Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Már az ősember is evett tojást, azóta is - aki nem érzékeny rá - szivesen fogyasztja. Rendkívűl sokféle étel készíthető belőle némi kreativitással. Egyetlen konyhából sem hiányozhat. Ráadásul táplálkozás-élettani értéke rendkívül jelentős, mert majdnem minden tápanyagot, vitamint és ásványi anyagot - szénhidrát, C-vitamin és élelmirost kivételével - tartalmaz, ami szükséges.
A legegyszerűbb természetesen az lenne, ha mindenkinek saját tyúkjai lennének, naponta gyűjthetnénk be a tojást az udvarról.
Mindannyiunknak vannak olyan ismerősei, akik a konyhában csak összedobnak ilyen-olyan maradékokat, hogy aztán a kuszaságból valami egészen finom kerekedjen ki. Nekik nincs szükségük részletes és hosszadalmas receptekre, sőt néha még azt sem tudják, mi is lesz pontosan a kész étel, amikor elkezdenek főzni. A főzéshez nyugodtan hozzá lehet állni így is, de a sütés már egy kicsit bonyolultabb művelet.
A sütés művészet, pontos receptre van szükségünk, és be is kell azt tartanunk.
|
|
2019-ben március 6-án, vagyis tegnap kezdődött a Nagyböjt negyven napja, mely alatt, lemondva a zsíros-húsos fogásokról, tulajdonképpen lehetőséget teremtünk testünk és lelkünk számára a tavaszi megújuláshoz, a természettel való összhangba rendeződéshez.
A negyvennapos böjt a IV. századra vált általánossá a keresztény világban. Mivel a vasárnapokat az egyház nem tekinti böjti napnak, a VII. század óta szerdai nappal kezdődik a nagyböjt, így hamvazószerdától húsvét vasárnapig éppen negyven a böjti napok száma.
Bárhogy próbáljuk elkerülni, a stressz legtöbbünk életében jelen van. Újabb és újabb módszerek, technikák látnak napvilágot, amelyek azt ígérik, hogy segítségükkel megbirkózhatunk a zűrösebb hétköznapokkal is. Mi egy egészen ősi praktikát mutatunk cikkünkben, ez pedig a sütés. Recepteket elő, amire elkészül a desszert a család legnagyobb örömére, ti is sokkal nyugodtabban és derűsebben fogjátok szemlélni a világot.
Nézzük, miként segít a sütés levezetni a stresszt!
Új gasztronómiai sorozat indult a Duna Televízióban, a Borbás Marcsi szakácskönyve című műsor hétről hétre vasárnaponként új receptekkel, konyhai fortélyokkal várja a nézőket - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.
Borbás Marcsi műsorvezető elmondta: sok visszajelzés érkezett a nézőktől korábbi sorozata, a Gasztroangyal kapcsán, hogy szeretnének főzni tanulni, új recepteket megismerni. Ez hívta életre a főzőműsort, amelyet úgy állítottak össze, hogy a kezdő szakácsok is elsajátíthatják belőle a főzés tudományát.
Előre szólunk, hogy ezt a listát nem kell túl komolyan venni, viszont érdemes átböngészni, sok érdekességet rejt. A Pinterest évről évre készít összeállításokat az oldalon megjelenő legnépszerűbb trendekről, 2019-ben a felhasználók az alábbiakat szeretnék mindenképpen kipróbálni vagy rendszeresíteni a táplálkozásukban.
Gombák
A gombás receptekre 64%-kal többen kerestek rá 2018-ban, mint az előző évben. A Pinterest szerint a gomba egészen érdekes ételekben, meglepő párosításokban is meg fog jelenni, például fagylaltban és kávéban.
5 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A karácsonyi ünnepkör a gyógynövények használatával kapcsolatban is rengeteg rítust és szokást tart számon. A dió és a fenyő talán a legsokoldalúbb gyógyhatású növényünk, de a legősibb, legtöbb mágikus hatással egész biztosan a fehér fagyöngy bír. Nézzük, milyen legendák és milyen népgyógyászati receptek kapcsolódnak hozzájuk!Fokhagyma, alma, dió: erő, egység, egészség
Magyar hagyomány, hogy karácsonykor a családfő az almát annyi gerezdre vágta, ahányan az asztal körül ültek azért, hogy olyan kerek és összetartó legyen a család, amilyen kerek az alma. A palócoknál a karácsonyi lakoma előtt az erőt szimbolizáló fokhagymát, az összetartozás jelképének számító almát, és a jó egészség letéteményesének tartott diót fogyasztott a család. A dió a kereszténységnek is fontos szimbóluma, ősi Krisztus-jelkép: „Amint a dióbél a héjában, úgy rejtőzködött a Megváltó anyja méhében”. A karácsonyi dióevés szinte az egész magyar nyelvterületen ismert: az egészséges dió egészséget, a rossz dió betegséget jósolt.
Még 5 hét karácsonyig… Ha már ti is hangolódnátok az ünnepekre, kezdjétek el ezzel a cikkünkkel! A finom, fűszeresen illatos mézeskalács emberke, azaz a gingerbread man sztorijára voltunk kíváncsiak, utánanéztünk, hogy vajon honnan ered.
Sok más recepthez hasonlóan a gingerbread eredete is a múlt homályába vész. Magát a gyömbért először Kínában termesztették, majd onnan került át Európába a selyemúton keresztül. A fűszeres édesség receptje valószínűleg a 11.
6 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Azt hinné az ember, hogy a teljesítmény növelésére és az álmosság elűzésére szolgáló energiaitalok manapság jöttek divatba, pedig a történészek szerint ez egyáltalán nem így van. Már az ókorban is szívesen kortyolgattak erőt adó italokat.
A római katonák messze földön híresek voltak erejükről, aminek köszönhetően a birodalom csakhamar hatalmassá duzzadt. Mivel egy szomjas hadsereg nem elég a győzelemhez, a rómaiak körében hamar elterjedt egy ecetes alapú ital, a posca.
6 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
2018. szeptember 8-9-én a Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban (X. kerület, Szent László tér 7-14.) a környezettudatos szemléletű családi rendezvényen többek között szó lesz a vegán életmódról – orvosi szemmel is -, a sport és vegán étkezés összefüggéseiről, a gyermekek egészséges táplásáról, a gluténmentes étrendről és a környezetvédelem és a vegetarianizmus összefüggéseiről is.
A két nap alatt a tudományos hitelességű előadások mellett lehetőség van természetgyógyászokkal folytatott konzultációra, lesz „főzőszoba”, ahol a fesztivál teljes ideje alatt ínycsiklandozó ételek elkészítését tanulhatják meg a látogatók, de lesz csoportos jóga, relaxációs foglalkozások, zenei és tánc-programok is.
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu