Recept: Ez az 5 apró konyhai trükk megkönnyítheti a dolgos hétköznapokat

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Mindnyájan törekszünk arra, hogy praktikus háztartást vezessünk. Szeretnénk elkerülni a mumus feladatokat, és az sem mindegy, mennyi alapanyagunk, még fogyasztható élelmiszerünk vész kárba. Jó lenne gyorsan végezni a sütéssel, főzéssel, közben pedig finomakat alkotni. Ez az 5 egyszerű trükk is segíthet, érdemes kipróbálni valamennyit. 

 

Tojáshámozás

Ha a keményre főtt tojások megpucolását komoly macerának érezzük, vessük be az alábbi trükköt. Egy üres befőttes üveget töltsünk meg félig vízzel, majd helyezzük bele a tojás(oka)t. Zárjuk le az üveget, majd rázzuk össze pár másodperc alatt. Ezután vegyük ki a tojásokat: a héjuk könnyedén eltávolítható lesz. 

Fokhagymapucolás 

Szintén egy befőttes üvegre lesz szükségünk. Helyezzük bele az egész fej fokhagymát, csavarjuk rá az üvegre a tetejét, majd rázzuk pár másodpercig. Ezalatt a gerezdek elkezdenek szétválni egymástól, illetve a héj is kezd lejönni. Vegyük ki a fokhagymát, szabadítsuk meg a könnyen eltávolítható héjdaraboktól, majd tegyük vissza, és rázzuk további 20-30 másodpercig. A maradék héjnak is búcsút inthetünk. 

Krumplihámozás 

Pontosan tudjuk, hogy nem nagy élvezet főtt krumplit pucolni. Főleg, ha nagyobb mennyiségről van szó. A megoldás egyszerű: a nyers, megmosott burgonya héját éles késsel, spirál alakban metsszük be, majd így főzzük meg. Ezután könnyedén eltávolítható lesz a héj. 

 

Citromlé 

Ha csak pár csepp citromlére van szükségünk, és nem szeretnénk a citromunkat félbevágni, járjunk el a következő módon. Szúrjunk bele a citrom egyik végébe egy fogpiszkálót. Ezután tegyük a pultra, tenyerünkkel nehezedjünk a gyümölcsre, és görgessünk párat rajta. Húzzuk ki a fogpiszkálót, majd tartsuk a citromot egy pohár fölé. Óvatosan nyomjuk meg, ki fogunk tudni nyerni belőle némi citromlevet. Az egész gyümölcs pedig mehet vissza a hűtőbe. Ezzel a módszerrel tovább eltartó lesz.

Kemény péksütik 

Ha a bagettünk, kiflink vagy zsemlénk kissé már szikkadt, nem kell rögtön zsemlemorzsát készítenünk belőle, a kívül ropogós, belül pedig puha állag még visszanyerhető. Vizezzük be úgy, hogy mindenhol benedvesedjen a héj, majd toljuk 180 °C-ra előmelegített sütőbe 3 percre. Ezután fordítsuk meg a péksüteményeket, és süssük így is további 3 percig. Ellenőrizzük le az állagot, ha a héj keménynek tűnik, el is készültünk. Ha nem, a fenti módon süssük tovább még egy kicsit. 

Forrás:https://izeselet.hu

Címkék: konyha trükk

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu