Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Receptgyűjtés Klub közösségi oldalán!
Csatlakozz te is közösségünkhöz és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, stb.
Ezt találod a közösségünkben:
Üdvözlettel,
Receptgyűjtés Klub vezetője
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
Bejelentkezés
A legjobb krémlevesek a tavaszi, zsenge zöldségekből készülnek, amilyen a friss karalábé is.
HOZZÁVALÓK 4 SZEMÉLYRE:
50 dkg karalábé | 2 szál újhagyma olívaolaj | só, frissen őrölt bors | 1,5 dl főzőtejszín | fél (kezeletlen) citrom héja | 10 dkg füstölt sonka | 1 kis csokor petrezselyem
1. A karalábét hámozzuk meg, kockázzuk fel, kevés zsenge karalábérészt tegyünk félre a levesbetéthez! Dinszteljük meg a karalábét a felkarikázott újhagymával együtt 2 evőkanál olívaolajon. Öntsük fel 1-1,2 liter vízzel (vagy zöldségalaplével), sózzuk, borsozzuk, lefedve főzzük puhára.
2. Ha megpuhult, turmixoljuk simára botmixerrel. A tejszínt keverjük el benne, ízesítsük sóval, borssal, reszelt citromhéjjal, melegítsük össze.
3. A félretett karalábét pirítsuk át kevés olívaolajon a felkockázott sonkával együtt, keverjük el az aprított petrezselyemmel, tálaláskor levesbetétként szedjük a levesbe.
ELKÉSZÍTÉS: 30 PERC
KALÓRIA: 254 KCAL/ADAG
Forrás:oklapja.nlcafe.hu
|
|
Kőszeghy Anna 1 hete új képet töltött fel:
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Debreceni Gasztro
Hogyan mentsük meg a csíkokban tekeredő alufóliát?
Készülhetnek a tortaimádók – megvan az ország tortája
Meleg fagyi? Itt a recept!