Recept: 10 apró trükk, hogy tökéletesre fejleszd az érzékszerveid a konyhában

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2095 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 258 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 541 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2095 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 258 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 541 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2095 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 258 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 541 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8051 fő
  • Képek - 2095 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 258 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 541 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

network.hu

 Ne dőlj be a receptekben megadott sütési paramétereknek, döntsd el te mikor van kész a sütőben a pite! Íme néhány "érzékletes jó tanács", amelyek segítenek neked.

 

Egy receptbe nem lehet minden egyes tanácsot leírni, amely megkönnyíti a főzés vagy a sütés menetét az étel elkészítője számára. Van pár olyan készség, amit neked kell elsajátítanod és fejlesztened ahhoz, hogy mindig tökéletes legyen az általad elkészített fogás.

 

Használd az összes érzékszerved a konyhában!
  • Ismerd meg a serpenyőből hallható megfelelő sütés hangját: az egyenletes sistergést. Ha pattogás vagy egyenletlen ritmusú hang hallható, akkor túl magas a hőfok.
  • Gyakorold, hogyan tudsz ¼ teáskanál sót felcsippenteni, ha ennyit ír a recept – tudd és érezd a pontos mennyiséget, tehát boldogulj kanál nélkül is!
  • Figyeld meg a folyadékok főzés hangjait: máshogy hangzik a párolás, a főzés és a forralás.
  • Válassz egy helyet a konyhapolcodon és a hűtődben a leggyakrabban használatos élelmiszereknek, fűszereknek, mint a liszt, olaj, só, bors, paprika vagy vaj, mustár, citrom, hogy ne kelljen keresgélni, egyből megtaláld őket.
  • Szentelj egy délutánt arra, hogy megtanuld, milyen a jó kenyér- és sütitészta. Kísérletezz, és ujjaidba beég az információ, érezni fogják a tökéletes állagot.
  • Hallgass a sütidre: az a süti, amelyik még sül, apró buborékos hangokat hallat, míg a már készre sült csendes lesz.
  • Használd a hal készültségi fokának megállapítására egyik kisebb éles késed pengéjét. Szúrd bele a húsba, és óvatosan érintsd az ajkadhoz. Ha kellemesen meleg, mint egy forró zuhany, akkor jó, ha csak simán meleg vagy égetően forró, akkor nem jó.
  • Érintsd meg a keksz vagy aprósüti tetejét, hogy eldönthesd, elkészült-e: roppanósnak, nem puhának kell lennie.
    • A fokhagyma könnyen odaég, ezért használd a szaglásod és a látásod, amikor pirítod a fokhagymát, ne hagyatkozz feltétlenül a receptben leírt sütési időre. Akkor lesz tökéletes, ha aranybarna és illatos, nem sötétbarna és rossz szagú, és ezt nem a serpenyőben eltöltött idő határozza meg, akár tíz másodperc, akár két perc.
    • Keverd a salátát a saját kezeddel, hogy érezd, az öntet átjárja mindenhol. Mielőtt bekevernéd a salátát, kézzel tapintsd át a zöld leveleket - amelyik nem elég roppanós, friss, azt szelektáld ki. Amelyek csak elájultak a piaci melegben, tedd nedves konyhai papírtörlőbe regenerálódni a hűtőbe, a menthetetlenek a kukába menjenek. 
    • Forrás:http://www.nosalty.hu

Címkék: konyha trükk

 

Kommentáld!

Ez egy válasz üzenetére.

mégsem

Hozzászólások

Ez történt a közösségben:

Vass Lászlóné 4 órája új képet töltött fel:

Csirkemajjal_toltott_tortilla_2049604_5758_s

Vass Lászlóné 4 órája új képet töltött fel:

Tortilla_csirkemajjal_2049603_3871_s

Kőszeghy Anna írta 1 hete a(z) Mandula képhez:

Mandula_2048616_8484_s

Nagyon jól néz ki! Töltött? A receptet is megkaphatjuk,...

Újhelyi Hédi 1 hete új képet töltött fel:

Mandula_2048616_8484_s

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Grillcsirke_koritve_2047530_5443_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu