Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

network.hu

Így tisztítsd a mikrót!
Ne csak az ételek melegítésénél használd ki a mikrohullámú sütő előnyeit! Íme egy ötlet, amivel a takarítást is megkönnyítheted.
Mielőtt nekikezdenél suvickolásának, nedvesíts be egy szivacsot, majd tedd be a mikróba melegedni egy percre (ezután óvatosan vedd ki, nagyon forró lesz!). Így sokkal könnyebben lejön majd minden odatapadt kosz.

Ez a módszer arra is tökéletes, ha fertőtleníteni akarsz egy szivacsot. Ehhez ecetbe és vízbe kell beáztatnod, mielőtt megmikróznád.

Tovább 

network.hu

 Csodákra legtöbbünk – valljuk be – valószínűleg nem képes, valamennyi szemét sajnos fog termelődni a konyhánkban. Ám ha odafigyelünk, és hajlandóak vagyunk apró változtatásokra a környezetünkért, máris minimalizálhatjuk a hulladékok mennyiségét. 

 

Mindig legyen nálunk saját szatyor! 

Akár célzottan indulunk bevásárolni, akár csak kimozdulunk otthonról, bevásárló szatyor mindig legyen nálunk! Így elkerülhetjük a felesleges plusz szatyor vagy szatyrok megvételét.

Tovább 

 

network.hu

Bár a legenda nem szól igazat, és a forralt bornak valójában marad alkoholtartalma, egy-egy adagból azért talán nem lehet gond, főleg ha sokféle, egészséges fűszer is kerül mellé. Ezt a forró téli italt a rómaiak finnyásságának köszönhetjük, akik szívesen megitták a bort, de azért volt egy szint, ami után már a fűszeres, gyümölcsös változat kellett ahhoz, hogy lecsússzon.

Ahogy a borral főzés esetében, a forralt borra is érvényes, hogy olyan fajtából készítsd, amit azért fűszerek nélkül is meginnál.

Tovább 

Ismerd meg ta Debreceni Gasztronómiát!

https://deko.blog.hu/

network.hu

 Bevásárláskor is vannak olyan illemszabályok, amelyeket a vásárlók általában betartanak. Vagy mégsem? Összegyűjtöttük azokat, amelyekre néhányan szeretnek fittyet hányni!

 

1. Figyelmen kívül hagyod a köszönést

A köszönés az egyik legalapvetőbb illemszabály, amit a boltokban is illik fogadni. Jólneveltség kérdése üdvözölni az eladót, amit sajnos egyre többen elfelejtenek. A bolti dolgozó is ember, ne nézd őt levegőnek! Viszonozd a köszönését! 

Tudjuk, néha előfordul az is, hogy az eladó nem köszön a vásárlónak.

Tovább 

network.hu

1. Nagyobb sütés-főzések idején a gáztűzhelyet védjük alufóliával, így megkímélhetjük magunkat a tűzhely súrolásától.

2. Ha valamilyen étel megfogja az edényt, áztassuk be citromos vízbe pár órára, szépen leoldja az elszíneződést.

3. A megfeketedett kés visszanyeri eredeti fényét, ha átdörzsöljük egy szelet krumplival.

4. Tegyünk egy kevés lisztet egy puha rongyra, és azzal fényesítsük a krómtárgyakat.

5. A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat.

Tovább 

network.hu

 Az ősz a raktározás ideje, fontos, hogy ilyenkor felkészítsük szervezetünket a hidegre, és bővítsük vitamintartalékainkat. Az alábbiakban Wossala Rozina séf, a sárvári Spirit Hotel gasztrokalandok sorozatának egyik háziasszonya ad néhány őszi étkezési tanácsot, valamint mutat egy izgalmas receptet, amivel elkápráztathatod vendégeidet egy családi vagy baráti összejövetel alkalmával.

 

Nassolnál? Csak egészségesen!

Amikor egy esős napon bekuckózol a kanapéba, hajlamos vagy édességet vagy chipset majszolni?

Tovább 

network.hu

 Elgondolkoztatok már azon, hogy a kedvenc üdítőtök íze mindig ugyanolyan-e? Sokan úgy gondolják, hogy műanyag palackból, fémdobozból és hagyományos üvegből fogyasztva más-más ízű az italuk. Mint kiderült, ezúttal semmiféle érzéki csalódásról sincs szó, sőt nem csupán igaz az állítás, hanem még tudományos magyarázat is van rá. 

 

A gyártók elmondása szerint termékeik receptúrája nem különbözik attól függően, hogy mibe csomagolják az italokat, ám maga a csomagolóanyag megváltoztathatja az ital ízét.

Tovább 

network.hu

 Érett és ízletes gyümölcsöket és zöldségeket találni nem is olyan egyszerű dolog. Most Maria Troitskaia, aki cukrászként dolgozik, megosztja veled tapasztalatait, és segít, hogyan válaszd ki a megfelelőket, mikor az üzletben keresgélsz. Megtudhatod, mire figyelj, hogy a legjobbat vihesd haza a konyhádba.

 

1. Paradicsom

Sokan azt hiszik, hogy a szárral együtt kapható paradicsom frissebb, ezért ezt választják. Valójában azonban ennek semmi köze a frissességhez, sokkal inkább az éretlenséget mutatja.

Tovább 

network.hu

 Pecsenye, hurka, kolbász, káposzta, kása, kalács és rétes – a véget nem érő, hosszú menüsorhoz. Így néztek ki a paraszti lakodalmi asztalok a 18.-19. században.

 

A 1700-as és még az 1800-as években is gyakori volt a hosszú, több napon keresztül tartó lakodalom, de a szerényebbnek számító egynapos menyegzőkön sem kellet nélkülöznie a vendégségnek.

Énekes felkonferálás az ételek előtt

Egy 1793 utáni vőfélykönyv alapján betekintést nyerhetünk a 18.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu