Recept: blog

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!

Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.

Ezt találod a közösségünkben:

  • Tagok - 8059 fő
  • Képek - 2093 db
  • Videók - 430 db
  • Blogbejegyzések - 297 db
  • Fórumtémák - 35 db
  • Linkek - 786 db

Üdvözlettel,

Receptgyűjtés Klub vezetője

Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:

Kis türelmet...

Bejelentkezés

 

Add meg az e-mail címed, amellyel regisztráltál. Erre a címre megírjuk, hogy hogyan tudsz új jelszót megadni. Ha nem tudod, hogy melyik címedről regisztráltál, írj nekünk: ugyfelszolgalat@network.hu

 

A jelszavadat elküldtük a megadott email címre.

Régebbi hírek

Még régebbiek 

receptgyűjtés klub hírei

network.hu

Sajnos mindenkivel megesik ebben az évszakban, hogy nem tudja még reggel, hogy milyen idő lesz a nap hátralevő részében. Tehát vagy alul, vagy pedig túlságosan felöltözik az ember. Így pillanatok alatt megfájdulhat a torkunk, és a nátha is kopogtatni fog.

Mindkét problémára van egy-egy tea receptünk:

Ha kapar a torka:

  • 1 evőkanál méz
  • 1,5 teáskanál citromlé
  • 1 bögre forró víz
  • csipet fahéj

Megfázás esetén:

  • 1 evőkanál méz
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 evőknál citromlé
  • 3 bögre forróvíz
  • Forrás:http://blikkruzs.blikk.hu

Tovább 

network.hu

 A csirkében az a legjobb, hogy elképesztően gyorsan elkészül, ráadásul szuperül állnak neki a könnyed, gyümölcsös ízek is. Aki szereti a húsokat édes ízekkel kombinálni, imádni fogja ezt a barackos sült csirkét – a combok a fehérboros létől szaftosak maradnak, a barack pedig izgalmas, karamelles aromát hoz az ételbe!

Hozzávalók (4 főre):

  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 4 csirkecomb (mindegyik alsó és felső combra szedve)
  • só és bors
  • 1/2 csésze finomliszt
  • 4 őszibarack gerezdekre vágva
  • 3 paradicsom nagyobb darabokra vágva
  • 2 lila hagyma vékony karikákban
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 1/4 csésze fehérbor
  • 1/4 csésze durvára vágott, friss bazsalikom

Elkészítés:

1.

Tovább 

 

network.hu

A Nosalty.hu receptoldal és a Randivonal.hu pályázatot hirdetett, amelyre olyan tortarecepteket vártak, amelyek egyetlen kritériumnak felelnek meg, de annak maximálisan: leveszik az embert a lábáról.

Közel száz recept versengett az ország Szerelemtortája címért: több mint kétezer szavazat érkezett a pályaművekre. A végső döntést a Nosalty.hu zsűrije hozta meg, akik a tortákat elnézve nem voltak könnyű helyzetben, hiszen a legjobbak közül szinte bármelyik megérdemelhette volna a címet.

Tovább 

network.hu

 Nem csak azért érdemes friss áfonyát enni, mert finom és számos receptben igen jól felhasználható. Az áfonyában úgynevezett anthocianin is található - ez a flavonoid adja a vöröskáposzta és a padlizsán színét is -, amelynek számos egészségjavító hatással van.

 

Egy csészényi friss áfonyában 84 kalória, 0 gramm koleszterin, 1,1 gramm fehérje, 0,49 gramm zsír, 21 gramm szénhidrát és 3,6 gramm étkezési rost található. Egy ilyen adag napi C-vitamin szükségletünk 24 százalékát, B6-szükségletünk 5 százalékát, K-vitamin szükségletünk 36 százalékát szolgáltatja, továbbá található benne vas, kalcium, kálium, magnézium, foszfor, mangán, cink, réz, folsav, béta-karotin, kolin, A- és E-vitamin is.Mindezek mellett számos antioxidáns is található benne (például quercetin, kaempferol vagy myricetin).

Tovább 

network.hu

Bár a környezetem már nagyjából megtérítettem, hogy sokat igyon, mindig jól jön a támogatás a missziómhoz. A sok ivás – szerintem – mindenre jó, gyorsítja az anyagcserét, belülről hidratálja a bőrt, vérvételnél könnyebben folyik a cső a vérbe, ha elég folyadék van a szervezetben, és hasonló ilyen fontos dolgok. Persze a cukros löttyök nem számítanak, már azt is tudjuk, hogy a cukormentes, mesterséges édesítőszerekkel teli italok is károsak, a gyümölcslé pedig jójó, de mégsem igazán oltja a szomjat, ráadásul egy pohár 100%-os gyümölcslé akár 3-4, mondjuk, narancs levének felel meg, az pedig nem kevés kalória.

Tovább 

network.hu

 Egy kaliforniai autópályán megsütötték a világ leghosszabb pizzáját, ezzel megdőlt a tavalyi olasz csúcs.

 

Mostantól a Los Angeles melletti autópályán sütött pizza a világ leghosszabb pizzája, aminek a súlya 7808 kg, a hossza pedig 1,93 kilométer volt.

Több tucat szakács készítette a rekorder pizzát, 3632 kg tésztát, 1634 kg sajtot és 2542 kg paradicsomszószt használtak fel. S mindezt 3 ipari sütőben 8 órán át sütötték.

Forrás:http://estiujsag.hu

Tovább 

network.hu

 Augusztus elsejétől életbe lép a Magyar élelmiszerkönyv módosítása. Ennek megfelelően már csak a magasabb hústartalommal készülő termékek kerülhetnek forgalomba.

Az intézkedés hatására egyesek a receptúrát, míg mások a termék megnevezését módosítják majd, így virsliés párizsi helyett egyre több fantázianévvel ellátott áruval találkozhatnak majd a vásárlók - írja a magyaridok.hu

A gyártók attól tartanak, hogy a drága és bonyolult ellenőrzés miatt a hatóságok nem tudják kiszűrni az előírásoknak nem megfelelő termékeket, ezzel pedig a tisztességes vállalkozások kerülhetnek versenyhátrányba.

Tovább 

network.hu

 A legjobb krémlevesek a tavaszi, zsenge zöldségekből készülnek, amilyen a friss karalábé is.

 

HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:

50 dkg karalábé | 2 szál újhagyma olívaolaj | só, frissen őrölt bors | 1,5 dl főzőtejszín | fél (kezeletlen) citrom héja | 10 dkg füstölt sonka | 1 kis csokor petrezselyem

1. A karalábét hámozzuk meg, kockázzuk fel, kevés zsenge karalábérészt tegyünk félre a levesbetéthez! Dinszteljük meg a karalábét a felkarikázott újhagymával együtt 2 evőkanál olívaolajon.

Tovább 

network.hu

 Mátyás, az igazságos, Mátyás, aki álruhába bújva járta az országot, Mátyás a jóságos – ezt mind megtanultuk a történelemkönyvekből és a mondákból, ahogy azt is onnan tudjuk, hogy a kenyeret is csak egy véletlen folytán fedezte fel és szerette meg. Utánanéztünk, mi mindent ettek az udvarban a kenyér mellé, és miért volt nagy dolog, hogy ő soha nem ette le magát.

 

Így lett a kenyér a király kedvence

Mátyás király egyszer nagyon megunta, hogy neki folyton-folyvást csirkepaprikást, vadpástétomokat, tortát, válogatott csemegéket kell ennie.

Tovább 

network.hu

 Ne dőlj be a receptekben megadott sütési paramétereknek, döntsd el te mikor van kész a sütőben a pite! Íme néhány "érzékletes jó tanács", amelyek segítenek neked.

 

Egy receptbe nem lehet minden egyes tanácsot leírni, amely megkönnyíti a főzés vagy a sütés menetét az étel elkészítője számára. Van pár olyan készség, amit neked kell elsajátítanod és fejlesztened ahhoz, hogy mindig tökéletes legyen az általad elkészített fogás.

 

Használd az összes érzékszerved a konyhában!
  • Ismerd meg a serpenyőből hallható megfelelő sütés hangját: az egyenletes sistergést.

Tovább 

 Frissebb bejegyzések

Régebbi bejegyzések 

Ez történt a közösségben:

Kőszeghy Anna 2 hete új képet töltött fel:

Fahejas_mikros_sult_alma_2194936_8447_s

Szólj hozzá te is!

Impresszum
Network.hu Kft.

E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu