Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
3 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A hidegebb hónapok közeledtével, mindenki azon tüsténkedik, hogy szervezetét felkészítse, hogy az ellenállóbb legyen a betegségekkel szemben. A vitaminok és különböző táplálékkiegészítők hasznosak, de ahogy a legtöbb csomagoláson is feltüntetik: nem pótolják a megfelelő étkezést. Ez azért fontos, mert étkezésünk során rengeteg tápanyagot és vitamint juttathatunk a szervezetünkbe, ami fontos testünk és immunrendszerünk számára. Éppen ezért, hogy az őszi, téli időszakban is vitamindús legyen a táplálkozásunk, különböző vidékekről és országokból mutatunk házi recepteket. Ezek az ételek nem csak egészségesek, de egy megbetegedés esetén hozzájárulnak a gyors gyógyulásunkhoz is.
Hazánkban a legelterjedtebb orvosságnak a levesek számítanak. Gondoljunk csak bele, hogy a megfázós időszakokban a legtöbb háztartásban előkerülnek a húsleves receptek: van, aki a nagymama receptjére esküszik van, akinek az édesanyja levese a befutó.
Azt viszont kevesen tudják, hogy a húslevesen túl is vannak olyan levesek, melyek jótékony hatással vannak a szervezetünkre. A magyaroknak három ’arany levese’ is van, ami minden esetben gyógyít, amellett, hogy rendkívül ízletesek is:
Kárpátalján a mézes vaj a tuti recept. Sokan a mézes-vajas tejre úgy hivatkoznak, hogy ez az, ami az inmunrendszerüket erősíti. A köhögést csillapítja, a légcsövet gyógyítja, az orrfolyást elmulasztja. Egy kicsit azonban könnyített az elfogyasztásán, hiszen kakaó formájában kapták, amiben a vaj elolvad, a méz édesített. Azonban a végén egy nyers tojást is elkevert benne.
Erdélyben csak keményen: pálinka és fokhagyma a csodaszer. Az ajánlás szerint reggel 2 cl és este 2 cl házi pálinka, akár éhgyomorra is. Ezt még 1-1 gerezd fokhagymával szokták kísérni, hogy biztos nagy segítség legyen. Mindenesetre ez a módszer egy hét alatt kiűzi az emberből még a gonoszt is, olyan ereje van!
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Ez az 5 apró konyhai trükk megkönnyítheti a dolgos hétköznapokat
9 apró ötlet, hogy kevesebb szemetet termeljünk a konyhában
10 ALAPTRÜKK, HOGY OLCSÓN ÉS GYORSAN TISZTA LEGYEN A KONYHA
Konyhaművészet Mátyás udvarában