Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Így tisztítsd a mikrót!
Ez a módszer arra is tökéletes, ha fertőtleníteni akarsz egy szivacsot. Ehhez ecetbe és vízbe kell beáztatnod, mielőtt megmikróznád.
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Csodákra legtöbbünk – valljuk be – valószínűleg nem képes, valamennyi szemét sajnos fog termelődni a konyhánkban. Ám ha odafigyelünk, és hajlandóak vagyunk apró változtatásokra a környezetünkért, máris minimalizálhatjuk a hulladékok mennyiségét.
Mindig legyen nálunk saját szatyor!
Akár célzottan indulunk bevásárolni, akár csak kimozdulunk otthonról, bevásárló szatyor mindig legyen nálunk! Így elkerülhetjük a felesleges plusz szatyor vagy szatyrok megvételét.
|
|
4 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Ahogy a borral főzés esetében, a forralt borra is érvényes, hogy olyan fajtából készítsd, amit azért fűszerek nélkül is meginnál.
4 éve | Czudor Viktor | 0 hozzászólás
Ismerd meg ta Debreceni Gasztronómiát!
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Bevásárláskor is vannak olyan illemszabályok, amelyeket a vásárlók általában betartanak. Vagy mégsem? Összegyűjtöttük azokat, amelyekre néhányan szeretnek fittyet hányni!
1. Figyelmen kívül hagyod a köszönést
A köszönés az egyik legalapvetőbb illemszabály, amit a boltokban is illik fogadni. Jólneveltség kérdése üdvözölni az eladót, amit sajnos egyre többen elfelejtenek. A bolti dolgozó is ember, ne nézd őt levegőnek! Viszonozd a köszönését!
Tudjuk, néha előfordul az is, hogy az eladó nem köszön a vásárlónak.
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
1. Nagyobb sütés-főzések idején a gáztűzhelyet védjük alufóliával, így megkímélhetjük magunkat a tűzhely súrolásától.
2. Ha valamilyen étel megfogja az edényt, áztassuk be citromos vízbe pár órára, szépen leoldja az elszíneződést.
3. A megfeketedett kés visszanyeri eredeti fényét, ha átdörzsöljük egy szelet krumplival.
4. Tegyünk egy kevés lisztet egy puha rongyra, és azzal fényesítsük a krómtárgyakat.
5. A tűzhely főzőlapjáról ecettel vagy citromlével lehet eltávolítani a zsírfoltokat.
Az ősz a raktározás ideje, fontos, hogy ilyenkor felkészítsük szervezetünket a hidegre, és bővítsük vitamintartalékainkat. Az alábbiakban Wossala Rozina séf, a sárvári Spirit Hotel gasztrokalandok sorozatának egyik háziasszonya ad néhány őszi étkezési tanácsot, valamint mutat egy izgalmas receptet, amivel elkápráztathatod vendégeidet egy családi vagy baráti összejövetel alkalmával.
Nassolnál? Csak egészségesen!
Amikor egy esős napon bekuckózol a kanapéba, hajlamos vagy édességet vagy chipset majszolni?
Elgondolkoztatok már azon, hogy a kedvenc üdítőtök íze mindig ugyanolyan-e? Sokan úgy gondolják, hogy műanyag palackból, fémdobozból és hagyományos üvegből fogyasztva más-más ízű az italuk. Mint kiderült, ezúttal semmiféle érzéki csalódásról sincs szó, sőt nem csupán igaz az állítás, hanem még tudományos magyarázat is van rá.
A gyártók elmondása szerint termékeik receptúrája nem különbözik attól függően, hogy mibe csomagolják az italokat, ám maga a csomagolóanyag megváltoztathatja az ital ízét.
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Érett és ízletes gyümölcsöket és zöldségeket találni nem is olyan egyszerű dolog. Most Maria Troitskaia, aki cukrászként dolgozik, megosztja veled tapasztalatait, és segít, hogyan válaszd ki a megfelelőket, mikor az üzletben keresgélsz. Megtudhatod, mire figyelj, hogy a legjobbat vihesd haza a konyhádba.
1. Paradicsom
Sokan azt hiszik, hogy a szárral együtt kapható paradicsom frissebb, ezért ezt választják. Valójában azonban ennek semmi köze a frissességhez, sokkal inkább az éretlenséget mutatja.
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Pecsenye, hurka, kolbász, káposzta, kása, kalács és rétes – a véget nem érő, hosszú menüsorhoz. Így néztek ki a paraszti lakodalmi asztalok a 18.-19. században.
A 1700-as és még az 1800-as években is gyakori volt a hosszú, több napon keresztül tartó lakodalom, de a szerényebbnek számító egynapos menyegzőkön sem kellet nélkülöznie a vendégségnek.
Énekes felkonferálás az ételek előttEgy 1793 utáni vőfélykönyv alapján betekintést nyerhetünk a 18.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu