Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8058 fő
  • Képek - 2047 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 282 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 707 db

Üdvözlettel,
Keczánné Macskó Piroska
Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

network.hu

Előre szólunk, hogy ezt a listát nem kell túl komolyan venni, viszont érdemes átböngészni, sok érdekességet rejt. A Pinterest évről évre készít összeállításokat az oldalon megjelenő legnépszerűbb trendekről, 2019-ben a felhasználók az alábbiakat szeretnék mindenképpen kipróbálni vagy rendszeresíteni a táplálkozásukban.

 

Gombák

A gombás receptekre 64%-kal többen kerestek rá 2018-ban, mint az előző évben. A Pinterest szerint a gomba egészen érdekes ételekben, meglepő párosításokban is meg fog jelenni, például fagylaltban és kávéban.

Tovább 

network.hu

A karácsonyi ünnepkör a gyógynövények használatával kapcsolatban is rengeteg rítust és szokást tart számon. A dió és a fenyő talán a legsokoldalúbb gyógyhatású növényünk, de a legősibb, legtöbb mágikus hatással egész biztosan a fehér fagyöngy bír. Nézzük, milyen legendák és milyen népgyógyászati receptek kapcsolódnak hozzájuk!Fokhagyma, alma, dió: erő, egység, egészség


Magyar hagyomány, hogy karácsonykor a családfő az almát annyi gerezdre vágta, ahányan az asztal körül ültek azért, hogy olyan kerek és összetartó legyen a család, amilyen kerek az alma. A palócoknál a karácsonyi lakoma előtt az erőt szimbolizáló fokhagymát, az összetartozás jelképének számító almát, és a jó egészség letéteményesének tartott diót fogyasztott a család. A dió a kereszténységnek is fontos szimbóluma, ősi Krisztus-jelkép: „Amint a dióbél a héjában, úgy rejtőzködött a Megváltó anyja méhében”.  A karácsonyi dióevés szinte az egész magyar nyelvterületen ismert: az egészséges dió egészséget, a rossz dió betegséget jósolt.

Tovább 

 

network.hu

Még 5 hét karácsonyig… Ha már ti is hangolódnátok az ünnepekre, kezdjétek el ezzel a cikkünkkel! A finom, fűszeresen illatos mézeskalács emberke, azaz a gingerbread man sztorijára voltunk kíváncsiak, utánanéztünk, hogy vajon honnan ered.

Sok más recepthez hasonlóan a gingerbread eredete is a múlt homályába vész. Magát a gyömbért először Kínában termesztették, majd onnan került át Európába a selyemúton keresztül. A fűszeres édesség receptje valószínűleg a 11.

Tovább 

network.hu

 Azt hinné az ember, hogy a teljesítmény növelésére és az álmosság elűzésére szolgáló energiaitalok manapság jöttek divatba, pedig a történészek szerint ez egyáltalán nem így van. Már az ókorban is szívesen kortyolgattak erőt adó italokat.

 

A római katonák messze földön híresek voltak erejükről, aminek köszönhetően a birodalom csakhamar hatalmassá duzzadt. Mivel egy szomjas hadsereg nem elég a győzelemhez, a rómaiak körében hamar elterjedt egy ecetes alapú ital, a posca.

Tovább 

network.hu

 2018. szeptember 8-9-én a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.) a környezettudatos szemléletű családi rendezvényen többek között szó lesz a vegán életmódról – orvosi szemmel is -, a sport és vegán étkezés összefüggéseiről, a gyermekek egészséges táplásáról, a gluténmentes étrendről és a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is. 

 

A két nap alatt a tudományos hitelességű előadások mellett lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, de lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és tánc-programok is.

Tovább 

network.hu

 Tízből nyolcan legalább heti rendszerességgel söröznek a Belvárosi Sörfesztivál szervezőinek felmérése szerint A legszívesebben Palvin Barbival vagy Nagy Feróval ülnénk le egy sör mellé. Megdőlt a férfias ital sztereotípia: tízből kilenc férfi kifejezetten szexinek találja, ha egy nő sört iszik, és a randik kísérőitalának is előszeretettel választjuk a folyékony kenyeret. 

 

Igazi sörkedvelő nemzet vagyunk: a Belvárosi Sörfesztivált szervezők felmérése szerint a megkérdezettek majd 80 százaléka legalább heti rendszerességgel oltja a szomját sörrel, tízből hatan akár hetente többször is.

Tovább 

network.hu

A hazai üdítőital-gyártók – a magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként – cukorcsökkentési vállalásokat tettek. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség ma bejelentett önkéntes vállalása szerint az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020. év végéig 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél.

A magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként önkéntes cukorcsökkentési vállalásokat jelentett be a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség.

Tovább 

network.hu

 A recept: végy 300 tojást, 15-15 kg lisztet, vajat és cukrot és 50 kiló cukormázat, és ha van 250 órád, már kész is a gigantikus királyi esküvői torta.

 

A Brownhillsben lakó amatőr cukrász, Lara Mason alkotása példátlan, de nem lesz a május 19-i esküvő hivatalos kelléke. A novemberi, birminghami Nemzetközi Tortakiállítás szenzációjának szánják. A BBC jóvoltából azonban már most megcsodálhatjuk, hogyan készült.

 

Forrás:http://hvg.hu/elet

network.hu

 A világ valaha elkészült legdrágább süteménye 75 millió dollárba, vagyis közel 19 milliárd forintba került. A receptben a hagyományos cukor és tojás mellett olyan alapanyagok is szerepelnek, mint a gyémánt. Nem ez az egyetlen millió dolláros torta a világon, az alábbiakban bemutatjuk minden idők öt legdrágább süteményét.

 

5. (20 millió dollár)


2006-ban Beverley Hills luxus esküvői kiállítására készült el a 20 millió dolláros sütemény, ami a világ ötödik legdrágább süteménye.

Tovább 

network.hu

Sokan gondolják, hogy a piskóta sütés a világ legnehezebb dolga, pedig ha betartunk néhány szabályt, nagyon szép piskótát tudunk sütni. Ismerd meg te is a piskóta sütés titkát, és a piskóta alapreceptet!

A piskóta sütés titka a friss tojás, a jó minőségű liszt, és a türelem! A lisztet érdemes átszitálni, mert így levegőt juttatunk a tésztába, és fontos, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verjük fel. A piskóta sütése közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert akkor a piskóta összeseik!

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu