorsan rákenjük a túrós keveréket. Visszatesszük a sütőbe kb. 15 percre, amíg a túró elkezd színesedni.
Megjegyzés:
Mi nagyon szeretjük. Gulyás- vagy bableves mellé második fogásnak tökéletesen elegendő. Készíthető a kétszeres mennyiség is egy nagy tepsiben sütve
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
Deliné Mátyus Krisztina írta 1 hónapja a(z) Püspökkenyér képhez:
Szia! Még csak most bukkantam erre a receptre....
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kommentáld!