Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Sajnos mindenkivel megesik ebben az évszakban, hogy nem tudja még reggel, hogy milyen idő lesz a nap hátralevő részében. Tehát vagy alul, vagy pedig túlságosan felöltözik az ember. Így pillanatok alatt megfájdulhat a torkunk, és a nátha is kopogtatni fog.
Mindkét problémára van egy-egy tea receptünk:
Ha kapar a torka:
Megfázás esetén:
A csirkében az a legjobb, hogy elképesztően gyorsan elkészül, ráadásul szuperül állnak neki a könnyed, gyümölcsös ízek is. Aki szereti a húsokat édes ízekkel kombinálni, imádni fogja ezt a barackos sült csirkét – a combok a fehérboros létől szaftosak maradnak, a barack pedig izgalmas, karamelles aromát hoz az ételbe!
Hozzávalók (4 főre):
Elkészítés:
1.
|
|
A Nosalty.hu receptoldal és a Randivonal.hu pályázatot hirdetett, amelyre olyan tortarecepteket vártak, amelyek egyetlen kritériumnak felelnek meg, de annak maximálisan: leveszik az embert a lábáról.
Közel száz recept versengett az ország Szerelemtortája címért: több mint kétezer szavazat érkezett a pályaművekre. A végső döntést a Nosalty.hu zsűrije hozta meg, akik a tortákat elnézve nem voltak könnyű helyzetben, hiszen a legjobbak közül szinte bármelyik megérdemelhette volna a címet.
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Nem csak azért érdemes friss áfonyát enni, mert finom és számos receptben igen jól felhasználható. Az áfonyában úgynevezett anthocianin is található - ez a flavonoid adja a vöröskáposzta és a padlizsán színét is -, amelynek számos egészségjavító hatással van.
Egy csészényi friss áfonyában 84 kalória, 0 gramm koleszterin, 1,1 gramm fehérje, 0,49 gramm zsír, 21 gramm szénhidrát és 3,6 gramm étkezési rost található. Egy ilyen adag napi C-vitamin szükségletünk 24 százalékát, B6-szükségletünk 5 százalékát, K-vitamin szükségletünk 36 százalékát szolgáltatja, továbbá található benne vas, kalcium, kálium, magnézium, foszfor, mangán, cink, réz, folsav, béta-karotin, kolin, A- és E-vitamin is.Mindezek mellett számos antioxidáns is található benne (például quercetin, kaempferol vagy myricetin).
Bár a környezetem már nagyjából megtérítettem, hogy sokat igyon, mindig jól jön a támogatás a missziómhoz. A sok ivás – szerintem – mindenre jó, gyorsítja az anyagcserét, belülről hidratálja a bőrt, vérvételnél könnyebben folyik a cső a vérbe, ha elég folyadék van a szervezetben, és hasonló ilyen fontos dolgok. Persze a cukros löttyök nem számítanak, már azt is tudjuk, hogy a cukormentes, mesterséges édesítőszerekkel teli italok is károsak, a gyümölcslé pedig jójó, de mégsem igazán oltja a szomjat, ráadásul egy pohár 100%-os gyümölcslé akár 3-4, mondjuk, narancs levének felel meg, az pedig nem kevés kalória.
Egy kaliforniai autópályán megsütötték a világ leghosszabb pizzáját, ezzel megdőlt a tavalyi olasz csúcs.
Mostantól a Los Angeles melletti autópályán sütött pizza a világ leghosszabb pizzája, aminek a súlya 7808 kg, a hossza pedig 1,93 kilométer volt.
Több tucat szakács készítette a rekorder pizzát, 3632 kg tésztát, 1634 kg sajtot és 2542 kg paradicsomszószt használtak fel. S mindezt 3 ipari sütőben 8 órán át sütötték.
Forrás:http://estiujsag.hu
Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása. Ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba.
Az intézkedés hatására egyesek a receptúrát, míg mások a termék megnevezését módosítják majd, így virsliés párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók - írja a magyaridok.hu
A gyártók attól tartanak, hogy a drága és bonyolult ellenőrzés miatt a hatóságok nem tudják kiszűrni az előírásoknak nem megfelelő termékeket, ezzel pedig a tisztességes vállalkozások kerülhetnek versenyhátrányba.
A legjobb krémlevesek a tavaszi, zsenge zöldségekből készülnek, amilyen a friss karalábé is.
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg karalábé | 2 szál újhagyma olívaolaj | só, frissen őrölt bors | 1,5 dl főzőtejszín | fél (kezeletlen) citrom héja | 10 dkg füstölt sonka | 1 kis csokor petrezselyem
1. A karalábét hámozzuk meg, kockázzuk fel, kevés zsenge karalábérészt tegyünk félre a levesbetéthez! Dinszteljük meg a karalábét a felkarikázott újhagymával együtt 2 evőkanál olívaolajon.
Mátyás, az igazságos, Mátyás, aki álruhába bújva járta az országot, Mátyás a jóságos – ezt mind megtanultuk a történelemkönyvekből és a mondákból, ahogy azt is onnan tudjuk, hogy a kenyeret is csak egy véletlen folytán fedezte fel és szerette meg. Utánanéztünk, mi mindent ettek az udvarban a kenyér mellé, és miért volt nagy dolog, hogy ő soha nem ette le magát.
Így lett a kenyér a király kedvence
„Mátyás király egyszer nagyon megunta, hogy neki folyton-folyvást csirkepaprikást, vadpástétomokat, tortát, válogatott csemegéket kell ennie.
7 éve | Keczánné Macskó Piroska | 0 hozzászólás
Ne dőlj be a receptekben megadott sütési paramétereknek, döntsd el te mikor van kész a sütőben a pite! Íme néhány "érzékletes jó tanács", amelyek segítenek neked.
Egy receptbe nem lehet minden egyes tanácsot leírni, amely megkönnyíti a főzés vagy a sütés menetét az étel elkészítője számára. Van pár olyan készség, amit neked kell elsajátítanod és fejlesztened ahhoz, hogy mindig tökéletes legyen az általad elkészített fogás.
Használd az összes érzékszerved a konyhában!
Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu