Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
Tízből nyolcan legalább heti rendszerességgel söröznek a Belvárosi Sörfesztivál szervezőinek felmérése szerint A legszívesebben Palvin Barbival vagy Nagy Feróval ülnénk le egy sör mellé. Megdőlt a férfias ital sztereotípia: tízből kilenc férfi kifejezetten szexinek találja, ha egy nő sört iszik, és a randik kísérőitalának is előszeretettel választjuk a folyékony kenyeret.
Igazi sörkedvelő nemzet vagyunk: a Belvárosi Sörfesztivált szervezők felmérése szerint a megkérdezettek majd 80 százaléka legalább heti rendszerességgel oltja a szomját sörrel, tízből hatan akár hetente többször is.
A hazai üdítőital-gyártók – a magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként – cukorcsökkentési vállalásokat tettek. A Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség ma bejelentett önkéntes vállalása szerint az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020. év végéig 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél.
A magyarországi élelmiszergyártó ágazatok közül elsőként önkéntes cukorcsökkentési vállalásokat jelentett be a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség.
|
|
6 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A recept: végy 300 tojást, 15-15 kg lisztet, vajat és cukrot és 50 kiló cukormázat, és ha van 250 órád, már kész is a gigantikus királyi esküvői torta.
A Brownhillsben lakó amatőr cukrász, Lara Mason alkotása példátlan, de nem lesz a május 19-i esküvő hivatalos kelléke. A novemberi, birminghami Nemzetközi Tortakiállítás szenzációjának szánják. A BBC jóvoltából azonban már most megcsodálhatjuk, hogyan készült.
Forrás:http://hvg.hu/elet
A világ valaha elkészült legdrágább süteménye 75 millió dollárba, vagyis közel 19 milliárd forintba került. A receptben a hagyományos cukor és tojás mellett olyan alapanyagok is szerepelnek, mint a gyémánt. Nem ez az egyetlen millió dolláros torta a világon, az alábbiakban bemutatjuk minden idők öt legdrágább süteményét.
5. (20 millió dollár)
2006-ban Beverley Hills luxus esküvői kiállítására készült el a 20 millió dolláros sütemény, ami a világ ötödik legdrágább süteménye.
Sokan gondolják, hogy a piskóta sütés a világ legnehezebb dolga, pedig ha betartunk néhány szabályt, nagyon szép piskótát tudunk sütni. Ismerd meg te is a piskóta sütés titkát, és a piskóta alapreceptet!
A piskóta sütés titka a friss tojás, a jó minőségű liszt, és a türelem! A lisztet érdemes átszitálni, mert így levegőt juttatunk a tésztába, és fontos, hogy a tojásfehérjét kemény habbá verjük fel. A piskóta sütése közben nem szabad kinyitni a sütő ajtaját, mert akkor a piskóta összeseik!
A gyomorban és a bélben lévő diszkomfort érzés ellen számtalan recept nélküli készítmény létezik, ugyanakkor mindezek a panaszok természetes módon is enyhíthetőek. Mely ételek, gyógynövények hatásosak panaszok esetén?
A Canada’s McMaster University kutatói szerint a borsmentából készült teafőzet segít megelőzni a gyomorgörcsök és puffadás kialakulását. Étkezés előtt fél órával fogyasztva segítségével elkerülhetők a diszpepszia tünetei is: a felhasi fájdalom és a telítettségérzet.
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Hozzávalók 4 főre
60 dkg sertéstarja (4 db 15 dkg-os szelet)
1 kg édesburgonya
40 dkg kelbimbó
6-8 gerezd fokhagyma
só és bors
olívaolaj
A páchoz:
1 teáskanál pirospaprika
2 gerezd fokhagyma lereszelve
6 evőkanál étolaj
só és bors
Elkészítés
Rakjuk tálba az olajat, a paprikát, a sót, a borsot és reszeljük bele a fokhagymát, majd keverjük alaposan össze. Forgassuk meg benne alaposan a húsokat és ha van időnk, akkor
pácoljuk benne, minimum egy éjszakát a hűtőben. A minimális pácidő 2 óra és ez idő alatt nem kell hűtőbe tenni.
Hatalmas influenza járvány előtt állunk, már a média is felhivta a lakosság figyelmét a fertőzésekre. Egy újfajta virus leselkedik ránk.Ha szeretnéd megelőzni a fertőzést természetes alapanyagú termékekkel,amelyek semilyen mellékhatást nem okoznak,akkor hívjál,írjál! Állok szolgálatodra egászséged érdekében!!
Itt elérhetsz a Networ-ön vagy hívj: 06 30 7406863
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
A Nutellát gyártó olasz Ferrero cég megváltoztatja a közkedvelt mogyorókrém receptjének összetételét. A változás azonban nem töltötte el örömmel az édesség kedvelőit.
A Nutella elkötelezett rajongói arról értesültek a napokban, hogy megváltozik a termék összetétele, pontosabban növelik a tejpor és cukor arányát a kakaó és a zsír kárára. A hírt az olasz gyártócég is megerősítette. Látványban is megmutatkozik a változtatás: halványabb színe lesz a krémnek – írja a Time-ra hivatkozva a hvg.hu.
A portál által „Nutella B-középnek” hívott rajongók nemtetszésüknek hangot adva ellepték a közösségi médiát.
Emlékeznek még a szabolcsi háziasszonyra, akinek flakonos savanyúsága tavaly valósággal felrobbantotta az internetet? Nos, Boros Vali most megint újat alkotott: elkészítette a 3 az 1-ben instant kávét. Az adalékmenteset. A szabolcsi 3 in 1-t. A receptet megosztotta Facebook-csoportjában, mely mára közel 52 ezer tagot számlál.
Hogy sokan kezdenek most keresgélni a spájzban, hogy találjanak egy jól zárható fémdobozt, abban majdnem teljesen biztosak vagyunk.
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu